Om kyssar

Jag har skrivit förut att två av de bästa sakerna som finns i min värld är när läppar möts, och när kroppar omfamnar varandra. Jag älskar att krama någon som jag tycker om, desto mer om denna någon råkar vara en kvinna som jag trivs med. Jag älskar också att kyssa densamma, och att föra det vidare till ett härligt hångel där tungorna dansar runt varandra och saliven blandas friskt.

Just nu har jag den stora lyckan att få ha två älskarinnor. Det här är att leva ut min ”nya” livsstil, och vi trivs fantastiskt bra ihop. Båda dessa kvinnor har många gemensamma drag som attraherar mig till dem, och båda har uttryckt ett intresse av att träffas någon gång.

Men när det kommer till kyssar är de väldigt olika.

Den som jag träffade först, vi kan kalla henne för ”K”, gillar att kyssas men tycker det känns konstigt att kyssa och hångla med mig. Det är nämligen så att K är gift med en annan man. Oroa er dock inte för att det är nåt fuffens med det hela – hennes man är helt och hållet med på noterna och trivs bra med att hans fru får uppmärksamhet från en annan man också. Han njuter av att hon njuter, inte svårare än så.

Men hon tycker det känns märkligt att kyssa en annan man än just den hon är gift med. Givetvis respekterar jag detta även om jag tycker det är frustrerande för jag VILL verkligen kyssa henne.

Jämför detta med min andra älskarinna, som jag träffade för första gången för bara några dagar sen. Vi har dock pratat via MSN väldigt länge, och hon är en av de äldsta läsarna av just den här bloggen. Vi kan kalla henne för ”L” och hon älskar att kyssas. Hon blir kåt av det. Hon älskar att klättra upp i min famn och låta munnen och tungorna utforska varandra. För henne är det en sån viktig del av en fysisk relation att hon inte någonsin vill vara utan kyssar. Hon behöver kyssar, hon vill ge kyssar.

Med K får jag pussa henne. Det är inga problem. Men pussar, det är den mysiga men lite slätstrukna kusinen till kyssar. En puss är sådär lite mysigt rumsrent, men saknar den där nästan primitiva intensiteten hos kyssar. Kyssar är rått, avskalat och intensivt erotiskt. L å andra sidan kysser alla som hon vill kyssa, och njuter till absolut fullo av det. För henne är det ännu ett sätt att njuta tillsammans med någon, och för henne är det lika självklart som att andas.

en_till_kyss

Så vem av dessa har rätt inställning till kyssar? Svaret är som alltid med människor att båda har egentligen rätt inställning. Man lever sitt liv som man själv vill, och man måste lyssna på sig själv och sina instinkter.

Men för mig är det lite frustrerande. För jag vill verkligen kyssa K. Det står högt på min önskelista. Men vill jag tvinga fram det? Absolut inte. När hon känner sig tillräckligt avslappnad, då ser jag fram emot att få kyssa K. Jag har fått göra det några gånger innan hon tyckte det kändes konstigt – man vet ju inte förrän man provar. Men icke desto mindre, jag ser fram emot att få göra det igen. Göra det och njuta. Jag tänker också att det kommer att bli intressant om man sammanför K och L. Kommer K att känna likadant eller kommer det att vara annorlunda för det är en annan kvinna? Den som lever får se.

Kramar är lätta att ställa in för tillfället. Kyssar betyder mycket mer, och det är svårt att kyssa någon utan att det betyder väldigt mycket. Därför finns pussar. Men kyssar… kyssar är magiska.

Vad betyder kyssar för dig, och under vilka omständigheter är det okej att kyssa människor?

(Bilden i inlägget är lånad från Calle Rehbinder som bl.a. skriver Tantrablog, en av mina favoritbloggar. Originalet finns här, tillsammans med massor av andra underbara bilder som Calle tagit. Hoppas Calle inte har nåt emot mitt lån!)

Läs även dessa inlägg:

10 tankar kring ”Om kyssar

 1. Norrländska

  För mig är kyssar till och mer mera intimt än sex. Kanske är lite konstigt men jag kysser inte någon som jag inte verkligen tycker väldigt mycket om. Knulla kan jag göra med någon jag bara tänder lite lätt på men aldrig skulle kunna älska.
  Varför? Jo för att kyssar är det som absolut snabbast får igång mig, det är i kyssarna själen ligger på något vis. Svårt att förklara… När jag kysser någon gör jag det med alla känslor som finns inom mig och jag har lite svårt för att dela med mig av de känslorna rent allmänt. För mig är det att likställa med att säga ”jag älskar dig” nästan.
  Undrar om någon förstod ens hälften av detta… :S

  Svara
 2. Nikki

  Jag måste hålla med Norrländska i vad hon säger. Kyssar är även för mig nått väldigt intimt, jag kysser aldrig en person som jag bara har tillfälligt sex med. Kyssar är förknippat med någon man älskar och har ett förhållande med.
  .-= Nikkis senaste inlägg: Jamie Afro är Kung! =-.

