Dagens bild: Mage, piercingar och tatueringar (091029)

Jag har skrivit om (och lånat bilder från) Adipositivity-projektet förut, och så även idag. Det är ett mycket positivt projekt, och jag tycker om bilderna som kommer från det. Det är bra att även runda, feta, mulliga, tjocka, etc etc människor porträtteras som vackra. Inget illa om smala människor – ni är också vackra – men jag personligen tycker det är bra att även människor med valkar och bilringar får positiva omdömen.

Älskar den här bilden. Det finns så mycket värme och mjukhet i den. Den mjuka magen, skymten av könet, de tatuerade blommorna. Underbar bild.

1256188559
(Lånad härifrån)

Läs även dessa inlägg:

11 tankar kring ”Dagens bild: Mage, piercingar och tatueringar (091029)

 1. elinpelin

  Jag bryr mig inte om vad folk gillar eller inte gillar, alla tycker vi olika och tänder på olika saker. Alla får se ut som de vill såklart. Men jag skulle ändå vilja uttrycka en åsikt utan att för den saken förolämpa någon. Jag har inget emot mulliga/tjocka människor. Alla får som sagt se ut som de vill. Men, jag får känslan av att de lever ett ohälsosamt liv. Jag är själv ganska tränad och älskar det faktum att jag är stark och frisk och kan springa snabbt. Det är klart att man kan bygga sitt självförtroende och sin självkänsla på andra kvalitéer. Men jag älskar själv att känna mig så bra som jag kan vara. Tids nog blir man sjuk ändå (eventuellt), eller skadad eller påkörd på väg till jobbet. Visst vill man leva livet fullt ut? Jag säger inte att mulliga människor inte gör det, men en person som tar hand om sin hälsa har ju större chans att göra det. Därför kan inte jag personligen tända på en mullig människa. Jag kanske ser det som att någon som inte respekterar sin kropps fulla potential kanske inte respekterar min kropps och min fulla potential? Fast det lär ju vara många fina människor man går miste om med mitt resonemang…

  Svara
 2. ND

  ElinPelin – Du inser att det finns en skillnad mellan mullig och ohälsosamt överviktig, va?

  Det finns olika kroppstyper här i världen, alla med sina egna fördelar. Vissa är byggda för att lätt bränna kalorier. Ofta smala och långa. Andra är byggda för att snabbt förvara fett. Vissa andra är byggda för mycket muskler.

  Alla har biologiska fördelar.

  Faktum är att oavsett kroppstyp, så kan man fortfarande vara fullt frisk. Vissa människor KAN INTE bli mulliga. Andra människor kan inte bli av med sin naturliga rundhet. Och vissa, oavsett hur mycket de tränar, kan aldrig bli särskilt muskulösa.

  Vad du säger är att du inte tänder på övervikt. och detta har jag respekt för. Jag tänder inte på kvinnor med gigantiska muskler. Smaken äro som baken.

  Men när du predikar att mulliga människor inte tar hand om sin hälsa blir jag fundersam. Det är en sak att inte tända fysiskt på en kroppsform. Det är en helt annan att döma någon baserat enbart på utseende. Mullig betyder inte nödvändigtvis ”äter mycket.” Det kan lika gärna betyda: ”äter normalt, men kroppen tar tillvara på mer fett”.

  ”någon som inte respekterar sin kropps fulla potential kanske inte respekterar min kropps och min fulla potential”

  Hur menar du med detta?

  Svara
  1. elinpelin

   ND: Ingen människa är ”naturligt” mullig. Det är något man äter sig till. Vissa har svårare att bli av med det än andra. Allt handlar om att ha en strategi. (Men nu ska vi inte prata bantning, alla får som sagt se ut som de vill). Jag har varit i U-länder, bl a Etiopien som är ett av världens fattigaste länder med en stor del hungrande befolkning. Människor där svälter. Men ingen är ”naturligt” mullig? Konstigt? (Missförstå mig rätt…)

   Mullig betyder väl kanske inte ”äter mycket” men det betyder definitivt ”äter mer än vad kroppen gör av med” och om jag minns rätt ”äter mer mycket snabba kolhydrater så att mer fett lagras”. Huruvida jag kan göra en bedömning av en människas hälsa genom att se deras utseende är väl kanske inte rätt. Men om jag ser någon som röker gör jag en liknande bedömning. Jag har ingen röntgensyn och kan inte se hur rökarens lungor ser ut, men jag gör ändå bedömningen att det är ett sätt att inte ta hand om sin hälsa.

