Vuxna män gör saker tillsammans

Ja, jag är precis som många i min generation märkt av NileCity. Men det är också en väldigt bra rubrik för det här inlägget.

Sheila funderar på det här med män som har sex med andra män, utan att för den delen var homosexuella eller ens bisexuella. Det här är ett ämne som jag gått och sparkat runt lite på senare tid också, men inte riktigt vetat hur jag ska ta tag i – eller ens om jag bryr mig tillräckligt mycket för att känna ett behov av att ta tag i det.

Jag tror precis som Sheila att det finns ett enormt mörkertal av män som inte identifierar sig som homosexuella eller bisexuella men som ändå inte ser nåt fel i att utforska sin sexualitet och ha sex med andra män. Det är ett mörkertal för hur märkligt det än må vara är homofobi så otroligt mycket mer vanlig hos män om män, än hos män om kvinnor. Eller hos kvinnor om kvinnor. Men män som har sex har en tendens att fortfarande betraktas som nånting otrevligt medan kvinnor som har sex är helt okej och alltid uppmuntras.

Det är ett märkligt hyckleri som jag själv tyvärr varit skyldig till mer än en gång. Jag kan bara skylla på naivitet och bristande tankeverksamhet.

Jag funderar över mig själv också. Jag identifierar mig som till omkring 95% heterosexuell. Jag har skrivit en del om detta i det förflutna, och jag känner mig trygg i min sexualitet. Jag har umgåtts med massor av homosexuella, jag har hånglat med några män. Ändå tycker jag inte att det gör mig mer än en helt vanlig heterosexuell kille som är trygg nog med sig själv för att vara nyfiken och experimentera. Inte heller har det gjort att jag har känt nåt sug efter att faktiskt ha sex med en annan man.

Men sedan nåt halvår tillbaka har jag börjat undra.

Skulle jag kunna ha sex med en annan man? Bara för att prova på, utan att behöva sätta en massa etiketter på det eller göra det komplicerat? Om det var rätt man, om jag kände mig trygg och avslappnad så tror jag faktiskt inte att jag skulle kunna ha några större problem med att utforska den biten.

För jag tror mer och mer att sex är som ett stort smörgåsbord. Det är ju klart att man kanske vet på förhand vad man inte gillar inom sex, precis som jag t.ex. vet att jag inte gillar sill. Men det som man inte har smakat på kanske man borde prova, om så bara för att efteråt kunna säga att man har gjort det och det var trevligt/otrevligt, beroende på vad man tycker.

Betyder det här att jag tänker ge mig ut och leta efter en trevlig kille att sätta på, eller bli påsatt av? Nej, det gör det inte. Om det händer så händer det, och jag kommer säkert att se det som en trevlig upplevelse. Men just nu känner jag inget behov av att pressa fram en sån upplevelse.

Läs även dessa inlägg:

3 tankar kring ”Vuxna män gör saker tillsammans

 1. Juliette

  Ja tänk vad ofta man får frågan från män om man dels haft sex med en tjej, dels om man skulle vilja ha trekant med en tjej till för att han ’skulle vilja se oss kyssas och slicka varann’. Så frågar jag samma tillbaka då, eftersom jag filurat endel på trekant med ett par bikillar 😛 och får högljudda ’Nej aldrig i livet, nänä jag är väl inte bög heller’ etc etc till svar..och det är inte ens diskuterbart! Varför?? Ps: sillröra med gräddfil och hackat ägg skulle du prova..:-)

  Svara
 2. M

  Det här ämnet är otroligt intressant. Och det har diskuterats åtskilliga gånger. Och visst är det underligt att kvinna-kvinna är helt ok i andras ögon, och t.o.m. upphetsande och lite av en fantasi/dröm för män att få se/delta i.

  Jag tror som du, att även om man vet på förhand vad man absolut inte vill testa, så ska man hålla sig öppen inför det man inte känner ett starkt motstånd emot från början. ”Man vet inte vad man tycker om fören man provat”, det stämmer bra.

  Själv har jag testat saker som jag inte alls trodde var min grej, och som visat sig vara en skithäftig erfarenhet att bära med sig. Vissa saker har t.o.m. blivit något jag kommit underfund med att jag vill ha med i sexet.

  Ett öppet sinne är det bästa, i många situationer.

  Svara
 3. Sexstacy

  Jag fullkomligt ÄLSKAR att diskutera det här ämnet! Jag tror som så att man kan vara heterosexuell, bi- eller homo, detta på ett känslomässigt plan. Sedan tror jag även att man kan vara sexuellt hetero-, bi- eller homosexuell. Alltså kan man vara sexuellt bisexuell, men fortfarande vara hetero.

  Förövrigt tycker jag att det är dynglöjligt att det skulle vara mindre ok för män att ligga med män än kvinnor med kvinnor. Man kan ju undra hur folks huvuden är funtade! =)

  Svara

Skriv en kommentar!