  Svara
 3. Kaja

  Jag älskar att kyssas. Ett riktigt långsamt och utforskande hångel är bland det mest upphetsande som finns. Men.. det kan kännas helt fel, även om det är ett riktigt gott hångel. Min förra pojkvän och jag delade några av de härligaste kyssarna, men när känslorna mattades av ville jag hellre avbryta än att fortsätta. Magin hade gått ur dem för mig. Sexet var på något vis inte alls lika intimt som kyssarna.
  Jag betraktar kyssar lite som förspel (vilket jag kan betrakta vilket hångel som helst som om jag blir kåt), och vill helst låta dem vara det. Kyssar och hångel under en hetsig sexakt blir nästan alltid okontrollerade, hafsiga och klumpiga. Besvärande nästan. Under långsam, utforskande älskog är det en helt annan sak.

  Lite direkta svar på frågeställningarna då..

  Jag kysser inte om jag inte verkligen vill kyssa. Det ska kännas bra, och ja, det kan kännas fel av fler än en anledning än teknik. Människan jag kysser ska vara någon som intresserar mig och som jag skulle kunna tänka mig att göra något mer med. Eftersom jag finner hångel upphetsande så blir det helkonstigt annars. Är jag kär så är det i princip omöjligt för mig att kyssa en annan person än målet för mina känslor.

  Svara
 4. Lisa

  För mig är kyssar något alldeles underbart och jag gör det gärna ofta och med olika personer, nu är jag singel och har varit det väldigt länge och jag har blivit van att kunna kyssa vem jag vill när jag vill om man säger så. Och det gör jag mer än gärna, jag tycker det är ett fint sätt att kommunicera, och det kan göra en så glad. Jag kysser gärna mina kompisar utan att det blir något mera och de är med på de noterna så vi har inga problem med trogenhet eller tillit vilket är väldigt skönt. Man kan kalla mig en mycket aktiv kysserska och det är jag mycket nöjd med. Fast det måste ju inte betyda att det ska bli något mer av det, ibland blir det så, ibland inte men jag är nöjd bara jag får kyssas 🙂

  Svara
 5. Baby

  Första kyssen med en ny potensiell partner tycker jag är extremt viktig, känns det inte bra så är det inte bra och känns det bra är det bara att fortsätta. Ofta, upplever jag iaf. så vet man inte om det känns rätt förän första kyssen.

  Nu är jag monogam och trogen min partner och att kyssas är för mig bekräftelse, samhörighet, rogivande och upphetsande.

  I läpparna har vi ju så mycket nerver så det påverkar 10% av vår hjärna och sprider massor av endorfiner och andra må-bra hormoner, det är ju underbart.

  Jag har tidigare kysst mina bästa vänninor och övriga kvinnliga bekanta men har slutat med det då jag faktiskt kan räkna mig som bisexuell(kanske, jag gillar inte labels, egentligen är jag bara sexuell:) ) Då har det kännts lite som otrohet även om min partner tyckt det varit helt ok.
  Nu pussas jag bara med vänninorna, på samma sätt som med min syster.

  Det är väldigt intimt med kyssar, men jag kan inte hålla med om att det är mer intimt än sex. Sex OCH kyssar menar jag då. Men det är förmig väldigt förknippat med samhörighet och tillit.

  Svara
 6. K

  Kanske kommer, skulle det kännas annorlunda med en kvinna. Vad vet man innan man har provat.

  Att det kändes konstigt beror på att kyssar är det som finns kvar som är oantastat. Det som ingen kunnat tvinga sig till. En äkta kyss kan man inte tvinga sig till.
  Jag har alltid älskat att kyssas men efter diverse tråkiga upplevelser har jag blivit mer försiktig.
  Jag förstår att det inte blir lika intensivt och härligt som ett ordentligt hångel, den tiden kommer kanske när det känns mer moget.

  Jag håller med mycket i flera kommentarer. Det är bland det mest intima man kan göra som verkligen är förknippat med samhörighet och tillit. Och kanske är det just därför det har blivit en viktig del att behålla med min man.

  I alla fall än så länge. Du får ha tålamod 😉

  Svara
 7. Phia

  Jag är glad att jag fortsatte läsa 🙂

  Mycket fint inlägg ovan, och jag följer med spänning fortsatta kommentarer 🙂

  Svara
 8. Linda

  Jag måste hålla med många av kommentarerna om att kyssar är väldigt intimt….Jag kysser heller aldrig tillfälliga förbindelser eller människor jag ”bara” har sex med. Jag kysser när människor betyder och när jag känner att det känns okej. Mycket handlar om magkänslan… Men väldigt vackert inlägg och en helt klart intressant tankeställare. Jag tycker att det går utmärkt att bli kåt och ha sex utan kyssar men klart är att sex med någon jag känner tillräckligt mycket för att kyssa är bäst.

  Svara
 9. Zettermark

  Har jag förstått Klumpe rätt så har han varma känslor för båda kvinnorna, och tycker därför att det känns naturligt att kyssa dem båda. Samtidigt ska K förstås inte göra något hon inte vill. Jag tycker att hela resonemanget är genombra. Det är i Hollywood och Disneys världar som man bara får älska en, inte i verkligheten.
  Hoppas det går bra för er alla tre!
  .-= Zettermarks senaste inlägg: Mensfunderingar =-.

  Svara

Skriv en kommentar!