Min inställning

Pauline skrev följande som en kommentar till mitt föregående inlägg om det här med män som rakar sig under armarna.

Angående ämnet i sig så tycker inte jag att det verkar vara ett problem att folk rakar sig på diverse ställen. Det ger inga negativa konsekvenser, och gör det det är det ju inte värre än att man får sluta raka sig, eller raka sig på ett annorlunda sätt.
Hårborttagning är bara en sak i raden av saker vi utsätter våra kroppar för i ett estetiskt syfte. Tänk på hårfärgning, solarier, smink, massor av kemikalier vi friserar vårt hår med, etc.

Det låter nästan som att du tycker att det är en skandal att männen också har börjat raka sig under armarna. Varför? Kvinnor gör det, varför inte män?

Nej, jag skrev det mest som en observation. Det har blivit ett lite pågående tema hos mig numera med att fundera på det här med Manligt respektive Kvinnligt, och det är intressant att emellanåt se nåt som traditionellt associeras som Kvinnligt (dvs att raka sig under armarna) glida över även på det som kan anses Manligt.

Rent generellt är jag en sån som observerar saker. Jag anser att det står alla fritt att göra precis vad de vill – speciellt med sin egen kropp. Så länge man inte lider av det så gör det ju absolut ingenting. Men jag är en Observerare, och dessutom är jag också en sån som gillar att fundera på Varför Människor Gör Saker. Det var den huvudsakliga drivkraften bakom det jag skrev, det var varken menat som kritik eller uppmuntring.

Jag själv är hårig. Jag har hår på bröstet, magen, ryggen, benen, kuken och under armarna. Jag har aldrig övervägt att ta bort det, annat än att jag har perioder då jag rakar mitt kön, precis som att jag har perioder då jag låter bli. Men resten får vara kvar, för att ta bort det skulle kräva för mycket tid, för mycket energi och för mycket pengar. Alla tre är saker jag hellre spenderar på annat.

Men det betyder inte att jag tycker min personliga åsikt ska råda dominant över andra, lika lite som jag tycker nån annans vilja kan dominera mig. Jag gillar bara att observera och sedan skriva om saker 🙂

Läs även dessa inlägg:

1 tanke kring ”Min inställning

 1. MissLust n' Desire

  Har nog aldrig(?) träffat på en kille som rakat armhålorna, och ärligt talat vet jag inte vad jag skulle ”tycka” heller..? Perfektion har aldrig någonsin varit min grej – jag tänder på kontraster, det oväntade. 🙂
  Såg en bild på en punkare en gång som skulle gifta sig. Klädd i smoking och hela kittet – men med tuppkam och värsta dojjorna! Så jäkla fräckt – den bilden har verkligen etsat sig fast! 😉
  Har funderat här ett tag nu, och tror att det här m armhålor skulle va samma sak:
  en ”rough guy” m rakade armhålor skulle göra sååå mycket mer, än en dito ”Mr Perfect” – där skulle det nog snarare ”behöva” vara lite hårigt för att bli spännande… 🙂
  Som sagt, kontraster tänder mig – big time! 😉

  Svara

Skriv en kommentar!