Djupare kvinnosvacka

Jag har sjunkit ner i en svacka där min självkänsla är totalt borta. Jag har alltid haft en låg sådan, men nu är det riktigt illa. För en liten stund sedan stod jag i duschen och blev nästan äcklad av mig själv. Vissa kan säkert tycka att jag äntligen fått upp ögonen för hur hemsk jag egentligen är, men för att inte sjunka ännu lägre så utgår jag ifrån att så inte är fallet.

När man mår såhär så kan man som kvinna inte undgå att fråga mannen i sitt liv om sådana saker som bara stjälper männen snarare än hjälper en själv.
Ett perfekt exempel på sådana dumma kvinnliga fällor är: ”ser jag tjock ut i den här kjolen?”

Vi ser oss om efter ett par som delar våra intressen och fantasier, i denna sökan har jag funderat en del på vad det är min sambo tänder på egentligen.
Den senaste tiden, i och med min svacka, så är det i min inskränkta och mögliga hjärna så att det är allt utom den typ som är jag. Bland hans favoriter så har han ”Stora Tuttar” och porren han föredrar är med smala, unga, blondiner som har just stora tuttar. Jag kan säga att jag är absolut inte blond (inget fel på blondiner, jag har varit en artificiell sådan själv en period) och mina tuttar är inte lik några av de yngre uppsättningarna han tittar på.

cheerleader2

Visst, jag är inte gammal, men jag har fött och ammat två barn. Mina tuttar är inte sig lika längre, även om de svämmar över i en D-kupa, så är fastheten inte lika toppen.
De par han tycker vi ska prata med innehåller en kvinnlig part som är av modell mindre, smal/vältränad med stora tuttar och gärna opererade sådana, trots att han absolut vägrar att ge sitt medgivande till att jag opererar mina. En sådan uppsättning i ett par gör mig absolut dålig till mods och jag skulle aldrig kunna dela min säng med en kvinna som får mig att känna så. Oavsett hur mycket han än känner att han vill ha henne och hennes partner med oss.
Jag söker mer kvinnor som är liksom jag, med något/några kilos övervikt, en normal kroppsbyggnad med en sundare livsinställning. Just för att jag känner mig mer bekväm med det och jag tänder mer sexuellt på en sådan kvinna.

Hur kan han då leva med mig om hans drömideal är något helt annat. Vilket trots allt finns runt omkring oss, det är inget skådespelarideal eller något som inte går att uppnå utan det är absolut möjligt för en sexig man som honom att få till det med en bystig blondin vilken dag som helst. Vad ska han då med mig till kan man undra..?

Som ni märker är jag relativt djupt nere i en svacka, livet i övrigt rullar på och det går faktiskt över förväntan med det mesta. Men när jag blir själv med mina tankar så kortsluts cellerna och jag börjar plötsligt känna en förståelse för de män som bytt ut mig mot en eller flera andra kvinnor. Om min sambo skulle vilja byta ut mig så skulle jag just nu förstå honom, jag är inget att ha i detta läget och jag är så skrämmande medveten om att brist på självkänsla är sanslöst avtändande. Jag längtar till jag är tillbaka som vanligt igen och kan se mig själv i spegeln igen, med iallafall ett litet leende på läpparna. Då jag känner mig unik och värdefull igen!

sheilsun

Men jag kan inte undgå att fundera på det faktum att det många onanerar till, det många drömmer om, är ofta inte det utvalda vi lever med (och förhoppningsvis älskar) utan snarare tvärtom. Hur hänger det ihop?
Och nej, detta är inte ett jag-vill-ha-sympati-inlägg, utan ett inlägg om en allvarlig fundering jag har som gör att jag känner mig lite otillräcklig. Nu om någonsin.

Läs även dessa inlägg:

10 tankar kring ”Djupare kvinnosvacka

 1. Lite småkåt gubbe ...

  Om jag ska fatta mig kort så är dina tankegångar lite likande det som män kan känna ibland när dom hamnar i en ond cirkel, svårt att få erektion eller det går för snabbt. Ju mer man tänker på det ju sämre fungerar det.

