Om jag regisserade en porrfilm…

Emellanåt får jag frågan hur en porrfilm skulle se ut om jag fick bestämma. Det är ju relativt välkänt att jag inte är speciellt förtjust i den moderna McPorren som produceras på löpande band, och därför får jag emellanåt frågan om hur JAG skulle vilja ha det.

Så, hur skulle det se ut om jag fick bestämma innehållet i en porrfilm?

Först och främst tror jag inte det skulle finnas någon egentlig handling. Handling i en porrfilm är oftast onödigt, och de gånger den finns med så är den bara en ursäkt för att få folk att knulla. Som filmälskare i största allmänhet inser jag dessutom att handlingarna i porrfilmer är så banala att hjärnan nästan slår knut på sig själv, samt att de är onödiga. Man behöver inte rättfärdiga att folk knullar på film annat än för att man vill se det och det är sexigt. Vidare är de flesta porrskådisar så otroligt dåliga skådespelare (även när det kommer till sex) att man nästan svimmar – de kan inte säga repliker, de kan inte agera. Så, bort med handlingen och fokusera på det som är vitsen med en bra porrfilm.

Vilket för mig till den andra stora saken. Vem skulle jag vilja filma? Först och främst skulle jag vilja ha ett eller flera par att filma. Jag skulle vilja ha människor som känner varandra, som har haft sex förut, som känner till varandras kroppar och som vet hur det funkar. Människor med en relation. Kanske som par, kanske som älskare. Men det ska synas att de trivs ihop och inte bara skakade hand precis innan kamerorna började rulla.

Äkthet är nåt jag saknar i porr. Känslor. Omtanke. Jag vill ha äkthet i min film. Riktig kåthet, riktiga känslor, riktiga människor. Inget fejkstönande, inga fåniga överdrivna repliker om ”vilken stor kuk du har” utan bara rent sex. Inget smink, jag vill se svett och fittsaft och sperma.

Jag skulle vilja arrangera det så att man så ostört som möjligt filmade akten. Kanske med två-tre kameror. Noga planerat i förhand så man slapp avbryta för att göra om, och förstöra den eventuella stämning som byggts upp. Ljussätta det på mysigt sätt. Kameramän som kan sin sak, som inte är blyga. Filma mycket och skapa magi i redigeringsrummet.

Filma i en mysig miljö. Kanske i någons sovrum eller hus. En äkta miljö. En miljö där vanliga människor skulle ha sex. Inte något löjligt plast-palats nånstans i hollywood med nån bimbo vars tuttar är så opererade att de ser ut som lerklumpar snarare än bröst. Ett sovrum. Med en riktig säng, med lakan som åker åt alla håll.

Jag skulle vilja filma ett par. Två par samtidigt. En trekant. Två tjejer. Kanske två män också för rättvisans skull? Varför inte? Allt är bra. Riktiga människor som tycker om varandra, som tycker om att knulla och som inte är rädda att visa det. Jag skulle vilja förvandla tittaren och mig själv till en stilla voyeur som ser på.

Det är grunderna i min dröm om en porrfilm. Vad tror ni, är jag helt ute och cyklar?

Läs även dessa inlägg:

5 tankar kring ”Om jag regisserade en porrfilm…

 1. Juliette

  Jag tycker om din idé, det blir ju faktiskt som att ha lite proffsigare fotografer,filmproducenter filmandes en naturlig härligt skön sexträff, som förstås blir extra skön med vetskapen att den blir tittad på och filmad. Den vill jag se!
  🙂

  Svara
 2. mammatezzan

  jag tror på din idé om filmen där. det blir ju så kallt och trist att ha sex med varann om man typ skakat hand precis innan bara.

  Let me know när filmen e klar 😉

  Svara
 3. MizzE

  Din filmidé låter som något jag gärna kulle vilja se, även om jag i vanliga fall tycker att porr är extremt tråkigt och ganska meningslöst. Jag tror att din film skulle göra en hel del människor lite mer positivt inställda till porr, mig själv inräknat. Bort med plast och in med mer äkta.

  För övrigt måste jag bara kommentera headern; Sweet mother of ”something-something”! Den får mig bara att vilja gå ut o leta upp närmaste karl och ägna mig åt en av mina favoritsysselsättningar. Suga! Trots att jag fått mer än nog under hela Valborgshelgen av en vänlig bekant 😀

  Svara

Skriv en kommentar!