En sexlös vecka väntar

Jag har funderat relativt mycket på det här med sex under menstruationen.
Idag kom det kvinnliga åbäket på sitt månatliga besök i det här hemmet och då funderar man ännu mer, speciellt som det av olika anledningar inte blev något ”göka av” i helgen och man vet att numera blir det max en omgång i slutet på mensen. En måttligt frustrerad madame sitter nu här och skriver med andra ord.

Vi har hamnat i en sådan där svacka där det knappt blir något under den hemska veckan jag tappas på blod. De övriga veckorna är det lika underbart som vanligt, men just den veckan är det tvärstopp. Lägligt nog den vecka jag är absolut som mest ivrig att ha sex, vilket vi diskuterat förut, det faktum att jag och många kvinnor med mig blir ännu mer kåta när det är mens.

Varför det inte blir något denna veckan brukar vara av många orsaker. För det första så är det verkligen som att tappas på blod de första dagarna. Mitt blodvärde sjunker under 100 och jag är sjukligt trött. Sedan beror det också på att spontaniteten i sexakten är som bortblåst. Vi tittar på varann, någon av oss frågar om vi ska ta och knulla lite, jag måste springa på toaletten först för att ordna med förberedelserna och sedan ta fram tre (!) handdukar att ha under, varpå man ännu en gång funderar på att investera i plastad frotté även till föräldrarna i huset och inte bara till barnen, för att ta fram vid sådana här tillfällen.
Att kunna vara spontana och ha sex hur vi vill är något vi satt ett visst värde på då vi är begränsade till kvälls- och nattetid. Vilket för oss till en fundering från min sida, detta med att ha sex hur man vill, det finns ju inte möjlighet till när mensen är igång. Det är missionären, vilket visserligen jag inte klagar på alls, men det är ju enbart den. Eller?

Gör ni som vi och bara har missionären av ”kladd-skäl”, eller varierar ni på något sätt som jag missat att man kan göra? Jag vill så gärna prova något nytt, någon variation som kan göra det spännande att ha sex under mens igen. För inte sjutton vill jag låta honom ”komma undan” en hel vecka i månaden! Jag är ju som kåtast nu!

Läs även dessa inlägg:

13 tankar kring ”En sexlös vecka väntar

 1. Lexi

  Det brukar oftast bli sex i duschen när jag har mens. Det har skett att missionären har varit med eller om det är mot slutet till och med doggy, men jag har som du riklig mens och man kan absolut räkna med att det är blod lite här och lite där.
  Jag blir också helt galet kåt när jag har mens, hur kommer det sig? Biologiskt sett borde vi väl bli som kåtast under ägglossningen?

  Svara
  1. sheila Inläggsförfattare

   Ja det har du visserligen rätt i. Men kan det vara så att man är mer kåt under själva mensen just för att man vet att nivån på aktiviteten inte är densamma då? Att man knappt får sig och frustrationen blir värre bara därför? I slutet på mensen för mig när jag inte fått mig tippar frutrationen över och jag får vanföreställningar om att jag inte är lika sexig längre då han inte stoppar in kuken i mig. Farligt. 😉 //Sheila

   Svara
   1. Lexi

    Vet precis vad du menar, nu är jag visserligen i en ganska nytt förhållande så vi umgås inte alla dagar men han verkar redan ha prickat in min mensvecka då jag helt plötsligt är ensam hemma mer, ensam och kåt.
    Jag har varit med män som inte har haft problem med mensen och jag kan säga dig att jag var lika överkåt ändå. Jag fick precis lika mycket sex som vanligt men gick ändå omkring som en katt på hett plåttak… skumt om du frågar mig, otroligt skumt. Jag förstår djur som hundar, det är väl då de har som störst chans att bli gravida men så är det ju inte för oss. Det kanske är helt psykologiskt, ”nu behöver jag känna mig mer åtråvärd för jag pumpar ut så mycket blod och hormonerna svallar”?

    Svara
 2. J

  Men ha sex i slutet av veckan då?
  Jag hade sex med min pojkvän när jag hade mens, och det var ändå kanske 5 gången han hade sex någonsin. Lite kladd får man stå ut med, det är inget farligt ju 😉
  Märks ju heller ingen skillnad på det eller om man är våt om det är mörkt! ;D

  Svara
 3. K

  Jag är verkligen inte kåt när jag har fått mensen. Däremot dagarna innan kan jag vara vansinnigt kåt. Men under mensen förvandlas jag till en blodig djävul. Med grym pms och med elaka humörsvängingar är jag mest glad om jag inte dräper någon.

