Dagens köttmarknad

Hej kära läsare, jag har dröjt lite med mitt nästa inlägg mycket på grund av mina studier såklart, men också pga att jag har en liten svårighet i hur jag ska formulera och framföra det jag nu tänkte börja nysta i. Ämnet är så pass stort att ett enda inlägg inte riktigt håller måttet tror jag, men vi börjar såhär iallafall.

Ämnet jag tänkt mig då är skillnaden mellan män och kvinnor när det gäller inget mindre än raggning.
Jag och sambon sitter på en sida och varje dag överhopas vi av mail från singelkillar trots att vi utförligen skrivit i vår presentation vad som gäller vid en eventuell kontakt med oss.

Delar av vår presentation:
Allting sker tillsammans, i samma rum och i samförstånd.

Ni ska ha bild, en vettig presentation och kunna kommunicera på ett bra sätt i tal och skrift.
Detta för att vi är kräsna och vill trivas med de personer vi kan tänkas ha kontakt med.

Vi har ett liv utanför datorn och det ska även ni ha, efterhängsna krav är vi inte intresserade av!
Ej heller HELT ONÖDIGA, för att inte tala om slarviga, mail från singelkillar.
Vill ni bestämt väcka ett intresse hos oss, för er, snälla ta er tid att skriva ett innehållsrikt mail som representerar er på bästa sätt.

Trots detta har vi alltså en full inkorg av mail från klumpiga (med brist på bättre ordval) singelkillar där de frågar om vi är kåta och har cam. Eller om enbart jag (eller min sambo) kanske vill knulla eller onanera i cam. Väldigt ofta är dessa mail helt utan både stor bokstav och punkt, såvida de inte missbrukar dessa och använder tio punkter efter varje mening och verkar ha glömt att Caps Lock tangenten är aktiverad.

Jag vill inte låta snobbig eller elak, men vad tror de? Att vi blir intresserade av vad som helst och bjuder in vem som helst i vårt sexliv? Från min tid som singel känner jag absolut igen detta, så många kvinnor med mig gör detsamma, men som par trodde jag det skulle vara annorlunda.
Som tur är kan man blockera mail från vissa typer av användare, singelmän bland annat. Men vi har inte gjort det då vi är nyfikna på huruvida det finns vettiga män där ute som vi kan tänkas vilja bjuda in. Två välartikulerade mail har trillat in, endast två av hur många som helst, men de har varit av typen ”klipp-och-klistra” vilket varit tydligt då de söker ett par att förgylla ”sommarmånaderna” med bland annat. Att inte ens ta sig tid att ändra det till höst-mys eller något liknande förbryllar mig, borde inte även de vara kräsna med vem/vilka de hoppar i säng?

flirting

Singelkvinnor är en helt annan femma, vi har inte fått ett enda mail från en singelkvinna på den sidan. Det är oerhört tydligt att singelkvinnor överlag inte är i närheten lika desperata (om man får kalla det så?) som singelmännen.
Jag och sambon har talat om detta ett otal gånger, även innan vi började vandra på den här stigen och vi är av den uppfattningen, att kvinnor inte behöver jaga på samma sätt som män. Varför tänkte inte jag på det som singel och halv-desperat?!
Vi har gjort upp att vi vid tillfälle ska gå ut på krogen och se vem som får napp först, kanske se vem som får flest napp, och den som vinner får bjuda förloraren på en runda i baren. Alltså den som får flest ragg har förlorat. Svårt att förklara kanske, men jag anser att han absolut skulle få ragg direkt och många fler ragg än mig, trots min nya tro om att singelmän måste jaga mer. Enbart pga att min sambo är så ruskigt snygg, och det vet man ju hur det är med sådana grabbar, man hinner inte fram innan någon annan hunnit före.
Han å andra sidan anser att jag är mycket snyggare än honom och skulle få ragg först, vilket är helt enligt hans livslånga tro.
Så, vi får se vem som har rätt, någon gång när vi har möjlighet att gå ut tillsammans igen.

