Etik, moral och bloggande

Det är alltid intressant att blogga, för man vet aldrig hur det man skriver kommer att tas emot. Relativt ofta händer det att ett inlägg jag är nöjd med, ett inlägg som jag känner att jag lagt ner tid på, som jag undersökt noga, som jag gör referenser i och länkar och känner mig överhuvudtaget väldigt stolt över – inte skapar den minsta krusning på vågorna hos er som läser.

Samtidigt händer det ofta att inlägg som jag bara skriver rakt av, som jag sedan läser och känner att ”hmm, det här kanske inte var mitt mest lyckade inlägg” skapar otroligt mycket feedback och diskussion.

Det här med moral och etik var ett inlägg som hamnade mitt emellan dessa kategorier. För när jag läser det om igen känner jag att det var ett inlägg som inte riktigt höll den standard jag ville, men som samtidigt skapade hyfsat bra och intressant feedback.

Jag ville dock förtydliga en del saker.

Först och främst så anser jag mig vara humanist. Jag tycker det är viktigt att man behandlar andra människor med respekt och omsorg. Jag tycker det är viktigt att man lyssnar på varandra, att man har ett samspel. Sex är definitivt ett samspel där mycket av kommunikationen sker utan ord.

Att ejakulera i någon utan medgivande känns för mig relativt främmande. Jag skulle ljuga om jag sa att det aldrig hänt, men när det hänt har det varit en olyckshändelse. Bristande kontroll, bristande kommunikation, eller andra saker. Det gick helt enkelt för fort och jag hann inte dra mig ur i tid. Men jag har aldrig ejakulerat i någon efter att helt enkelt ha struntat i vad den personen kan tycka. Jag har aldrig knullat på och tänkt ungefär att ”jag skiter i vad hon tycker, jag ska spruta i henne”.

Det är där som det blir en respektlös och i förlängningen omoralisk/oetisk handling.

Att veta innan vad som gäller är också lite knepigt. Ska man skriva ett avtal? Nej, det är ju bara löjligt. Men det är viktigt med kommunikation också. Är man osäker, varför är det så svårt att fråga? ”Får jag spruta i dig?” och om hon säger nej, då tycker jag att det är nåt man får respektera. Återigen, det händer olyckor men principiellt ska man respektera önskan. Spelar egentligen ingen roll om det är ens flickvän eller ett engångs-strul.

Så, nu ska vi se vilken respons det blir på det här 🙂

Läs även dessa inlägg:

1 tanke kring ”Etik, moral och bloggande

  1. Mimi

    Ingen respons alls? Kanske för att alla håller med?

    Kloka ord. Att köra över någon mot ens egna medvetande är både kränkande och egoistiskt och kommer aldrig hålla i ett förhållande, hur det än ser ut. Därför stannar nog ofta den intima bekantskapen där och den här sortens handlande blir överrepresenterat vid engångsliggen då kommunikationen, respekten och förståelsen oftast är som sämst.

    Svara

Skriv en kommentar!