Nakna kändisar

Jag hittade den här artikeln på Aftonblaskan om hur Rihanna och hennes skivbolag försöker stoppa de bilder som påstås vara nakenbilder föreställande sångerskan i fråga. Jag har sett bilderna och kan väl inte direkt påstå att jag kände mig överväldigad över deras eventuella kvalité, och jag kan inte själv avgöra ifall det är Rihanna på bilderna. Jag är enormt ointresserad av den typen av musik och har därför inte följt hennes karriär heller.

Men, däremot börjar jag som alltid fundera på varför det här med nakenhet är så tabu när man är kändis. Spontant skulle jag väl tro att det beror väldigt mycket vilken image man byggt upp – gissningsvis är Rihanna en sån artist som riktar sig mot ungdomar och då kan det vara katastrof att plötsligt framstå som ”omoralisk” vilket leder till såna här stormar i vattenglas.

På andra sidan spektrumet har vi kändisar som t.ex. min personliga favorit Kate Winslet. Finns det någon människa på denna planet som inte har sett henne naken ännu? Det är fascinerande, i princip varenda film hon gjort har innehållit henne naken. Inte mig emot då jag tycker ms Winslet är en av världens mest oförfalskade skönheter. Ändå är det ingen skandal när vi får en ny film där Kate visar alla sina vinklar och vrår.

Givetvis ligger det ju i skvallerpressens eget intresse att piska upp en stämning kring sånt här. Det säljer lösnummer, och vi vanliga plattnackar gillar ju inget bättre än att se en kändis falla från sin höga piedestal.

En sak som jag också hajar till på är att trots att skivbolaget inte vill bekräfta om bilderna är äkta eller ej så hindrar det inte dem från att jaga efter websiter som har bilderna. En mer tydlig bekräftelse på att bilderna är äkta tror jag inte kan finnas. Jag tror att om jag varit kändis och det hade läckt ut några halvdassiga bilder på mig utan kläder hade jag nog bara ignorerat det hela och låtit saken självdö istället för att hälla bensin på elden.

Läs även dessa inlägg:

Skriv en kommentar!