Hur som helst, vad tror ni och hur har ni själva upplevt raggningen?
Har kvinnor lättare att få ragg än män? Hur ser ”köttmarknaden” ut?

200327270-001

Jag vill påpeka att jag absolut inte tror att alla singelmän är klumpiga, desperata tölpar, även om jag ytterst sällan blir bevisad om motsatsen så tror jag det finns underbara män med trygga famnar och varma hjärtan där ute. De kanske bara inte är så desperata och alltså inte är uppe i ansiktet på kvinnorna hela tiden? Kanske är tricket alltså att titta vid sidan av, eller bakom, den där vana singelkillen som limmar på en på krogen eller vart man nu befinner sig?
Kanske är tricket att svara på ett mail man vanligtvis inte skulle svara på (det var så jag träffade min sambo) och se vart det tar en? Eller varför inte skicka iväg ett mail själv?
Stort ämne, många funderingar.

Läs även dessa inlägg:

8 tankar kring ”Dagens köttmarknad

 1. Porrtrollet

  Ute på krogen och blir raggad på är jag aldrig, däremot är man konstant raggad på som tjej på ett community, speciellt om communityt har sex som inriktning. Jag behöver inte anstränga mig mer än att logga in så har jag flertalet mail att välja och vraka bland.
  De där klumpiga killarna finns överallt och jag har väldigt låg tolerans mot dåligt skrivna och felstavade mail så de kommer inte långt. Men sen finns det killar som faktiskt kan skriva, är intressanta och är intresserad av en själv utanför ”är du sugen har du cam”-ramen.
  Jag tror att, på ett mycket generaliserande sätt, tjejer är mer vana vid att luta sig tillbaka och få uppmärksamhet automatiskt. Medans killar ängsligt får försöka imponera på nämnda tjejer och söka deras godkännande.
  Det handlar inte om att jakten ligger i generna på killar utan snarare lång och hård vana. Det är först nu tjejer får/bör/kan ta för sig av köttmarknaden.
  Tror jag.

  Svara
 2. Nikki

  Likväl nätet som krogen är det ju absolut så att tjejer har det lättare att få napp än vad killar har. Kan ju bero på att det på krogen går ungefär 20 killar på 1 tjej. Och på nätet, på olika communitys och kontaktsidor, är det väl ungefär 1000 killar på 1 tjej. Inte lätt för en kille att få tag på det han vill då och då blir de allt som oftast desperata, och grova. Medans vi tjejer i lugn och ro kan välja och vraka…
  .-= Nikkis senaste inlägg: Kåt och singel. =-.

  Svara
 3. A

  Det känns som om det beror mycket på vilken typ av community det är. På ”sexsidor” verkar det mest finnas kåta, äckliga män. Det är väl också att generalisera, men även om jag som lesbisk skriver att jag enbart är intresserad av kvinnor så dyker mäns mail upp oftare än kvinnor.

  Svara
 4. Mia

  Jag gissar att nätet är ett ställe där man slänger all normal hyfs överbord och gör vad som faller en in. Jag har fått uppfattningen från vissa killar att de inte kommer någon vart med trevliga mail och då ligger det nära till hands att bara häva ur sig ”snygga pattar – ska vi knulla?” för att de har gett upp. Alltid är det någon blåst brud som nappar – kanske. Det verkar som de flesta struntar i att lägga någon energi på att läsa igenom presentationer och skriva något utifrån det – de vet att chansen att de får svar är försvinnande liten.

  Kan det gå 100-300 män på varje singeltjej på de här sajterna? Något sånt, gissar jag på. Utifrån detta kan vi räkna bort män som utger sig för att vara kvinnor för att lättare få kontakt (gudarna vet varför) och de tjejer som bara ”hänger” där utan att vara intresserade av något (förutom möjligtvis att visa upp bilder av sig själva och tigga kommentarer) – ungefär som ett barnförbjudet Lunarstorm. Konkurrensen om de tjejer, och par, som är vad de utger sig för att vara och som faktiskt kan tänka sig att träffas irl är stenhård. Jag förstår de som ger upp, men har samtidigt än mindre förståelse för de som bara beter sig illa. De gör att man tröttnar och tom slutar besvara mindre otrevliga mail.

