Recension: Lelo GIGI

Tack vare generösa Intimera har jag och min flickvän under några dagar nu utvärderat en riktig lyxleksak – Lelo GIGI. Lelo är välkända för sin höga kvalité (och sitt höga pris) så när Intimera erbjöd oss möjligheten att testa en sådan tackade vi givetvis ja.

Lelo tillverkar också de leksaker och stavar som säljs via Apoteket, fast då är det under RFSU’s egna ”Trust in Lust”-varumärke. Produkterna är dock Lelo-produkter, och priserna är ungefär desamma. Jag gissar att RFSU helt enkelt köper in dem, testar dem och saluför dem som ett eget varumärke. Men som sagt, vad jag kan avgöra så är det bara förpackningen och namnen som skiljer dem åt.

Gigi är en mellanstor stav med G-punktsstimulation som huvudsakliga mål. Den är vackert utformad, och det första man märker vad gäller den höga kvalitén på denna produkt är via den lyxiga och genomtänka förpackningen. En vanlig pappkartong döljer en svart och härlig liten låda, vilket i sin tur innehåller själva staven, en laddare (eftersom den har inbyggt batteri) samt manualer på ett flertal olika språk.

oppnad_ask

Man märker fort när man plockar fram själva staven att det finns en hel del eftertanke bakom dess utformning. Dels är den lila biten helt slät och mjuk – det finns inga skarvar. Materialet är nåt slags plast (???) tror vi, men det känns som att röra vid satin eller siden. Den är inte mjuk, utan ganska hård, men som sagt – helt slät utan skarvar.

Själva kontrollerna sitter på den vita äggformade halvan, och är formade som ett plus ungefär. Åt ena hållet styr man styrkan på vibrationerna, och med de andra växlar man mellan fem olika rytmmönster. Mönstrena är helt vibrerande, tre stycken olika intervall-vibrationer samt ett mönster då staven vibrerar i vågor. Det är svårt att beskriva men ganska häftigt att leka med.

Staven har som sagt ett inbyggt batteri, och det medföljer en laddare. Förfarandet är enkelt – lyft på gummilocket som skyddar laddningsuttaget och tryck in den ungefär som med en mobiltelefon. En ring runt kontrollplattan lyser upp och visar att den laddas genom att blinka. När staven är fullt laddad lyser den oavbrutet.

Enligt manualen tar det ungefär två timmar för staven att bli helt laddad. Detta märkte vi stämde bra överens, men man kan även använda staven under laddning – är staven helt tom (som våran var vid leverans) får man dock vänta nån minut medan en grundladdning etableras. Enligt manualen så räcker två timmars laddning till omkring en timmes lek, och det stämmer också bra i våran erfarenhet. Laddningen räcker längre, men efter en timmes konstant bruk blir vibrationerna betydligt slöare och till sist stannar staven.

Vilket för oss till vibrationerna. De är mycket starka, och kan regleras nästan helt steglöst från pyttelite och långsamma till snabba och mycket starka. Det som också slår en med den här staven är att den är TYST. Det här är tveklöst en av de tystaste sexleksakerna vi kommit i kontakt med, och är också ännu ett tecken på den höga kvalitén. Vibrationerna på högsta inställningen är rätt rejäla, jag tror personligen att ingen kvinna kommer att känna sig besviken på vibrationsstyrkan. När vi jämförde med Fun Factory LAYAspot var vibrationerna på högsta inställningen ungefär likvärdig på desamma – men Gigi var mindre än hälften så bullrig. På lägre inställningar hördes den knappt.

Så, hur är den att använda? Enligt min flickvän som är den som huvudsakligen testat den medan jag tittat på är den väldigt trevligt att använda. Dock är hon ingen sån som stimulerar sin G-punkt (vilket är den huvudsakliga tanken bakom Gigi) men den var mycket skön och gav gott om orgasmer. Den funkade ypperligt som en klitorisretare, och t.o.m. på bröstvårtor och andra känsliga ställen gav den mersmak. Tack vare materialet som den lila biten bestod av var det spännande att t.ex. låta den mjukt glida längs med blygdläppar eller andra kroppsdelar.

Så, finns det nånting negativt med denna apparat? Ja, en del – men det är ytterst små saker. T.ex. känns staven ibland lite bräcklig om man tar i ordentligt. Det bör dock poängteras att den bara KÄNNS bräcklig, jag tror inte den är bräcklig alls faktiskt. Det finns även gjutskarvar på den vita biten av staven, men det är i första hand estetiskt då det inte är tänkt att man ska föra in den såpass långt.

Ett minus är att den inte är vattentät. Det är nånting man bör ha i åtanke även när man tvättar den, att se till att hålla t.ex. laddningsöppningen fri från vatten.

Staven tål inte heller silikon- eller oljebaserade glidmedel. Vi tyckte också det var lite irriterande att man måste ladda den i princip en gång om dygnet (eftersom vi använde den varje kväll) men det är en högst personlig åsikt. Vi fann kontrollplattan lite milt irriterande då man hade en tendens att vilja hålla precis där den satt, vilket gjorde att man i stridens hetta ibland bytte vibrationsmönster, styrka, eller helt sonika stängde av staven vilket hände en gång.

Men den stora frågan är om den är värd priset? För det här är trots allt en ganska dyr liten sak. Intimera säljer den för 729 kronor, och de flesta andra ställen som sålt den tar ungefär samma pris för den.

Rent kvalitetsmässigt anser jag att den är värd det. Det här är en mycket genomtänkt sexleksak, och den är välbyggd och håller hög kvalité. Det är positivt att man slipper köpa batterier (eller ladda om uppladdningsbara) och staven osar bra tänk rakt igenom.

Men det kräver att man är mottaglig för stimulans via G-punkten, något som min flickvän inte är, än så länge åtminstone. Om man inte gillar eller kan stimuleras via G-punkten blir det här en väldigt dyr och påkostad klitorisvibrator, och då är pengarna bättre spenderade på t.ex. Fun Factorys LAYAspot som gör det jobbet, gör det mycket bra, och i de flesta fall gör det för mindre än hälften av Gigis pris.

Kan man få orgasm via sin G-punkt tror jag dock att den här staven är extremt svårslagen.

Sammanfattningsvis:

+ Kvalité
+ Vibrationsstyrka
+ Valmöjligheter och inställningar
+ Lyxkänsla
+ Genomtänkt

– Kanske inte för alla
– Ej vattentät

betygskuk-colorbetygskuk-colorbetygskuk-colorbetygskuk-colorbetygskuk

Läs även dessa inlägg:

1 tanke kring ”Recension: Lelo GIGI

  1. Porrtrollet

    Taskiga läsare, det här är ju jättebra inlägg!
    Jag uppskattar verkligen fina recensioner så här, på något sätt skiljer sig dina recensioner från andra sexbloggares, du har mer klass på allt du gör, oavsett vad du gör. Men tack för att ni testade den här, ni kom med många bra synpunkter. Inte för att jag har råd att köpa den men jag vet tills den gången jag har pengar!

    Svara

Skriv en kommentar!