Lexi vill inte bry sig om ålder

(Det här är del 2 av Lexis gästbloggande. Den här gången funderar hon över åldersskillnader.)

En man som träffar en tio år yngre kvinna är en hjälte. Han blir förebild och målet för avund av sina vänner. Speciellt om kvinnan är runt 18. Då har han lyckats.

Man kanske kan fråga sig varför det är status i unga kvinnor, men det är i slutändan ointressant. Det handlar nog mest om att få det där man trodde var omöjligt att få.

Men varför är det då så att när jag sitter och pratar med en kille som råkar vara drygt 10 år yngre än mig så känner jag mig skamlig? Han är rolig, trevlig och sexig men ändå känns det som jag gör något otroligt olydigt. Jag borde väl veta bättre än att utnyttja någon ung stackars tonåring (han är 19 i några veckor till).

Hur kommer det sig att män ses som världsvana players och kvinnor som patetiska slampor? Kvinnor ska hålla ut för kärlek och män ska skratta åt tanken på romantik? Jag vet att det finns undantag, och kudos on you, för ni är minoriteten.

Varför är det så att jag får tusen följd frågor om jag hittar någon yngre men killarna omkring mig får en klapp på axeln? Vad kan jag möjligtvis se hos en yngre kille (förrutom att han är i sin sexuella prime)? Varför får inte männen frågan? För de ska inte vilja ha mer än ett villigt ligg? Logiken går inte ihop. En kvinnas sexuella topp ska nås i medelåldern och en mans i tonåren. Logiskt tänkt ska vi kvinnor dra oss mot yngre män som orkar med det vi kräver och de manliga tonåringarna mot äldre kvinnor.

Jag tänker också på hur det kan komma sig att kvinnor ska antas vilja ha sex mer sällan än män. De flesta kvinnor jag pratar med, som är i förhållanden, upplever det tvärtom. Männen orkar inte, vill inte, kan inte eller bara har inte lust. Själva sitter de frustrerade och väntar och blir så svältfödda att när mannen äntligen kommer till skott så blir det så otroligt lyckliga över det lilla de får. Samtidigt maler media på i TV om hur fruarna sexstrejkar i diverse serier. Tänk om de någon gång kunde skildra verkligheten.

Ibland undrar jag om det är så att kvinnor är mer sexsvultna i en relation för de har nekat sig själva den sexuella frihet som de velat ha under singellivet. Kanske är det så att männen ger sig in i en relation för de tycker att de har sexat av sig och äntligen kan fokusera på något djupare. Nyhet för er grabbar, vi kan göra båda samtidigt. Nyhet för oss kvinnor, vi ska nog vara mer frigjorda och sexa av oss innan relationerna.

Ofta har jag fått höra att män har större sexdrift, större behov av sex och att sprida sin säd, och därför inte klarar av monogama relationer eller relationer över lag. Ändå är det alltid jag som vill mest, som orkar mest och som sedan får tillfredställa mig själv för han inte klarar av en omgång till. Era ursäkter falnar grabbar, säg som det är, ni är inmatade att ni är normala när ni är players och när ni ligger runt. Det är inte normalt för er att känna, att älska, att respektera… är det inte det ni inmatas av era vänner? Samtidigt som kvinnor matas in att de inte kan ha sex utan att utveckla känslor och binda ihop akten med kärlek. Är vi inte alla trötta på dessa stereotyper?

Män, ta ansvar för ert agerande och bete er som ordentliga människor så kanske vi kvinnor vågar frigöra oss mer. I slutändan kanske vi möts i mitten, mer sex åt alla. Till dess behåller jag nittonåringen för mig själv och fantiserar om hur det kommer vara att släppa mig helt fri, i hans armar.

Läs även dessa inlägg:

4 reaktion på “Lexi vill inte bry sig om ålder

 1. M

  Allt handlar om värderingar, om ens egna. Sen att det blivit som en regel som vi skapar. Om vad som är slampigt, skamligt. Stoppet är att man lyssnar på för mycket av dom runt omkring sig. Där man måste bryta tankesättet. Tänkvärt skrivet.

  Svara
 2. ND

  Min personliga tanke är att det handlar om biologi.

  En kvinna mognar snabbare än en man och dejtar ofta uppåt.
  En kvinna riskerar att dö i barnsäng
  Ju äldre en kvinna är, desto fler blir komplikationerna vid barnafödande.
  Ju yngre en kvinna är, desto mer tid har hon att föda barn, desto fler barn kan hon skapa.

  Allt detta är vansinnigt attraktivt för den gamla apan som bor inom alla män. Det är inget vi tänker på medvetet, utan är en värdering som vuxit fram efter århundraden av barnsäng, svält, och hög dödlighet.

  Varför du känner dig skamlig med en yngre man. Även här är det en värdering som vuxit fram ur ett biologiskt imperativ.

  Unga män är impulsiva, unga män är oerfarna, unga män har inte levt länge nog för att bevisa att de kan bidra till kvinnans egen överlevnad, unga män riskerar livet i krig.

  Från ett historiskt och evolutionärt perspektiv så har det inte varit så vettigt alla gånger för en äldre kvinna att bli ihop med en ung man, och därmed har en samhällsnvärdering vuxit fram.

  Till sist, angående kvinnors sexuella topp. Män har sin topp i 19-20 års åldern, då de springer runt och jagar kjoltyg åt alla håll. Det är också en tid då män i allmänhet ofta inte har nåt att leva för (ingen fast försörjning, ingen familj att ta hand om). Från det perspektivet så är detta en riskabel tid i deras liv och det är biologiskt vettigt att sprida sina gener så långt som möjligt.

  vad gällande kvinnors sexuella topp i medelåldern… Kan det ha att göra med att fertiliteten har börjat sina och kroppen tar till en sista kraftansträngning att bli gravid innan det är för sent?

  Ursäkta det långa inlägget.

  Svara
 3. Ett underverk

  Jag måste säga att jag gillade dina inlägg, intressanta och tänkvärda.

  Jag håller verkligen med…

  Svara
 4. Zettermark

  Det är så sant. Män erövrar medan kvinnor förför. Sjukt.

  Jag tycker att du ska skita i alla tråkiga ”borde” och göra det du vill (måste?), något du ju också verkar ha insett själv.

  /Z

  Svara

Skriv en kommentar!