  Vad som har förvånat mig mest var nog mängden av mail som trillade in under min första tid på en dylik sajt – när jag fortfarande inte hade en enda bild. Mängder av män som ville ha sex – men inte hade sett något av mig. De verkar minst sagt desperata. Jag hade lika gärna kunnat vara 60 år gammal, med mustasch och vårta på näsan.

  För att vända på det är det snudd på hopplöst att leta själv efter lämpliga partners, då de flesta killar inte har brytt sig om att skriva någon presentation eller ens har lagt upp bild. För att de tror att ingen läser eller för att de själva inte läser? Jag vet inte.

  Det leder ibland till lustiga situationer, som t ex när jag bad en kille visa upp mer av sig själv. Han hade bara en bild av sin kuk i presentationen och det räcker liksom inte för mig. Visst fick jag se mer bilder! Inga problem. Han visade ett par till – på kuken. I en lite annan vinkel. Det var hans tolkning av min förfrågan.

  Jag som inte gillar kroglivet har svårt att uttala mig om chanserna där, men gissar att killar får kämpa där med.

  Svara
 5. Baby

  Mm… Tjejer är ju av naturen, genom evolutionen mycket mer kräsna än vad män är(vad vetenskapen filosoferar on iaf.), vi väljer partner oavsätt om det är för en natt eller en livstid mycket mer omsogsfullt.
  Killar kan ju spruta sina gener överallt och vara fullt nöjda med det och tänder lätt bara det är ett par bröst in sight (eller bara fantasin om ett par bröst) medan tjejer kräver en mer intelligent stimulering.

  Positivt? negativt?, jag hade gärna tänt som en kille och sluppit bli avbruten bara det knäpper i väggen.

  Eftersom det är rent biologiskt ett större åtagnade om man ev. skulle bli med avkomma så är tjejer kräsnare, man knullar inte vemsomhelst.

  Men jag antar att kommunikationen kvinnor och män emellan har blivit lite skev, jag läste någon artickel att de för 20 år sedan i usa gjorde en undersökning om mäns attityder till kvinnlig sexualitet och våldtäckter. De flästa män tyckte det va ok att våldta, och de flästa tänkte om kvinnor typ ”hon har utsläppt hår -hon är kåt” eller dyl. och det antagandet kunde sättas in i de flesta situationer.

  Sorgligt, kanske..

  Jag tror/hoppas attityderna förändrats, men jag tror också att de inte har det gällande vissa saker.

  Kvinnor som blivit våldtagna ställs fortfarande till svars om de burit kort kjol eller var berusade.
  Kvinnans sexualitet är fortfarande inte hennes egen, utan om hon ska njuta är det för att han ger henne den njutningen. Alt. hon onanerar för att tända honom.

  Jag läste om en kvinna för länge sedan som blivit våldtagen, hon hade termobyxor på sig, men de la ändå ner åtalet mot mannen för hon hade utsläppt hår.
  ”Åh, hon har termobyxor på sig -hon är säkert kåt”

  Jag tror det finns attityder, speciellt hos de där påhängsna killarna att tjejer och tjejers lust är till för dem och inte för henne själv.

  Svara
 6. Mr X

  Givetvis är det så att det är fasen så mkt lättare för tjejer att få tillfälliga förbindelser än vad det är för män, däremot så är det väl så att jag upplever det som mer vanligt att tjejerna är mer restriktiva med vilka de raggar på mer seriöst.

  En tjej som ligger med många är lösaktig och en kille som knullar runt är ju ”HE-man” i mångas ögon…

  Svara
 7. Pingback: Ingenstans får man vara ifred « Klumpesnusk & Sheila

Skriv en kommentar!