Tiggarblogg?

Busiga Paret skriver om vad de kallar ”Tiggarbloggar”. Jag tog lite anstöt och kände att det behövdes förtydligas lite vad jag får och inte får ut av det här, och vilken funktion sponsorerna där till höger fyller.

Först och främst vill jag påpeka att jag är väldigt ointresserad av att sälja saker via min blogg. Jag skriver inte blogg för att tjäna pengar (även om jag inte sticker under stol med att jag drömmer om att kunna tjäna mitt uppehälle via min blogg) och då jag inte är en attraktiv ung kvinna finns det inte så stor marknad för mig att sälja begagnade underkläder till. Om jag ska tjäna pengar på min blogg måste det bli via ett sätt som inte kompromissar mina principer, min etik och mina ideal. Med andra ord, den dagen jag börjar skriva betalda inlägg är den dagen ni har mitt fulla tillstånd att skjuta mig.

Hade mitt mål med bloggen varit att bli rik och berömd hade jag valt en dramatiskt annorlunda och mycket enklare väg. Jag hade inte skrivit om sex, iaf inte som mer än ett lockbete. Nej, jag hade låtsas varit en tjej i 19-årsåldern, skrivit om smink, påhittade kändisfester, mode och annat fluff som av nån anledning är spännande för den stora massan. Jag hade utgett mig för att vara ännu en Kenza/Bimbobella-klon och kanske njutit av mitt kändisskap så länge det varade.

Men det gör jag inte. Jag försöker skriva insiktsfulla och eftertänksamma saker om sex, samlevnad, relationer och vårat samhälle sett ur ett sådant perspektiv. Jag är inte intresserad av att vara nån ”skjutjärns-journalist” och föredrar att skriva kåserier istället.

Min generella princip är dessutom att jag avskyr reklam på nätet. Jag har absolut ingenting emot att ni blockerar de fyra sponsor-rutorna till höger så ni inte ser dem, men jag tycker att det är lite onödigt då de inte är ens i närheten så irriterande som mycket av reklamen på nätet är. Jag anstränger mig för att hålla reklamen borta, och de fyra sponsorerna är den enda eftergiften jag gör på den principen.

Så varför har jag sponsorer?

Enkelt. Det är mervärde för er som läser den här bloggen.

Jag tjänar faktiskt ingenting på att ha dem där. Det som händer är att jag tycker ni som läsare får mervärde från bloggen. Lustfynd står för mitt webbhotell så jag kunde flytta från wordpress.com, och det är jag enormt tacksamma för. Det ger er mervärde då jag får mer plats att t.ex. lägga upp bilder, och lättare hantering och administrering av desamma. Det medgör också att jag i framtiden kanske kan starta upp andra projekt om det krävs. Men jag tjänar inte ett öre på det.

De tre övriga (Amore of Sweden, Lustjakt och Intimera) är s.k. affiliate-länkar. Det betyder att om ni klickar på en av länkarna där och köper nånting får jag en viss procent av köpesumman som jag sedan kan samla på hög och använda för att själv ta ut leksaker som belöning. Det är inga kontantpengar, och hittils har jag faktiskt inte tjänat nämnvärt på att ha dem där. Jag vet faktiskt inte ens hur mycket jag eventuellt har innestående hos de tre, och även om jag hade haft det skulle det enda som hände med dessa innestående pengar varit att jag hämtat ut leksaker som jag kanske lottat ut här i bloggen eller gett till en vän. Med andra ord: mervärde.

I gengäld för att ha de fyra knapparna där får jag även lite mindre bonusar. T.ex. skickar Lustjakt mig en leksak i månaden, något de även gör för alla andra som är med i deras affiliate-program. Kravet för att få detta är dock att jag lottar ut den eller recenserar den, vilket jag gärna gör. Amore of Sweden och Intimera gör inte detsamma, men har i det förflutna varit generösa och sponsrat med leksaker som vi recenserat. Det är inget konstigt, och är bara en liten bonus. Det har inte heller varit några galnare saker, och här tycker jag att Intimera varit överlägset mest generöst som både låtit mig få recensera en Fleshlight och en Lelo Gigi, båda har ett avsevärt penningvärde anslutet.

Men detta är återigen mervärde för er som läsare. Då får ni veta om produkten håller vad den lovar, vilket är viktigt att veta innan man pungar ut med pengarna.

Busiga Paret tar upp det här med tävlingar. Tävlingarna här är även det mervärde. Ja, det lockar säkert läsare och om någon kommer hit pga en tävling och sedan fastnar för det jag och min co-blogger skriver så anser jag att det är positivt. Men hade jag velat locka tävlare så hade jag haft tävlingar betydligt oftare, och det orkar jag faktiskt inte. Tävlingarna är dessutom en kostnad för mig då jag betalar ur egen ficka för att skicka vinsterna till de som deltar, även om själva vinsten är sponsrad.

Återigen anser jag att tävlingarna är mervärde för er som läser. Det är ett kul sätt att engagera sina läsare istället för att bara predika för dem, och jag är glad att de uppskattas.

Därför anser jag att det är lite lågt av Busiga Paret att dels sätta sig själva på en hög piedestal och sedan dra alla över en kam. Visst, det finns en hel del ganska usla bloggar som startas och som omedelbart klistrar upp massor med reklam överallt, men jag har bloggat i snart tre år och den enda effekten är de där fyra knapparna till höger. Jag ber sällan mina läsare göra saker (på sin höjd uppmanar jag att rösta på mig på Lustbloggar, och det bara om man verkligen gillar det som sker här) och jag har inga ambitioner om att bli rik och berömd. Jag ber inte mina läsare om donationer heller, då min etik förbjuder mig att göra sånt när jag ändå har fyra sponsorer. Det skulle bara vara smaklöst känner jag, även om jag skulle ta emot en donation om nu någon insisterade på att få göra detta – vilket inte har hänt än så länge, och jag har stora tvivel om det nånsin kommer att hända.

