Religion?

En fråga som uppstod i mitt huvud för en liten stund sen är hur man kombinerar en religiös tro med en sexuell frihet. Eller snarare, är det ens möjligt?

Jag är född in i en släkt av ateister. Under min uppväxt har jag växlat fram och tillbaka mellan renodlad ateism och nån form av agnosticism. Numera kallar jag mig ateist, jag känner att det omöjligt kan finnas någon högre makt som styr den här världen, och finner konceptet med gud (eller gudar överhuvudtaget) fullständigt absurt. Jag tror inte på älvor, nymfer, tomten eller tandfén, så varför skulle jag tro på en gud som påstås leva i en himmel nånstans?

Men, jag gillar inte att trycka mina åsikter alltför hårt på andra människor. En av mina äldsta och bästa vänner är t.ex. frikyrkligt kristen. Han är faktiskt den enda religiösa människan jag träffat som det går att prata med – de flesta andra har en tendens att stänga av hjärnan. Han erkänner villigt att det finns stora hål i hans tro, men att poängen med det hela är just att ha tro. Vilket jag tycker är hela poängen också egentligen. Så länge man tror så är det upp till var och en att avgöra vad man tror på, men jag tycker det går grymt mycket dogma i religioner, och jag anser själv att religioner inte handlar om tro, utan handlar om att kontrollera människor.

Men, det som jag undrar är om man kan kombinera en religiös tro med en sexuell frihet. För ingenstans i de religioner som jag läst om finns det tillstånd för det. I princip alla större religioner förespråkar den klassiska monogama relationen – ett giftermål med gud, om man så säger. Religionens gud är alltid delaktig i saker, och det finns väldigt lite utrymme för frispråkiga tolkningar. Allt som inte ingår i den här religionens definition av förhållanden och sexualitet är ”fel”.

När jag tänker på saken känns det som att man är antingen eller. Antingen väljer man att tro på en gud, välja en religion och sedan följa reglerna som den sätter upp – eller så väljer man att gå sin egen väg sexuellt. Jag finner t.ex. homosexuella kristna lite märkliga eftersom de tror på en gud och följer en religion som fördömer deras existens. Lika märkligt som svarta nazister.

Läs även dessa inlägg:

7 tankar kring ”Religion?

 1. J

  Jag har funderat lite på det där, och jag vet att vi har pratat om det förut. Jag tror att kristna homosexuella tror på den älskande guden. Den som inte fördömer nån utan älskar alla människor hur de än månde vara funtade. Det är kyrkan, och människorna i den, inte själva religionen eller guden, som har bestämt vad som är ok och godkänt i deras respektive församlingar mm.

  Om jag skulle tro på nån gud hade jag velat tro på den guden som älskar alla och inte bara väljer de ”bästa”. Kristendom handlar ju så mycket om förlåtelse, kärlek och acceptans i grunden.

  Fast det är ju bara min syn på det hela…

  Svara
 2. Porrtrollet

  Fast alla kristna fördömer inte homosexualitet. De få förnuftiga kristna som finns håller nog mer på kärlekens budskap. Hoppas jag.

  Svara
 3. Miss Pillowtalk

  Wicca-religionen uppmanar faktisk till gruppsex – rituell gruppsex. För att bli medlem i en cirkel måste man älska med översteprästen/prästinnan.

  Själv anser jag att svenskarna största religion är trohet. Kort och gott. Liksom tro används konceptet för att kontrollera människors handlingar.

  Svara
 4. Zoltan

  Som mycket annat med religion så är det tyvärr för fta dubbelmoral. Katolska präster fördömmer homosex medans dom sätter på korgossar. Knutby där kristibrud är bokstavstrogen men det knullas hejvilt i alla fall. Samma som en präst tidigare här i kommunen vars största intresse är sprit och porrfilm. Men i kyrkan tror alla tanter att han är guds redskap på jorden. 😉

  Svara
 5. Bengt

  ”Men, det som jag undrar är om man kan kombinera en religiös tro med en sexuell frihet. För ingenstans i de religioner som jag läst om finns det tillstånd för det.”
  Inom tantriska och taoistiska traditioner kombinerar man andlighet och sexualitet. Läs om det.

  Svara

Skriv en kommentar!