Porrbloggar

Jag skriver en sexblogg. Åtminstone är det den etikett som har satts på den här bloggen av andra, och som jag själv kan tycka stämmer. Jag försöker hålla en hög standard på det jag skriver, precis som Sheila försöker hålla en hög standard på det hon skriver. Våran blogg handlar om sex, och det gör den till en sexblogg.

När jag började skriva den kallade jag den för en snuskblogg. Mest för att det var en sån där lagom sammanfattning av vad den handlade om, samt att jag inte riktigt visste vad den skulle handla om annat än ”sex och sånt” vilket ofta kallas för snusk. Men jag slutade kalla den för snuskblogg eftersom jag tyckte ”snusk” var ett ord laddat med negativa känslor, och jag ville att sex, porr och allt vad det nu skrivs om här skulle uppfattas som positivt.

Sexbloggar är den typ av bloggar som behandlar ämnet sex på ett kanske lite mer objektivt och upplysande sätt. Visst, det finns ingen brist på nakna kvinnor här, bilder på människor som knullar, eller sexnoveller. Men jag har alltid (lite pretentiöst, jag vet) känt att målet med den här bloggen har varit att TÄNKA om sex, att fundera om sex, att… ja… jag vet inte riktigt, kanske UPPLYSA om sex?

En annan typ av bloggar är porrbloggar. Jag brukar försöka hålla mig ajour med nya bloggar inom temat sex, men idag känner jag mig verkligen less på det hela, för idag har jag provläst inte mindre än fem nya bloggar, och alla är tråkiga porrbloggar. De är dåligt skrivna, fylld med usel grammatik och ännu sämre stavning (”jag var helt skälv idag”) och innehållet är semi-fabricerad smörja.

Visst, jag har sagt att bloggar och nätet är demokrati i direkt handling och att man själv får välja vad man använder den makten till. Men varför väljer man då att starta ännu en dötrist och fullständigt opersonlig porrblogg där man bara fortsätter att propagera det vansinne som sexindustin säljer? Varför skriver man uppenbara påhittade fantasier? Är det för att försöka locka läsare och bli nästa fenomen inom sexbloggar, eller är det för att man gillar uppmärksamheten?

Det känns irriterande, och jag tycker det är trist för det får ”seriösa” sexbloggar att automatiskt lumpas ihop med dessa prånglare av meningslöst strunt.

Jag bloggar för att jag vill utvecklas, och kanske är jag en otrolig snobb som rynkar på näsan åt människor som inte bloggar för att de vill det, men det känns ändå tråkigt med alla dessa smaklösa porrbloggar som nu blir populära. De tillför ingenting, och de får bara bloggar och bloggande att framstå som ännu mer ointelligent och osofistikerat.

Har jag någon poäng med det här, eller är jag bara småsint och avundsjuk på nykomlingarna?

Läs även dessa inlägg:

6 tankar kring ”Porrbloggar

 1. M

  Vad tanken bakom var och en av bloggarna därute är, är precis lika olika som människors personligheter. Och likväl som man borde respektera olikheterna där, så tycker jag detsamma gäller vad folk väljer att skriva om på sin blogg.

  Man behöver inte älska dom, men man kan välja bort dom i den mån det går, och ägna sin tid åt dom man verkligen uppskattar. Det gäller såklart både människor man möter, och det kan även appliceras på bloggvärlden.

  Och när det gäller att utvecklas genom sitt skrivande (vilket jag håller med om), så har ju inte alla samma behov. En del vill skriva för att locka läsare och få bra statistik på listorna, andra skriver mest för sin egen skull och andra är något mitt emellan. Det finns säkerligen lika många kombinationer där som på ett kassaskåp. 🙂

  Jag skriver påhittade fantasier på min sida också. Tanken med det är att jag ska få utlopp för saker jag ännu inte testat, eller kanske inte ens vill(en del fanatsier gör sig bäst som just fantasi). Att bara få ut det s.a.s. ger mig mycket förlösning.

  Jag tror att så länge man själv vet varför man skriver, så räcker det. Det viktigaste är ju, trots allt, att man får ut det man vill av att blogga. (Det här inlägget kanske kan tryckas upp som bok sen, 😉 )

  Svara
 2. Juliette

  Läste jag inte ordet ’lustblogg’ här vid nåt tillfälle, det låter bra tycker jag för det är ju i grund och botten lust det handlar om..till olika saker… Sen har jag själv funderat över alla sexbloggar som dyker upp..men när jag häromdagen fick ett reklammail från en internetbutik med sexartiklar funderar jag inte så mycket längre..tror fasen det att folk nappar på deras förslag…

  Svara
 3. Z

  kom att tänka på det för inte så längesen, men bloggen känns mycket ”mognare” nu än vad den gjorde i början. har läst några av era första inlägg (2006) och tycker den känns mer vuxen och så nu. Inte för att den var dålig förr eller nu, men den kändes lite mer ”busig” då. haha. Hur det än är så är det väldigt tänkvärda och fina och himla bra inlägg mellan dessa tjusiga bilder. jag gillar’t! Kramar!

  Svara
 4. bless

  För min del tycker jag att stava läsigt är omsorg om läsaren. Och den som inte visar omsorg har man ju ingen lust att vara med eller läsa. Alltså blir det nog självsanerande, tänker jag, med slöa sexbloggar som ingen kan läsa eller vill läsa för att det skrivs och stavas uselt.

  Svara
 5. klumpesnusk Inläggsförfattare

  Z: Ja, jag har kommit långt som bloggare 🙂

  Nä, skämt åsido så antar jag att under dessa två år har jag blivit rätt varm i kläderna både som skribent och bloggare. Jag har utvecklats mycket också. Det som skrevs i början av bloggen var faktiskt dessutom lite medvetet obfuskerat för att bli lite mer anonym, men sedan dess har självförtroendet vuxit.

  Det bör också poängteras att min tidigare co-blogger var mitt numera ex. Sheila blev inte aktiv här förrän i September förra året.

  Svara
 6. MissLust n' Desire

  Jag började skriva för att jag hamnade i ett läge där jag helt tappat mig själv – och framförallt sexlusten – och använder mig av bloggen för att ”vänja hjärnan” vid sex igen. 🙂 Det jag skriver är allt från minnen och tankar till fantasier – allt i syfte för att hitta tillbaka till mig själv.

  Jag skulle tycka att det vore oerhört tråkigt om alla sexbloggar var i upplysningssyfte eller liknande. Att mycket texter där ute är fantasier gör mig absolut ingenting, så länge det är bra skrivet. (Man kan ju bara kolla bland den tryckta litteraturen. Jag menar, hur mycket är inte skönlitterärt där?)

  Det jag söker själv när jag letar mig fram i bloggdjungeln, är texter som får mig att tänka/känna efter, eller som ger mig den där speciella ”känslan”… Tyvärr har jag bara funnit ett par, tre guldkorn… Dessa slukar jag däremot totalt, och kan läsa om och om igen. 🙂

  Svara

Skriv en kommentar!