För mig är mina läsare viktiga, och att ha fyra små knappar som inte stör någon anser jag ger mina läsare mervärde. Den dagen jag själv kan ta pengar ur egen ficka för att ge er detta mervärdet kommer knapparna att försvinna.

Läs även dessa inlägg:

8 tankar kring ”Tiggarblogg?

 1. Dykar'n

  Hur orkar de? Jag menar, hur orkar de gnälla på andra bloggare. Har de så tråkigt i sitt eget liv att de måste börja leta fel hos andra? Tur de inte besöker min blogg, den är nedlusad med reklam eftersom den ligger hos gratistidningen Metro.

  Svara
 2. M

  Hej Klumpe!

  Jag ska erkänna att jag är en av dom som faktiskt ledsnade på ”Ormen i paradiset”. Jag väljer inte längre att läsa deras blogg just p.g.a. att det känns som att det enda dom får ut av sidan är att ligga i topp på listorna och synas, och det är inte det jag personligen söker på en blogg jag vill läsa.

  Sen behöver man ju inte klaga, man kan bara sluta följa den (som jag gjorde).
  Visst är det roligt att få med läsarna på sin blogg, men man ska inte fastna i bara det, utan fortsätta skriva av den anledningen man hade från början.

  Ormen kändes mer och mer ytliga, och det fick mig att välja att ägna min tid åt bloggar som jag fortfarande gillar, som din t.ex.

  M
  .-= Ms senaste inlägg: Kärlek. =-.

  Svara
 3. Norrländska(fd M)

  Det var verkligen jättelågt! Jag har aldrig läst den bloggen förut men jag halkade in där efter att ha sett Adam och Evas inlägg och nu ditt.
  Precis som om det är nån sorts tävling i vem som ger mest av sig själv? Det är väl för bövelen upp till var och en vad man vill ha ut av sin egna personliga blogg?! Vill man mjölka ut så mycket som möjligt så gör man det, vill man visa allt utan nåt i gengäld så gör man det. Det är väl inte ens nåt att diskutera?
  Jag tror det handlar om missunnsamhet och avundsjuka mer än något annat faktiskt.

  Svara
 4. Nakenflickan...

  Det är ju så typiskt när sådana där saker sker, att folk klankar ned på andra menar jag…Urbota dumt, får man inte göra vad man vill med sin blogg, jag menar om folk stör sig på reklamgrejerna kan man ju sluta kolla. känns lite ”jantelag” över det hela, speciellt när det gäller sexbloggar som man tycker borde vara lite mer hm..”lösläppta”.

  Jag tycker iallafall att dina reklam-rutor inte alls är störande, har faktiskt inte ens tänkt på dem vidare mycket. Till och med så att jag inte ens fatta att man kunde trycka på dem utan när jag i veckan skulle köpa en grej, en buttplugg faktiskt, önska mig lycka till det är min första;) 😉 så skrev jag adressen manuellt trots att jag varit på din sida precis innan, (hehe, sorry 😉 )

  Ville inte så mkt mer än att hålla med i vad du skrev, och ge en *puss på kind* (eller kanske någon annanstans ;)) för jag tycker din blogg är jättebra!! Det är så skönt att få läsa om vettiga åsikter tillsammans med porriga saker, väldigt uppfriskande faktiskt.Vettiga åsikter är ibland så mycket sexigare än, ja, vad man nu gillar, stora kukar, inoljade bröstvårtor och dylikt ..

  Svara
 5. Porrtrollet

  Jag kan hålla med Busiga Paret, de flesta bloggar är skittråkiga och dryga med reklam och tävlingar. Dom har dessutom tråkiga inlägg och bla bla bla. Och inte heller tänker jag sätta mig till doms över deras val att dissa bloggar som säljer ut sig. Den enda ”sexblogg” jag orkar följa är ju faktiskt din då den innehåller vettiga saker och jag är fullt införstådd med varför du valt att ha några få reklambanners. Och just för att du skriver en så bra blogg ska jag anstränga mig för att gå genom dina banners nästa gång jag ska köpa något. Vad är då min poäng frågar jag mig. Eh..ja. Bara en försäkran om att du absolut inte behöver känna dig träffad – BP syftar ju dessutom så tydligt på OiP.
  Och btw, varför skulle inte BP få säga sin mening, det är ju faktiskt deras blogg och man borde få göra vad man vill med den. Precis som OiP får göra vad dom vill med sin. Det enda jag kan göra är ju att dissa deras bloggar – vilket jag redan gör 😀
  Jag bara älskar at skriva långa förvirrade kommentarer!
  .-= Porrtrollets senaste inlägg: Slept like a doll. A fuck doll that is =-.

  Svara
  1. klumpesnusk Inläggsförfattare

   Absolut, alla har rätten att säga vad de tycker, lika väl som alla har rätten att ge sitt svar på det, vilket jag gjorde. Jag kände att ett förtydligande behövdes, åtminstone för egen del. Hur andra sköter sina bloggar är bortom min kontroll eller mitt intresse egentligen. Each unto themselves.

   Svara

Skriv en kommentar!