Att påverkas av bloggen

Tack Bless för att du tog upp en intressant vinkel på saker som jag själv aldrig kommit på. Bless skrev en kommentar till ett tidigare inlägg där jag efterlyste nåt som kunde knuffa omkull min skrivkramp, vilket förhoppningsvis lyckas.

Så här ligger det till. Jag tycker väldigt mycket om den här bloggen. Jag tycker väldigt mycket om att blogga, och jag blir djupt rörd när jag får höra av vilt främmande människor att det jag gör tillför nånting positivt till deras liv.

När man bloggar såpass seriöst som jag gör och försöker att varje dag producera ett någorlunda vettigt inlägg, då blir det till sist så att man nästan har en osynlig passagerare som sitter på ens axlar och försöker snappa upp bra saker att skriva om. Man håller hela tiden ett öga på sin egen tankeprocess för att se om något som flyter förbi kan bli ett intressant inlägg.

Jag tror alla som skriver en blogg påverkas olika av resultatet från detta. Många människor kanske upplever det som en krydda, att ohämmat dela med sig av kanske sitt sexliv och sina tankar kring sex. Det blir en exhibitionistisk upplevelse, men utan att behöva gå ut och blotta sig. Istället blottar man sig på sin blogg – både bildligt och bokstavligt.

Även där tror jag att bloggande påverkar vad man gör och inte gör. Åtminstone för många andra. Jag är mer en observatör och jag tror inte jag har gjort nånting som jag inte hade gjort i vanliga fall – förutom att hela tiden hålla ett öga på mina tankar för att se om nåt kan bli ett inlägg. Det blir lite av en vana att hela tiden hålla ögonen öppna efter potentiella inlägg.

Men om man ska se till nåt som den här bloggen verkligen har gjort så är det att den har öppnat mig enormt mycket för nya tankar och nya livsstilar. På nåt vis känner jag att jag står vid en vändpunkt i mitt liv sexuellt, att den gamla jag är det förflutna och den nya jag är framtiden. Mycket av det tankesättet har möjliggjorts via den här bloggen, och att kunna få respons på saker som jag annars skapat i ett vacuum.

Ibland får jag ett sug efter att skriva om annat än sex här. Ibland gör jag det, även om det är ytterst sällan. Men samtidigt upplever jag att när man som jag och Sheila gjort, att man satt gränserna för bloggandet, så blir det samtidigt en trygghet i att veta vad man ska fokusera på. Om jag skulle skriva om precis allt som ramlade in i mitt huvud skulle jag inte göra mycket annat än skriva, dag ut och dag in. När man har ett filter i form av ett tema för sin blogg, då blir det lättare att sortera bort saker som är irrelevanta.

Jag hoppas detta har gett en insikt i hur jag tänker. Om man har fler frågor… tja, då vet ni var kommentarsfältet är!

Uppdatering: Min flickvän påpekade en sak som jag totalt hade glömt bort att ta med – det faktumet att jag träffat människor via den, och hittat likasinnade människor. Det är nog den mest fantastiska saken med bloggen, och den glömde jag i min nästan oändliga dumhet totalt bort!

Läs även dessa inlägg:

6 tankar kring ”Att påverkas av bloggen

 1. Tina

  Hej på er.
  Jag blev för en tid sedan rekomenderad av en kompis att läsa eran blogg.
  Hon sa att den kommer att stärka min självbild, då Klumpesnusk har lagt ut bilder på tjejer i alla olika former och att han älskar kvinnokroppar.
  Sagt och gjort. Läste och tittade och till min förvåning släppte min förvrängda självbild undan för undan.
  Jag upplevde en sådan befrielse.
  Så till den grad att jag har varit hos en proffsfotograf och tagit vackra bildet på min underbara kropp.
  Ville bara tacka er för en underbar blogg.
  Följer er med stort intresse.

  Stor Kram Tina

  Svara
 2. klumpesnusk Inläggsförfattare

  Vad kul att höra! Jag är glad att mitt lilla hörn av nätet kunde bidra såpass positivt till dig 🙂

  Skulle gärna se de där bilderna *ler*

  Svara
 3. Peter

  Hej!
  Hamnade på er blogg via en massa länkar.
  Ville bara lämna ett avtryck och visa att jag verkligen gillade er sida. Ni hade bra inlägg, verkliget sexiga bilder och videoklipp.

  Jag hoppas att ni får en skön helg!

  Svara
 4. bless

  Det var intressant att läsa dina reflektioner. På många sätt är det det samma som jag tänkt och upplevt.

  Hur mäktigt det är att med bokstäver bidra till någon annans bättre liv.

  Att ens egen sexualitet mognar i all spegling som bloggen innebär. Jag var oerhört orolig för min egen del, eftersom det inte var så utbrett då som nu med bloggande om erotik att jag skulle angripas för brusten moral eller något liknande. Men det har aldrig skett, tvärtom har människor varit vänliga och varma. Den värme och vänlighet som jag mötte gav mig ejälvförtroende och upprättelse.

  Att bloggen har ett tema kan vara en lättnad, även om man ibland vill säga annat och mer.

  För mig blev det nästan en drog, eller ett ok, ett litet tag med bloggeriet och jag tittade på besökstatistiken som om det var mitt blodtryck och avgörande för min form. Men livet är ju större än tangentbordet så det löste sig av sig själv, även om jag saknade bekräftelsen och dialogen från tiden med intensivare bloggeri ibland.

  Jag har också haft förmånen att få vänner som jag, märkligt nog, delar helt andra intressen med genom bloggen. Människor som jag haft kontakt med i flera år nu. Vänner är ju aldrig fel.

  Får jag fråga vad det var som drev dig till att börja blogga?

  Svara

Skriv en kommentar!