   Med “Någon som inte respekterar sin kropps fulla potential kanske inte respekterar min kropps och min fulla potential” menar jag att en person som inte tar tillvara på sin kropps fulla potential kanske inte uppskattar min potential. Alla har förmodligen olika typer av tankar om vad som är en människas potential. Jag säger inte att alla ska springa Maraton eller klättra upp på Mount Everest (inget som jag själv gör eller har en tanke på att göra). Men att veta att en mänsklig kropp har den potentialen och ignorera den delen av sig själv skulle jag kalla respektlöst.

   Tror tankarna har kommit till mig efter min knäskada för ett år sedan. ALDRIG trodde jag då att jag skulle kunna göra det jag gör idag. Jag är starkare än jag trodde jag kunde bli, och i o m det lyckligare än vad jag trodde jag kunde bli.

   Förstår du vad jag menar nu? (Du behöver inte tycka som jag, men du kanske förstår?)

   Svara
 3. Tessi

  Älskar piercingar och tatueringar, det smyckar kroppen väldigt vackert. Har en tatuering, men vill göra fler! Hade dessutom en piercing som tjejen på bilden har. Vill gärna ta om den, för tycker det är väldigt sexigt!

  Ser att det dykt upp en ny fråga längst upp till höger.
  Inget av alternativen stämmer riktigt in på mig.

  ”Är du naken just nu?”

  Skulle vilja svara:

  – Nej inte just nu, men det händer lite då och då!:D

  Svara
 4. E

  Jag kan tycka efter mina erfarenhter som sjuksköterska att jag dör hellre 65 år gammal av en hjärtinfarkt istället för att dö efter att ha legat 15 år som ett vårdpaket pga starkt upptränat hjärta som inte vill ge upp. Det finns inga garantier för att man ska klara sig undan sjukdomar för att man är smal. Har man otur så får man en stroke och lever längre utan ett värdigt liv.
  En lite rundlagd dam som tar en promenad dagligen lever enligt mina ögon längst. Regelbunden, hård träning är onödigt och sliter på kroppen.. Och ger oftast bara förstörda knän och tar en massa tid 😉

  hehe

  Svara
  1. elinpelin

   Det beror på vilka prioriteringar man har i livet. Alla är olika och får vara olika. Håller med om att hård, elitsatsande träning INTE är hälsosamt. Precis som jag skriver så finns det inga garantier för att man inte dör i förtid bara för att man är smal, de allra flesta blir ju sjuka med stigande ålder (dock inget jag har några siffror på).

   Så därför vill jag leva så friskt jag kan så länge jag kan! Har man otur får man en stroke eller en aggressiv hjärntumör eller blir påkörd i morgon. Då vill jag veta att jag har prioriterat min hälsa framför en chokladbit, som i slutändan inte gör någon annan än tillverkaren lycklig.

   Svara
 5. ND

  Igen, Elinpelin…

  Vissa människor’s kroppar tar till sig fett lättare än andras. Det är detta jag menar med naturlig mullighet. vi är inte alla byggda för att kunna ”springa snabbt och hoppa högt”. Angående dina etioper, så kan jag lova dig att om det fanns mat att tillgå så skulle både en och annan av dem ha det lättare att bli mjukare i formerna än de andra.

  Bra att du gillar ditt val av livsstil. Och jag vet att du enbart menar väl, men sättet du uttrycker dig antyder att vad du gör är den rätta vägen och de som inte följer dina prioriteringar är snälla men missledda.

  För att klargöra. Jag är själv i god form och fetma är något man äter sig till, ja. Men även så, så finns det fortfarande människor som äter vettigt och motionerar någorlunda, som ändå blir lite rundare i formerna, precis som de finns de som fortsätter vara pinnsmala hela livet, trots total brist på motion och en hel del godisintag.

  Vår matsmältning fungerar olika, och så länge våra matvanor inte skadar vår hälsa (för mycket fett/för lite fett), så ser jag väldigt lite anledning att påpeka för folk hur de bör leva sina liv.

  Svara
  1. elinpelin

   Kanske pratar vi ändå inte om samma sak, jag definierar inte tjejen på bilden som mullig till exempel.

   Jag har provat många vägar i livet och man går miste om mycket om man väljer bort ”naturliga” delar av livet, som att röra på sig (=träna). Orkar man vara sig själv fullt ut utan att röra på sig? Jag har svårt att se det. Jag tror ändå att människan visst är byggd för att springa fort, springa långt och hoppa högt. Vore vi inte det så hade vi inte överlevt (evolutionsmässigt sätt). Och jag vet att vår hjärna är välutvecklad men det hade inte räckt om vi hade kunnat försvara oss.

   Jag utgick som sagt från bilden ovan och håller med om det du säger. Det är väl en definitionsfråga som mycket annat. Mullig för dig är kanske tjock för mig.

   Vi tycker nog olika helt enkelt.

   Svara

Skriv en kommentar!