Oskuld eller inte, vem avgör det?

Tack för välkomnandet! Vad roligt att se att det var många som kommenterade mitt första inlägg!

Jag tror nog allt att jag måste förklara lite mer ingående varför jag själv omnämner mig som oskuld…

För det första får jag väl börja med att hålla med ”Jossy” om att det är ett både onödigt och omodernt ord. Fanns det något annat kanske jag skulle hålla mig till det, men just nu är det ett bra ord i min värld.

Oskuld är för mig någon som inte haft sex. Och på ett sätt kan jag hålla med om att jag har haft det, men jag känner att jag behöver uttrycka den ”grad” av sex jag har (om man nu kan ha olika s.k ”grader”?).
Jag har oralsex. D.v.s. endast händer, mun och tunga inblandat.
Jag har även med leksaker ibland. Och visst, jag blir penetrerad i fittan av en leksak då och då, och självklart gör jag det inte endast själv heller. Samtidigt som jag ändå inte känner av det där med att ”det inte finns något speciellt kvar” för ”den rätte” en vacker dag.

Som ”Juliette” skrev…
”Inte mycket slår sex och närhet med någon man tycker om…”

Det är där jag själv väljer att kalla mig oskuld.
Jag har aldrig haft ”riktigt” sex. Men det som betyder oskuld i min mening är att jag aldrig ”älskat” på riktigt, jag har aldrig haft sex med någon jag känner väldigt starkt för.

Ingen annan än jag kan ju egentligen säga om jag är oskuld eller ej i det här fallet, för möjligheten finns att det fortfarande betyder orörd. För min del betyder det iaf att jag inte haft kuk i mig. Vare sig i fittan eller rumpan.

Och det här fick mig att vilja ställa följande frågor, bara för att se hur ni ser på saken rörande just oskuld…

Är man fortfarande oskuld om man leker med en dildo själv hemma? För man tänjer ju faktiskt på mödomshinnan även då.
Och är man inte längre oskuld då man har oralsex med en annan person, bara för att man är fler än en?
Kan en kvinna som endast har sex med andra kvinnor förlora oskulden över huvudtaget?
Och var går egentligen gränsen som säger om någon är oskuld eller inte?

Jag tror jag fortsätter att titullera mig som oskuld tills vidare. För jag har aldrig fått kuk i fittan.
Och jag hoppas verkligen att den kille/man jag än gång känner så starkt för att jag vill ha honom inuti mig och känna hur vi två blir en, i en fantastisk älskog, fortfarande tycker att det är speciellt.
Oavsett om jag inte har ifrånsagt mig njutning fram tills den dagen. Njutning med fler än en i leken…

Läs även dessa inlägg:

6 tankar kring ”Oskuld eller inte, vem avgör det?

 1. Phia Inläggsförfattare

  Johanna Sjödin:
  Det var en utav mina funderingar..
  Är det så att man bestämmer själv när man ine längre är oskuld i det fallet, eller drar vi gränsen redan vid sexuellt umgänge, oavsett om det endast handlar om kyss och smek?

  Svara
 2. Johanna Sjödin

  För mig är oskuldsbegreppet helt irrelevant måste jag erkänna. Vad har det för funktion?

  Jag resonerade som du ett tag. Jag hade ”bara” haft oralsex och sa till personer i min omgivning att jag var oskuld innan det slog mig att jag inte alls kände mig bekväm med att förminska oralsex och indirekt de personer som inte har penetrerande sex av olika skäl.

  Svara
 3. Jossy

  *ler smått*
  Som jag skrev tidigare att ordet oskuld finns inte för mig. Klumpesnusk skrev rätt många bra saker. Det handlar om historia, men ibland undrar jag inte om det handlar om makt och kontroll över mänsklighetens utveckling? Det kanske är långsökt? För mig är sexualitet i första hand en njutning för själen och kroppslig. Samtidigt är det också ett verktyg för samhällets utveckling. Utan sex = Inga barn = Ingen framtid = Samhället dör ut.

  Lite mer om mina tankar om oskuld. Om man tar bort o från oskuld, så blir det skuld. Det är inte logiskt att man ska känna skuld, när kroppens sexualitet blommar upp! Det är en ny värld som vi kan upptäckta och utveckla.

  Svara

Skriv en kommentar!