  Ju mer du tänker på att du inte är attraktiv, ju svårare är det för andra att se det också, en ond cirkel.

  Får man bara en positiv kick så kan allt vändas helt om, jag försöker ge andra en blick kanske ett leende, det kan rädda någon annans dag.

  Det är lite som ringar på vattnet, ler jag åt någon så hoppas jag att den ler åt någon i sin tur, kanske får jag mitt leende tillbaka en vacker dag.

  Var stolt som människa, då får du garanterat ett leende!

  Svara
  1. sheila Inläggsförfattare

   Det är inte mina relationer till andra människor som är unde ytan just nu, det är relationen till mig själv. När det gäller andra är jag precis som vanligt (förutom till sambon, den man som kan läs amig som en öppen bok) och jag lever efter talesättet: Möter du någon utan ett leende, ge honom ditt. 🙂 Kanske är det just en positiv kick som behövs? Men för att den ska vara så effektiv som möjligt ska man inte be om den. Dock var det funderingen jag mest hade i åtanke, om han tänder på mina motsatser, vad gör han då med mig?

   Svara
   1. Lite småkåt gubbe ...

    Först stod att det var den relationen till dig själv som det handlade om.

    Förhoppningsvis är det som med mat att du är favoriträtten och det andra är bara lite extra krydda, för varierar vi inte så kan man tröttna även på favoriten.

    Svara
 2. Din R

  Det första jag vill säga är att jag blir så ledsen när jag läser detta. Ledsen, men inte förvånad. Det är sorligt att detta är så otroligt vanligt bland alla kvinnor i alla åldrar. Det stiger både uppåt och nedåt.

  Jag känner igen mig, har själv haft liknande perioder. Och inte hjälpte det att jag tidigare också hade en pojkvän som gärna påpekade att jag ”skulle vara extra snygg om jag gick ner några kilon och var lite mer vältränad”. Har haft/har även en och annan nära vän som drabbats av ätstörningar och liknande. Trots att de har haft/har underbara pojkvänner som älskar deras kroppar.

  Jag tror att pojkvänner/sambos/män väljer att onanera till och fantisera om kvinnor med ett helt annat utseende än vad ens flickvän/sambo/fru har just pga. att det är en fantasi. Det blir en liten verklighetsflykt. Det är ju förmodligen inte så att de föredrar den andra typen. Kanske de får ett lättare samvete när deras fantasier dras till något långt ifrån verkligheten. Kanske. Vad vet jag?

  Hoppas du förstår hur jag menar.

  Kram
  Din R

  Svara
 3. M

  Ok, jag ska försöka att inte bli för mesig i mitt svar här. 😉

  Saken är den att vi alla känner oss otillräckliga ibland, så är det. Oavsett om vi är getingmidjeblondiner med framtyngd, mulliga volangbrunetter eller muskelösa rödhetingar, alla har dom dagarna.

  Du har en svacka i självförtroende, ta det för vad det är, för det går över. Och du är otroligt vacker, jag har sett bilder på din blogg. Sen är det så att din karl älskar dig precis så som du är, både fysiskt och som person. Han tänder stenhårt på dig, på flertalet plan.

  Om ni ska experimentera med ett annat par så är det en köttslig sak, inget mer.Det är en fysisk träff (med vissa personkemiundantag), och då kan man önska sig vad som helst, det spelar ingen roll. Har inte du någon typ av man du föredrar kring de par ni pratat med? Som ser ut på ett visst sätt? Och det konkurrerar väl inte ut din man? Det jag menar är att det inte har med dig att göra alls, för i hans ögon är du perfekt. 🙂

  Din man kommer inte att byta ut dig. Men en bristande självkänsla är inte hett, det håller jag med om. Älska dig såsom du är, för du duger precis så. Och den signalen vi ger oss själva ger vi också till andra. Var din egen vackra och bästa vän, det är du värd.

  Puss och kram!

