Föräldrar

En tanke som slog mig tidigare idag när jag var ute och tog en cykeltur var frågan om hur föräldrar skulle se på sina barn om de jobbade inom den s.k. ”sex-industrin”. Eller ens hur en förälder skulle hantera det ifall man upptäckte en video med sin son/dotter som flyter runt nätet.

Jag tänker inte på barn som barn i sena tonår eller så. Det är en debatt jag är ganska ointresserad av att ge mig in i. Snarare tänker jag på barn som ”avkomma”. Barn som är vuxna, kanske i de tidiga 30 eller äldre. Barn som för länge sen har etablerat sina vuxenliv.

Sex är för många fortfarande ett märkligt tabu. Speciellt över generationsgränserna kan det bli mer än lovligt ansträngt. Många tonåringar tror (och hoppas) att deras föräldrar helt slutat ha sex, för alltså hallå, liksom, det är ju äckligt med föräldrar som har sex, typ!

Men funkar det åt båda hållen? Tycker föräldrar att konceptet med sina barn som sexuellt aktiva varelser är precis lika osmakligt?

I korthet, hur skulle du reagera om du upptäckte att din kära lilla illbatting spelade in porrfilmer?

Detta är ju givetvis ett enormt snårigt ämne, för även om vi vill tro att all porrfilm är fin och trevlig så är den inte det. Det finns säkerligen gott om porr som spelas in under ganska motbjudande former, former som ingen vettig människa skulle vilja arbeta under. Men om vi för diskussionens skull antar att personen i fråga jobbar åt ett etiskt bolag som bryr sig om sina anställda, och trivs med detta – hur skulle du se det?

Skulle du bli upprörd och kräva att ditt barn skaffar sig ett ”anständigt” jobb? Eller skulle du säga att så länge han/hon är lycklig och inte blir utnyttjad så är allting bra?

Läs även dessa inlägg:

2 tankar kring ”Föräldrar

 1. Marie :D

  Skulle jag hitta min dotter på sådan porr så skulle jag fråga henne vad det kommer sig att hon spelar in porrfilmer och under vilka förhållanden och visar det sig då att hon gör det under förtryck så skulle jag göra allt för att få henne därifrån.

  Sen ämnet med sex, som mamma till en nästan vuxen dotter 19 år. så tycker jag bara att det är härligt att hon kan ha sex, sen sonen på 17 år, han har jag köpt kondomer till som låg i en liten fin ask =D

  Jag har nämligen ingen lust att bli mormor/farmor samtidigt som jag själv får sladdisar =D

  Svara
 2. Ida

  Jag skulle nog prata med mitt barn också om hur det kommer sig att han/hon spelar in porrfilmer. Jag skulle nog inte döma men bli orolig för att mitt barn inte skulle må bra.

  Jag vet att mina föräldrar har sex och jag tycker det är bra. Mamma och jag brukar samtala om sex. Hon vet att jag har sex och tycker det är bra.

  Svara

Skriv en kommentar!