Midsommar?

Det är fruktansvärt fint väder ute. Min termometer har fått fnatt (enligt den är det 47 grader varmt ute) men då den sitter i solen litar jag inte riktigt på den. Termometern på datorn påstår att det är 14 grader ute. Tror jag inte heller på, det är nog åtskilligt varmare än så.

Men fint väder är det hur som helst. Jag skriver det här från min bärbara där jag sitter på balkongen och njuter. Min balkong är i skuggan, så det är precis lagom varmt samt att man slipper solblänk på skärmen. Inuti lägenheten spelar min stereo gammal svensk dödsmetall från min tonårstid. Förhoppningsvis gillar grannarna sånt, hahaha.

Tidigare idag var jag nere i centrum. För ovanlighetens skull spenderade jag inte ett öre på onödiga saker. Känns vuxet att inte göra det, kanske finns det hopp för mig?

En lite fascinerande sak hände också. När jag satt och väntade på lokalbussen hem kom det en tjej och satte sig i båset. Hon var kort, ganska mullig, såg söt men väldigt stressad och sammanbiten ut. Hon satte sig en bit bort och jag kikade på henne i smyg och undrade vad som pågick i huvudet på henne.

Sen plötsligt tar hon fram en cigarett, tänder den och börjar skrika väldigt fjortisaktigt i sin mobiltelefon. Mitt intresse försvann på mindre tid än det tar för en kolibri att flaxa med vingarna. Kombinationen cigaretter med högljutt bortskämt fjortisbeteende är en garanterad intressedödare.

Det som var fascinerade var hur fort mitt intresse försvann när hon tog upp sin dödspinne. Det gick fortare än en blinkning med ögat. Tjejer, vill ni vara sexiga och vackra – rök inte. Det finns ingenting sexigt med att röka. Ni är bättre än så, jag lovar.

Mina planer för midsommar verkar inte bli speciellt storslagna heller. Inte heller får jag till mitt skrivande om midsommarens hedniska ursprung, det blir mest ”bla bla bla kristendomen har försökt knycka midsommaren som egentligen var en fruktbarhetsrit, bla bla bla fy på er religion” och det känns lite tjatigt även för att vara mig.

Läs även dessa inlägg:

3 reaktion på “Midsommar?

Skriv en kommentar!