  Svara
 4. Kalle

  Om du börjar träna lite så går du ner i vikt och så kommer du nog känna lite större glädje över din kropp när du tittar i spegeln igen. Du får en endforfin kick och din man kommer både känna av din nya energi och se din kropp som du då kanske är ännu stoltare över än nu (?). Win – Win situation?

  Svara
  1. sheila Inläggsförfattare

   Om jag bara hade haft tid. Jag älskar att träna, har varit mindre i storlek när jag gjorde det, men nu hinner jag inte. Folk brukar säga att man helt enkelt får ”ta sig tid”. Men att jonglera hem, barn, skola och jobb tar dygnets timmar mer än jag skulle önska. Jag, liksom många andra småbarnsföräldrar skulle behöva fler timmar på dygnet. 24 räcker inte tyvärr. Annars hade jag helhjärtat satsat på ditt förslag. 🙂

   Svara
 5. Zettermark

  Ser mina partners ut som mina dröm-män/-kvinnor? Nej.
  Dras jag till personer som uppfyller mina ideal? Ja.
  Gör detta att jag älskar/attraheras av de verkliga personerna i mitt liv mindre? Nej.

  Oj, men kärlek och attraktion är ju så mycket mer än skal. Visst uppskattar jag komplimanger om min utsida, och tror att andra gör det, men av egen erfarenhet måste jag ju säga att det verkligen inte är det som avgör. På bild kanske någon behöver uppfylla alla ideal för att vara intressant, men inte i verkligheten. Det är inte heller sant att en verklig person som är både ideal-snygg och har en ideal-personlighet skulle vara bättre än den som inte uppfyller alla preferenser. Är det inte snarare så att våra preferenser utformas genom dem vi attraheras av/blir kära i? Just nu är jag kär i en lång kille, och jag älskar hans längd, alltså gillar jag långa killar. Typ.

  Vad jag försöker säga är att är man förälskad så är man. Då är den/de andra vacker/a, även om hen/de inte uppfyller några ideal, vare sig de är skapade av samhället eller en själv.

  Hoppas att du hittar tillbaka till en accepterande och positiv bild av din egen utsida snart! Lycka till.

  Svara
 6. Hasse

  Jag blir lite ledsen när jag läser ditt inlägg, jag vet att du inte ville ha något ”tycka synd om” men du har min empati 🙂
  Jag tror inte dina känslor är direkt könsrelaterade, jag kan själv känna som du i omgångar när allting verkar gå emot en. Man tycker man ser ut som en skit, man borde träna mera, och det mesta man gör blir bara patetiskt…..
  Trots allt går livet vidare och förhoppningsvis kommer det även positiva tider vad det lider. Mitt knep är att försöka hitta positiva saker i det lilla, t.ex. att man lyckas med någon maträtt eller att man får ett leende eller en krav av sitt barn. Lätt att säga, javisst, men försök i alla fall.
  När det gäller ditt utseende kan jag bara säga att om din man inte skulle tycka att du duger, dumpa honom. Du är en sällsynt vacker och sexig kvinna. Kom dock ihåg att ingen kvinna är sexig ”in real life” om hon inte känner sig sexig. Så med ökad självkänsla kommer även attityd och sexighet.

  När jag läser om era planer på ytterligare ett par, och dina tankar runt urvalet, så börjar jag fundera lite på om det verkligen är rätt för er att prova, är ni mogna för det? Visst kan man prova och låta det bli en engångsgrej om det inte passar, men det är svårt att få det ogjort i efterhand. Kanske är det bättre att ha det som en fantasi än som en verklighet.

  När det gäller din mans fantasier så är vi män nog lite olika på den punkten. I mitt fall så kan jag gärna titta på en porrfilm, speciellt tillsammans med frugan, men är jag själv och behöver något att onanera till så tar jag fram datorn, pluggar in mitt USB och tittar på frugan. Vi är dock olika som sagt, jag har vänner som gärna tittar på restaurangens meny, men ändå helst vill äta hemma 🙂

  Det blev nog inte så mycket tröst, utan mest lite reflektioner. Ha det bra, kram och lycka till!

  Svara

Skriv en kommentar!