Tre klassiska porrfilmer jag tycker om

Häromdagen fick jag frågan av Nikki vilken porr jag tycker om. Därför tänker jag nämna tre porrfilmer från förr som jag gillar, och ge lite skäl till varför jag gillar dem. Jag ger även en länk till filmerna på The Pirate Bay så att ni kan ladda hem dem själva, även om de finns utgivna på DVD så har de visat sig vara förvånansvärt svåra att köpa och därför finns det inte så många val.

Det filmerna har gemensamt är att de alla är producerade på 70-talet, en era som ofta kallas för porrens guldålder. På den här tiden hade inte videotekniken spritt sig speciellt mycket, och inte var den heller speciellt billig. Det innebar att man spelade in filmerna på riktig film, något som var relativt dyrt och krångligt. Jag har alltid känt att detta i sin tur ledde till att skaparna av porren la ner mer tid och energi på att tänka igenom den, istället för att bara filma hämningslöst.

Ja, eftersom det är porr från 70-talet så är de fulla av folk med lustiga kläder och märkliga frisyrer. Jag är helt övertygad om att man 30 år fram i tiden kommer att fnissa lika mycket åt porren som produceras idag, av precis samma anledningar. Musiken är också porrfilmsklyshig, men kom ihåg också att när filmerna spelades in hade inte den här typiska porrmusiken hunnit bli en sån klyscha, utan det är nåt som bankats in i våra medvetande under de 30+ år som gått sen filmerna skapades.

Dans La Chaleur De St Tropez

Jag kan inte franska, men jag har för mig att filmens titel betyder nåt i stil med ”I St Tropez Hetta”. Handlingen fokuserar kring en ung kvinna som åker på sommarlov (?) eller nåt till just St Tropez, där hon blir inblandad med en porrfilmsproducent och hans anhang. Hon bor tillsammans med några jämnåriga i ett hus, och de har en väldigt liberal inställning till sex och nakenhet. Jag förstår inte dialogen, men som jag ser det blir det lite kärleksintrig mellan henne och en av killarna i huset som inte riktigt tycker om att hon knullar runt.

dans_collage_1
dans_collage_2
(Ladda hem från Pirate Bay)

La Perversion d’une Jeune Mariee

Ingen aning riktigt vad filmens titel betyder. Kan du franska? Kommentera gärna med en översättning. Jag är lite dimmig på filmens handling då jag som sagt inte förstår dialogen, men den verkar kretsa kring en bunt med människor som har olika relationer till varandra. De utforskar diverse sexuella erfarenheter, pratar en del, och i slutet av filmen gifter sig två av karaktärerna och avslutar bröllopet med en stor orgie där alla deltar utan hämningar. Det här var den första filmen jag såg med Brigitte Lahaie, som är en av mina favoritkvinnor inom fransk porr från den här tiden.

perversion_collage_1perversion_collage_2
(Ladda hem från Pirate Bay)

Couple Cherche Esclaves Sexuel

Återigen är jag lite dimmig på handlingen pga min bristande franska. Denna filmen innehåller också Brigitte Lahaie, men handlingen är inte lika tydlig. Mer fokus ligger på sexet än det som händer mellan, och den är lite mindre roligt filmad. Dock tycker jag den är rätt så underhållande, och det finns en hel del fina scener i den.

couple_collage_1couple_collage_2
(Ladda hem från Pirate Bay)

Läs även dessa inlägg:

11 reaktion på “Tre klassiska porrfilmer jag tycker om

 1. Nikki

  Om man är intresserad av porr från det glada 70 och 80-talet så kan man alltid kika in på http://www.subdvd.com. Couple Cherche Esclaves Sexuel och Dans La Chaleur De St Tropez, finns båda att köpa där och då får man text också 🙂

  Svara
 2. Nikki

  Jag får hålla med dig Klumpe om att porr från denna tid är mycket bättre än porr av idag. Det beror nog mycket på att det va mer som att göra en vanlig film, på den tiden, men med inslag av sex. Och ofta var det folk från den ”riktiga” film världen som gjorde dessa filmer. Får säga att även de svenska porr filmerna på den tiden var mycket mer ”äkta” och rent utav lite oskyldiga, mot för det som görs idag. Tror också det är därför riktiga hemma gjorda filmer blir mer och mer populära. Alla har tröttnat på silikon och yta och vill tillbaka till det som är ”äkta”.

  /Nikki

  Svara
  1. klumpesnusk Inläggsförfattare

   Klassisk svensk gladporr är också kul. Instämmer helt i det där med äktheten, det är mycket därför jag tröttnat på det mesta som är nyproducerat iom att det är så otroligt artificiellt och konstruerat.

   Samt att mycket av äldre porr hade högre produktionsvärde, man fokuserade inte bara på kukar och fittor utan på människorna som filmades.

   Svara
 3. Freja

  Jag tror att ”Couple Cherche Esclaves Sexuel” betyder ungefär, ”Par som söker sexslavar” och ”La perversion d’une jeune mariee” betyder ungerfär ”Ett ungt äktenskaps perversion”, eller ”Perversionen i ett ungt äktenskap”. Men det var ett tag sen jag läste franska så jag kan ha fel!

  Svara
 4. Kalleanka

  Hej alla! Ja söker en film från 70 talet(möjlig 80 talets). Tyvärr ja vet inte filmen namnet men jag kom ihåg flickan Lolita från film. Jag tror att filmen är fransk.. Hjälpa någon?

  Svara

Skriv en kommentar!