  Men de gånger som jag ändå har sex när jag har mens så är det missionären, doggy och en hel del analt har det blivit då. Men jag är som sagt sällan kåt under själva mensen. Tycker det bara känns äckligt när man känner hur det rinner. Och precis som du Sheila så blir jag extremt trött för mitt blodvärde sjunker enormt det med.

  Svara
 4. Kalle

  Är det verkligen så många killar som är rädda för lite blod?

  Jag kan förstå om man inte vill få en massa blodfläckar i sängen eller vart man nu tänkt att vara. Men om båda är sugna ser jag inte vad meningen är att vänta en vecka bara för att det blir ’mindre spontant’ pga förberedelser av exempelvis handdukar.

  Min flickvän får ont under sin mens men det brukar försvinna (eller om hon bara glömmer bort det) när maskineriet drar igång och vi ligger mellan lakarnen.

  Svara
  1. Kalle

   Glömde skriva en sak i tidigare inlägg.

   Det här med analsex när tjejen har mens. Någon får gärna förklara det för mig då jag inte riktigt förstår. Jag har som sagt inga problem av blod eller analsex för den delen heller men varför blir analsex så populärt bland vissa när fröken röd hälsar på?

   Detta är något jag funderat på ett tag och skulle gärna vilja att någon berättar. Vem är det som förespråkar det och varför?

   Svara
 5. K

  Jag har gärna analsex även när jag inte har mens. Men för mig handlar det om att jag är känsligare och får lättare ont. Min man kommer lättare åt livmodertappen när jag har mens och då gör det bara ont.
  Eftersom jag dessutom blöder väldigt mycket och det gärna som samlar sig så blir det som en blurpande flod när man sen har sex. Det känns långt ifrån fräscht eller upphetsande.

  Men jag förespråkar att man gör det som känns bra för båda

  Svara
 6. vseglare

  Med tre långa förhållanden med olika kvinnor( 5 barn )under de senaste 30 åren där det i och för sig inte varit problem att ha sex även under lingonveckan för egen eller deras del vill jag ändå varmt rekommendera spiral, speciellt den nya typen i plast med liten mängd hormoner. Förutom att blödningarna fösvunnit är det bästa att mensvärken också gjort det. För smärtor i underlivet är nog väl mer avtändande än ev ”kladd”?

  Svara
  1. Sheila

   Då jag är en konstig typ som tycker om när det är ömt eller ibland gör ont så är inte mensvärken något bekymmer. Trycket och penetrationen är faktiskt riktigt skön. Då jag är otroligt ”kladd-rädd” för att vara småbarnsmamma är det såklart även ett problem i sängen. Så det är kladdet som stör mig samt att det blir en och samma ställning. Spontaniteten är borta och vi nästan drar oss för att ha sex. Tröttheten i och med blodförlusten är också ett stort problem.. Men inte mensvärken, aldrig varit. 🙂

   Svara
 7. Anna

  Men det finns ju så mycket annat man kan göra! Man måste väl inte vara så fixerad av penetration?

  Vi bekymrar oss inte särskilt mycket för kladd och tvättmaskin har vi. Men ofta har vi sex utan penetration. Det bara blir så.

  Vi onanerar tillsammans, jag runkar och suger honom, han smeker mig (slickad vill jag ju inte bli när jag blöder). Jag tycker att det är döskönt när han sitter i en fåtölj och jag ställer mig över honom när han runkar så att hans ollon slår emot min öppning. Det är en jätteskön känsla för mig och jag kommer nästan direkt. Ofta har jag både trosa och binda på men känslan går igenom och det känns skönt och sexigt för oss båda.

  Doggy i badrummet går väl bra för där har man ju oftast plast eller kakelgolv som är lätt att städa rent om det droppar. Tvättstugan kan funka lika bra, eller varför inte köksgolvet? (Eller bordet om man lägger handdukar som skydd)

  Fantasin har inga gränser och det finns så mycket härligt att hitta på utan att stoppa in kuken. För oss känns ofta inte själva orgasmen särskilt viktigt, utan helt enkelt den underbara närheten och kärleken som strömmar mellan oss när vi älskar.

  Svara

Skriv en kommentar!