Slicka fitta

Första gången jag slickade fitta tyckte jag inte om det. Eller snarare så var det nog att jag inte såg tjusningen med det. Jag vet inte riktigt vad denna upplevelse berodde på. Kanske var det bristande teknik och att jag inte fick den respons som jag önskat? Jag minns faktiskt inte. Men ju fler fittor jag kom i kontakt med, desto mer började jag gilla den kontroll och makt man har när man ligger där mellan hennes ben och utforskar könet med mun och tunga. Jag kan tro att man upplever samma känsla oavsett kön, för oralsex är en mycket trevlig och emellanåt underskattad form av sexuell samvaro.

Jag har hittills bara stött på en kvinna som inte gillar att bli slickad. Jag minns att vi pratade om det, och jag blev förvånad när hon sa att hon inte tyckte om det. I min erfarenhet älskar kvinnor att bli slickade, men alla är ju olika och det finns säkert många kvinnor som inte tycker om att bli slickade. Jag undrar då ofta varför man känner så, vad det är som gör att man inte tycker om det. Alla har ju sina skäl, och många gånger är skälen komplicerade och olika.

Med mitt ex hade jag en väldigt tråkig syn på att slicka henne. Jag gjorde det inte. Det bottnade sig mycket i en attityd från henne att det ingick i sexet, vilket i sin tur gav mig prestationsångest och fick mig att vägra göra det. Vilket i sin tur gjorde henne mer krävande, och där satt låsningen. Jag slickade henne några gånger i början men under resten av vårat förhållande gjorde jag det inte.

För det är en sak som är viktig att komma ihåg när det kommer till sex: man kan inte, och ska inte, förvänta sig nånting. Varken som kille eller tjej kan man göra det, och man ska alltid komma ihåg att det man får är just precis nånting man får – inte nånting man tar.

Gång på gång hör jag om gnälliga och omogna killar som förväntar sig massor från sina tjejer. Som förväntar sig avsugningar, som förväntar sig analsex. Killar som inte är sena att använda insiktsfulla argument som ”men alla andra gör det ju” för att försöka övertala sina tjejer att göra som de vill. Sex är på det viset en komplicerad dans av att ge och att få. Jag tror att när det kommer till sex, om man ger mer än man får, så kommer man att få mer än man ger. Om ni förstår vad jag menar.

Hmm, nu kom jag in på ett sidospår. Slicka fitta var det.

Emellanåt får jag mail som frågar om tips på hur man kan förbättra sitt sexliv, eller bli bättre på den ena eller andra saken. Jag ogillar att ge råd om sånt, för människor är så otroligt komplicerade och det som funkar på en människa kanske har motsatt effekt på en annan. Men det finns några generella principer som alltid är bra att ha i huvudet.

Vill du bli bättre på att slicka fitta? Använd huvudet. Nej, inte på det sättet, även om det är en bra tanke. Nej, använd huvudet för att lyssna, observera och fråga din kvinna vad hon gillar. Är du en observant älskare eller en sån som bara kör på utan att bry sig om vad du gör? Kvinnor går sällan igång på den senare typen, utan föredrar oftast den förstnämnda typen. Lyssna på hennes andning, titta upp emellanåt och avläs hennes kroppsspråk. Är du osäker, fråga vad hon gillar. Var inte rädd för det – kommunikation i sängen är viktig.

Och sist men inte minst: slicka inte fitta som i porrfilmerna.

oralles_1_2_09

Läs även dessa inlägg:

13 tankar kring ”Slicka fitta

 1. x1165

  Jag hade tur att inte ha sett för många porrfilmer innan jag fick ”riktlinjer” om hur fittan ska slickas. ”Använd hela tungan och hela fittan”. Tack för detta (igen)…
  Jag minns att jag var fascinerad av effekten slickande hade och har aldrig avböjt att slicka när jag fick fråga/chansen.

  Svara
 2. Marie

  Mycket intressant läsning när du skriver, det är också intressant att läsa då du tänker till, när det gäller motsatt kön. Tack för en bra blogg 😀

  Svara
 3. Zoltan

  Jag slickar lääänge och gillar det skarpt. Gillar när tjejen kommer medans jag slickar. Jag är en riktig fittslickare…

  Svara
 4. Mia

  Varför man inte tycker om det… Alla har sina skäl. Jag har låsningar. Massor. För mig är det höjden av uppoffring att slicka mig – fast det gäller bara mig. Jag känner mig snuvad på konfekten om jag inte får tillfredsställa min partner oralt, men kan inte se att någon vid sina sinnens fulla bruk skulle vilja göra detsamma för mig. Jag känner pressen på mig att nå orgasm eller i alla fall närma mig det på kortast möjliga tid – allt för att minska plågan för min partner. Helst ska det gå på mindre än en minut (vilket är ungefär vad de flesta killar är beredda att lägga ner på förspel, såvida det inte handlar om avsugningar). Samtidigt vet jag att jag tar längre tid på mig än de flesta. Stressen gör att jag spänner mig.

  Givetvis bekymrar jag mig även för lukt och smak, som jag gissar att många andra gör.

  Erfarenheten säger mig dessutom att de flesta killar inte har en susning om vad de pysslar med. Det brukar göra ont (sträcker sig från obehag till direkt smärta – nej, tänder eller vass skäggstubb direkt på klitoris är INTE skönt), vilket har skapat ytterligare en låsning. Jag spänner mig reflexmässigt så fort någon närmar sig området, försöker koppla bort nedre halvan av kroppen för att inte känna så mycket.

