De små detaljerna

För en liten stund sen tog Manlighetens Drömmar upp en av sina favoritdetaljer på den kvinnliga kroppen. Han tog upp det där höftvecket som blir när en kvinna sitter ner, och det är en detalj som jag också är väldigt fascinerad av. Jag tycker mycket om när kvinnor sitter ner, och det blir ett veck eller en linje där. Spelar ingen roll om de är smala eller mulliga, den vinkeln är bara så förtjusande.

Därför blev jag inspirerad att tackla och försöka förklara en annan av mina favoritvinklar på den kvinnliga kroppen. Den är faktiskt mycket mer subtil och jag hade lite svårt att hitta bra bilder som illustrerar det. Helst hade jag velat lägga upp en bild på Ks rygg för hon har den vinkeln i förstärkt form tack vare hennes underbara, mulliga rumpa. Men K ligger sjuk och hade dessutom mest troligt inte viljat visa sig på bild.

Efter lite funderande kom jag på att det finns en annan kvinna som ofta uppvisar samma vinkel. Tyvärr är hon långt över min sociala status, men eftersom hon har visat sig naken i en hel del filmer så finns det bildbevis. Kvinnan i fråga är Kate Winslet, denna gudagåva till oss män som gillar klassiskt vackra kvinnor. Jag upphör aldrig att vara tacksam över Kates välvilja vad gäller att göra nakenscener.

Kate är långt ifrån lika mullig som K så det syns inte lika tydligt. Men jag har försökt vara pedagogisk och göra lite illustrerande bilder. Den här första bilden är tagen från en scen i The Reader, en bra film för övrigt.

vinkelhoft1

Förstår ni vad jag menar? Det är den där vinkeln på höften ovanför rumpan, där rumpan övergår till rygg – fast bara på sidan. Man ser inte det här från alla håll heller, tyvärr. En till bild nedan, den är tagen från Little Children, även det en bra film. Förstår ni vilken bit av kvinnokroppen jag syftar på?

vinkelhoft2

Läs även dessa inlägg:

7 tankar kring ”De små detaljerna

 1. M

  Det fashinerar mig med människor som faktiskt tar sig tiden att se små detaljer, oavsett om det är på en kropp eller något annat. (Jag blev så nyfiken att jag faktiskt var tvungen att kolla spegeln nyss). Om man bara ser det hela, så missar man så mycket annat som är vackert, det gäller mycket i livet.

  Ang. den namnlösa bilden så är det en av de stunder då jag har njutit som mest hittills. Den känns äkta, på flera vis. 🙂

  Svara
 2. K

  Jag blir smickrad. Oerhört smickrad. Faktiskt en del av kroppen jag inte är så brydd över. De stör mig inte

  Svara
 3. August

  JA!!! Midjemän förena er!
  Varför snackar alla bara om bröst och rumpor? Trevliga saker visserligen men för mig smäller midjor och magar högre!

  Svara

Skriv en kommentar!