Nakendebatten fortsätter

En liten snabbis medan jag väntar på att riset ska koka upp inför middagen. Det kommer mer skrivande senare ikväll dock, jag lovar.

Läser på Aftonblaskan om reaktionerna på nakenbadet i Sundsvall, och jag vet inte om jag ska skratta eller gråta åt eländet. Det här är alltså läsarinsändare, och visst – Aftonblaskan väljer säkert ut de med höst sensationsvärde, men lik förbannat så börjar man undra var mänskligheten är på väg. Jag försöker väldigt hårt med att inte låta överlägsen när jag pratar om min syn på just nakenhet, men när man läser sånt här är det svårt att vara ödmjuk.

Jag menar, tror människor på fullaste allvar att nakenhet är onaturligt???

– Det är inte det naturliga i vårt svenska samhälle, att bada naken på en strand bland andra människor. Jag har barnbarn, och det vore inte lyckligt att ta med dem dit, säger Kjell Tjernström, enligt Sundsvalls tidning.

Om det nu var onaturligt hade vi fötts med kläder på, om man frågar mig. Jag förundras verkligen över insändarna. Människor som anser det är onaturligt, ohygieniskt, etc. Varenda fördom på hela spektrumet. Jag finner speciellt komiskt det att många använder barn som nåt slags argument mot varför det bör förbjudas. Argument som att barn tar skada av det, osv.

Vilket skitsnack. Barn om någon är den ultimata nakenfisen. Barn föds nakna, och det är inte förrän deras föräldrar lägger sina egna neurotiska värderingar på barnen som barnen ens börjar tänka på att de är nakna. De växer upp med samma ohälsosamma och skruvade värderingar som sina föräldrar; inte för att det är så det är, utan för att det är värderingarna som de lär sig från osäkra föräldrar.

Men som sagt, det här är också Aftonbladet. Caveat Lector.

Läs även dessa inlägg:

Skriv en kommentar!