Gästbokens framtid?

Jag sitter och funderar över gästbokens framtid. Den har funnits här sen början av Juni, och den har varit här på prov sen dess. Dock börjar jag bli lite fundersam på huruvida jag vill ha den kvar.

Den har sina nackdelar. Dels ökar den belastningen på webhotellet, vilket i sin tur gör att jag får sura mail om att jag överskrider min processor-kvota. Dels sabbar den layouten i sidan. Det syns inte för det nakna ögat, men sökrobotar ser det och jag gillar det inte. Dessutom börjar nån liten del av mig tycka att det är ganska gammeldags att ha en gästbok, liksom hallå, vad är det här? 1996 eller?

Sist men inte minst så används den inte. Det blir kanske en hälsning där i månaden och tonvis med spam som måste sorteras bort.

Men det är trevligt att på ett lätt sätt kunna lämna en hälsning som inte behöver tillhöra ett inlägg, men å andra sidan – det går lika bra att maila mig den isf, och jag tycker direkt kommunikation antingen via mail eller msn är ljusår roligare.

Uppdatering 090815: Gästboken är nu borttagen.

Läs även dessa inlägg:

2 reaktion på “Gästbokens framtid?

 1. SwedishTeen

  Men hur kunde gästboken vara så krävande?
  Var det väldigt många inlägg per timme? (Jag har inte lagt märke till den. Jag är väl blind. 😀 )

  Svara
 2. klumpesnusk Inläggsförfattare

  Jag gissar att den plugin som ordnade gästboken helt enkelt var dåligt skriven och orsakade alltför många anrop till databasen.

  Mig veterligen fick den inte speciellt mycket trafik – om jag inte minns helt fel fanns det 12 genuina inlägg i den när jag stängde ner den, och jag fick slänga bort omkring 150 spaminlägg.

  Men som sagt, är pluggen dåligt skriven kan det orsaka rejält med belastning. Den är iaf historia nu.

  Svara

Skriv en kommentar!