En liten gummi-lapp

Vanligtvis är det så att våren och dess speciella känslor sätter igång skapar-nerven hos människor. Allt nytt hittas på och det gamla rensas bort. Denna hösten verkar speciell på så sätt att många, inte bara jag och Klumpe, har mycket nytt att se fram emot. Vissa har nya utbildningar, början av terminer, vissa har nya hem och nya liv. Mycket planerat och mycket att njuta av.

Vi hade besök av ”vårt” par igår, de skulle bara komma och dricka kaffe och prata en liten stund. Det blev inte riktigt så, vi som skulle sitta till max 21:30 blev sittande till närmare 23 här i soffan. Prat om allt mellan himmel och jord, men också om våra mer intima stunder som kommer.
Bland annat diskuterade vi det livsviktiga i skydd. Vi var självklart överrens om att vi ska använda skydd, även vid oralsex då bland annat klamydia smittar även då.
Men då kom vi in på det faktum att det inte finns (mig veteligt) något för att skydda mot klamydia och herpes bland annat, när kvinnor har oralsex med kvinnor. Mannen pratade om att han sett något om en ”lapp” som såg ut som en itu-klippt kondom som man helt sonika lägger över musen och slickar på.
Detta förbryllade mig då jag aldrig hört talas om något sådant och då jag inte tidigare haft oralsex eller sådan intim aktivitet med en kvinna har jag inte behövt ta reda på sådant, kondomer får man lära sig om i småbarnsåren nästan och de finns alltid att få tag i oavsett. Men varför inte undervisa mer om hur kvinnor kan skydda sig?

Jag letade på internet såklart, som alltid, och hittade en intruktion till hur man själv kan tillverka denna lilla lapp. Den finns alltså inte att köpa vad jag såg, men den var inte heller svår att göra. Allt för att vara så säker som möjligt säger jag, utan tvekan.

slicklapp5

Även om det kanske inte blir samma känsla så kan man vid tillfälliga förbindelser använda detta, hur bökigt var inte detta med kondom innan man fick in snitsen? I slutänden är det ju värt det.
Dags att klippa kondomer med andra ord, här ska slickas!

Läs även dessa inlägg:

7 reaktion på “En liten gummi-lapp

 1. Norrländska

  Gladpack/plastfolie är ett alternativ om det råkar knipa nån gång, men det är lite skört så då gäller det att vara försiktig med naglar och annat vasst.

  Svara
 2. Porrtrollet

  Tänkte också tipsa om gladpack. Har ingen erfarenhet alls av skydd vid kvinnligt oralsex då jag valt att enbart ha det med människor som står mig nära nog att jag ska känna dom ut och in. Okej det där var en försköning. Är jag kåt nog går förnuftet ut :p

  Svara
 3. Total Satisfaction

  Kan tyvärr berätta att en köpt slicklapp inte är särskilt effektiv som barriär för att hindra att infektioner överförs. Vanligast är att HPV eller Herpes överförs, och då skyddar knappast en slicklapp – och verkligen inte en uppklippt kondom (det är bara en ”skröna” att detta skulle funka bra). Slicklappar är ganska opraktiska och det är inte alltid lätt att hålla den på plats utan att kroppsvätskor spiller över antingen hit eller det. Slicka på och testa er ofta i stället! Mot HPV (som kondylom) och herpes är det svårt att skydda sig i vilket fall som helst, inte ens kondom är effektivt vid knull…. och det är inte så vanligt att klamydia går från fitta till hals, då är det viktigare att vara försiktig med fingrarna, att inte fingra någon och sedan ta på sin egen kuk eller fitta. Jag tror RFSL precis har släppt en rapport om säkrare sex för kvinnor som har sex med kvinnor – där finns säkert mer info!

  Svara
 4. Pingback: En tankenöt « Klumpesnusk & Sheila

Skriv en kommentar!