  Allt sammantaget blir en ond cirkel som jag inte tar mig ur. Jag skulle hemskt gärna njuta av det, men kan inte och undviker det i möjligaste mån. Jag skäms för min uppenbara oförmåga och det gör det än svårare att ”råda bot” på problemet.

  Svara
  1. x1165

   ush, jobbigt…
   Du är säkert inte ute efter råd men jag lovar, många killar älskar att slicka.

   Svara
   1. Mia

    Jo, jag vet det. Tack. Och jag älskar att suga (även att slicka, de gånger jag får chansen att göra det med en tjej jag verkligen tänder på). Jag förstår mycket väl de killar som gillar att göra det eftersom jag också gärna leker oralt med min partner. Jag kan bara inte vända på resonemanget och applicera det på mig själv. C’est la vie.

    Svara
 5. Anna

  Känner igen mig mycket i Mias text ovan. De flesta killar har verkligen inte en aning om hur de ska göra och vill inte lägga tid på att fråga och lyssnar inte heller när man försöker förklara.

  Tänder och skäggstubb är verkligen inte skönt. Inte heller ger det njutning när blygdläpparna dras isär så att klitoris blottas. Det är riktigt smärtfullt. Många fattar inte heller att den mesta känseln sitter UTANFÖR slidan. En tunga in i slidan känns helt enkelt inte. Att pressa ihop slidans mynning istället för att dra isär är skönare. Eller att sätta en fingerknoge på var sida om mynningen och pressa mjukt stötvis medan klitoris stimuleras med tungan.

  Det är inte helt lätt att släppa in någon i den privata sfär som underlivet ändå är. Jag måste känna stor tillit till den som får komma dit med sitt ansikte. De flesta kvinnor tänker på lukt, smak och utseende som Mia säger, och vi är rädda att inte leva upp till förväntningarna.

  För mig tog det förut också en evig tid att finna någon slags njutning i att bli slickad. Att komma var helt omöjligt och jag var stel och kände mig obekväm. Men så kom en ny Man in i mitt liv och visade mig hur härligt det kan vara! Lätt som en plätt kan han få mig att komma med bara fingrarna också. Han är en mycket intuitiv och osjälvisk älskare och visar att han älskar mig även UTANFÖR sängen, vilket är mycket viktigt. Det är långt innan man hamnar i säng som älskogen börjar. Och halleluja för en man som älskar förspel….

  Det här är verkligen ett viktigt ämne och jag hoppas att du/vi kan lära några män att det inte fungerar som i porrfilmerna. I så fall tror jag att många förhållanden samtidigt räddas…

  Svara
  1. Britt Lindholm

   Jag har vari gift 2 ggr i mitt live, jag har haft en så kallad älskare(ni förstår allt eftersom jag berättar). Inte en endaste gång har jag njutit av mitt sex liv, jag har tre bar, ibland undrar jag hur det kommer sig men, visst njutning och havandeskap har inte det ena med det andra att göra. Jag kan säga att jag har ingen längtan till sex som jag känner till eftersom det har varit männen som njutit och sedan somnat, där låg jag och …kände mig tom. Då lärde jag mig vad jag skulle/kunde göra av ren misstag, jag hade mina händer och de har get mig min sexsuella upplevelse och njutning många år.
   Jag är glad för mina händer och för mjuka, fina , romantiska, erotiska filmer och berättelser de ger mig det som jag har önskat mig hela mitt liv.

   Svara
 6. Sven

  Anna,

  Intressant att läsa ditt inlägg. Det där med att inte slicka inne i slidan är verkligen tvärtom vad min flickvän vill. Hon älskar när jag lapar i mig långt inne i henne. Det visar ju verkligen att man bör prata med sin partner för att få reda på hur han / hon vill ha det. Hon började verkligt njuta först när jag förstått hur långt in hon ville att jag slickar. Jag menar dock inte att hon bara vill det, utan att jag ska slicka HELA musen och verkligen visa att jag älskar det. Jag börjar runtom och utanpå (som du beskriver), men sedan tar jag för mig mer och mer.

  Själv njuter jag enormt när tjejen kommer ovanpå mig när jag ligger på rygg. Jag håller om hennes skinkor och bara slickar och njuter.

  Svara
 7. Anna

  Sven,

  Ja, du har alldeles rätt i att man måste prata med varandra för att få ett bra sexliv. Tyvärr, är det svårare än det låter. Av blygsel vågar man kanske inte eller så lyssnar inte ens partner och framför allt så tror en del att det ska vara millimeterrättvisa – om jag slickar dig så ska du suga mig. Sex handlar om att ge det man har lust att ge. Nästa gång ger man kanske mer, eller mindre, beroende på hur det känns just då.

  Jätteintressant att din tjej tycker om att bli slickad långt in! Då kanske det är något jag måste utforska vidare innan jag förkastar det helt.

  Kan du inte skriva en bok om ämnet, Klumpe? =)
  ”Konstens att slicka en kvinna”

  PS. Gillar att man kan diskutera sex här på ett seriöst sätt!DS

  Svara
 8. Bulan

  Jag måste säga att det var verkligen befriande och upplyftande att läsa konversationerna om detta ämne. Så seriöst och verkligt. Jag anmäler mig att skriva boken ihop med Klumpe 😉

  Svara
 9. Linn

  Jag tycker inte om att bli slickad. Däremot älskar min pojkvän att slicka mig, så när det händer är det för hans skull. Kan inte riktigt säga varför, jag tycker inte att det är skönt eller sexigt, helt enkelt. (däremot älskar jag när han använder fingarna, analsex och en massa andra saker vi gör tillsammans!)

  Svara

Skriv en kommentar!