Kropp som gelé

… var kanske en smula osmickrande beskrivning, men jag anser att en kvinnokropp ska guppa. Eller gunga. Eller överhuvudtaget röra på sig. Det är när en kvinnokropp inte guppar nånstans vid rörelse som man vet att man har att göra med en plastdocka.

Jag är inte så förtjust i såna dockor. Jag är inte förtjust i det idealet, där kvinnor blir oroliga över småsaker. Jag minns att jag läste en skicka-in-brev-grej i nån ungdomstidning när jag gick i Gymnasiet. Där hade nån orolig tonårstjej skrivit in och uttryckt en förtvivlan för hennes mage fick veck på sig när hon satte sig ner, och de försvann inte hur mycket hon än tränade.

Jag minns inte vilket svar hon fick på sin ångestladdade fråga, men jag reagerade på det redan då. Det är naturligt. Kroppen veckar sig lite här och där, det är därför vi har hud och inte typ gummi som är utsträckt över våra ben och muskler. Det är när magen inte veckar sig eller putar ut lite när man sätter sig ner som nåt är galet – oavsett hur smal eller spinkig man må vara.

Läs även dessa inlägg:

8 tankar kring ”Kropp som gelé

 1. Mr X

  Lagom är ju bäst, har haft sex med en plastdocka och det var inte lika skönt som att känna på en kurvig kropp.

  Svara
 2. Juliette

  Nä ibland tycker jag faktiskt att bara för att man föredrar det ena framför der andra har man ingen rätt att uttrycka sin nedlåtande åsikt om det man inte gillar. Plastdocka? Menar du alla dom som faktiskt av naturen är icke runda, mulliga, inga höfter, knappt några bröst, långa spinkiga ben, inte ett uns till veck på magen i sittande ställning mm mm? Hemskt! Det kan finnas många orsaker till avsaknad av lös gelékropp. Plastdockor? 😮

  Svara
  1. klumpesnusk Inläggsförfattare

   Jag menade det verkligen inte så, alla är olika och alla är den de är. Jag verkar inte ha nån talang med att uttrycka mig numera, verkar det som…

   Ber om ursäkt ifall någon tog anstöt!

   Svara
 3. Kaja

  Ska man vara krass så är det ändå ett smalare ideal de flesta tjejer strävar emot i en västvärld där många dras med övervikt. Det är sällan man i den stora massan hör lovord om den rubenesque:a kvinnan.

  Du är människa, klumpe! Alla kan inte alltid strykas medhårs. It goes to show att man genom att förklara/försvara ett uttalande kommer uppröra någon.

  Svara
 4. Stefan

  Jag gillar också mer ”naturliga” kvinnor. Jag gillar många av de bilder som finns på denna blogg. Tycker ofta det är lite konstigt att det är sånt fokus på smala tjejer i modell (eller porr-) industrin.

  Det är svårt att hitta bilder (eller filmer) som jag verkligen tänder på. Det är så vanligt med tjejer som ser ut som att de bott på koncentrationsläger, eller så har de plastikopererade bröst (vilket jag oftast tycker är oattraktivt).

  Letar man efter bilder/filmer på mulliga tjejer är det vanligt med den andra extremen – alltså de som är extremt stora (+200 kg). Ibland kan man hitta något guldkorn, men det är inte så lätt.

  Svara
 5. Mumin

  Jag är en kvinna som är otroligt smal. Jag kan ibland bli väldigt sårad av att alla människor automatiskt anser att då jag inte är ”naturlig” så är jag sjuk.Jag bryr mig inte om vilket kroppsideal du väljer att ha som person men jag anser att det är lättare för folk att komma fram till mig som smal och klaga än vad dom skulle göra till en överviktig (nu menar jag väldigt överviktig inte bara mullig). Jag får ofta höra att det är synd om mig och att jag är anorektisk och hemskt sjuk. Har även fått höra av en tant på lokalpuben att jag kommer dö eftersom jag (eller maken) inte lyssnade på hennes råd om min smalhet. Detta sätter sig på själen och är otroligt jobbigt för mig att leva med. Det är lika ”lätt” att öka kroppsvikten för en underviktig som det är för en överviktig att förlora den, skillnaden är att en överviktigt kan öven använda motion till hjälp på ett helt annat sätt. Jag vet att detta nu hamnade lite off topic men jag vill att folk ska förstå att vissa av oss smala är sådana av naturen och kämpar för att ha något fett på kroppen. Jag skulle så vilja ha lite runda former men tyvärr har generna sagt nej till detta. (hela min familj är super smala). Jag anser att man gärna får ha ett visst kroppsideal så längde inte den fysiska hälsan skadas av det ,men samtidigt måste man minnas att det är insidan som gäller.

  Svara
  1. klumpesnusk Inläggsförfattare

   Jag förstår dig helt och hållet, och jag dömer inte någon som är smal lika lite som jag dömer nån som är mullig. Min smak i kvinnor går åt det mulligare hållet, men alla är olika – smal eller inte.

   Är man av naturen spinkig så har man andra problem som man måste kämpa mot än om man är mullig av naturen. Jag har en god vän som är fruktansvärt spinkig och han skulle ge vad som helst för att kunna gå upp i vikt eller ens få lite muskler på sitt taniga skelett. Men han kan inte, hur hårt han än försöker och hur han än äter.

   Alla lider olika, och det vi måste kunna göra är att acceptera att alla är olika. Jag accepterar att alla är olika, och mina preferenser till trots tycker jag att jag kan se skönhet hos alla kvinnor, oavsett längd, bredd eller vikt.

   För alla är fina, bara man öppnar ögonen och ser det.

   Svara
  2. Norrländska

   Jag måste bara säga att även jättesmala människor kan använda sig av träning för att reglera kroppsvikten och kroppsformen. I många fall rekommenderas de till och med att börja exempelvis styrketräna för att få till lite massa. Detta kräver ju då att man äter därefter…

   Svara

Skriv en kommentar!