Irma vill ha sex varje dag!

Jag har skrivit förut lite då och då om sex när man börjar komma upp i åren. Jag själv har ingen som helst erfarenhet av det då jag är relativt blygsamma 31 år gammal, men jag tycker ändå att det finns grymt mycket dåliga åldersfördomar när det kommer till sex. Den vanligaste -och dummaste- fördomen är att enbart unga har sex. Det här blir mer och mer bisarrt när konceptet med ”unga” konstant förskjuts; ibland får jag intrycket när jag hör människor som följer den här fördomen att man slutar ha sex när man fyller 30, för man är ”för gammal” då.

Idiotiskt.

Äldre människor har precis samma sexlust som yngre människor. Jag själv tänker glatt fortsätta knulla så länge jag kan få kuken att bli hård, och när den börjar tryta får jag väl börja fuska med piller. Eller nåt.

Därför gillar jag Irma, som blinkar förbi i en jobbigt innehållsfattig artikel på Expressen. Irma är 71 år gammal, och hon har en ung (läs: 56-årig) älskare som hon vill ha sex med varje dag. Det tycker jag är schysst. Hon tänker skriva en bok om äldre människors sexliv och kommenterar det hela rätt bra.

Hon är medveten om att åldringar och sex är ett tabubelagt ämne.
– Vissa tycker att det är äckligt, och mitt barnbarn som är 15 år gillade inte när jag var nakenmodell i tv-programmet ”Sommer”. Men jag kan bara säga att det handlar om fördomar och åldersfascism om man är mot att äldre också ska ha ett bra sexliv.

Tabubelagt är det enbart för att människor är så sabla neurotiska nu förtiden. Irma, om du läser detta och känner att du vill vika ut dig naken här – skicka in en bunt med bilder. Det skulle bli en stor ära för mig att få visa upp dig. Jag ska försöka komma ihåg din bok, och läsa den när den kommer ut.

Jag tycker du är helt okej! Jag hoppas du får ordentligt med sex varje dag.

Läs även dessa inlägg:

7 reaktion på “Irma vill ha sex varje dag!

 1. anni

  Min lust har aldrig varit så stor och mitt sexliv aldrig så bra, som nu. Just ja, jag är 47. : )

  Svara
 2. Juliette

  Finns det verkligen ‘fördomar’ som säger att man slutar ha sex vid 30? Det låter märkligt, då har ju många knappt börjat bilda familj ens. Det är nog, förhoppningsvis, dom riktigt unga som tror på detta, liksom dom tror att man inte har ett liv överhuvudtaget efter 30. Ser man sig omkring är det ju uppenbart att sex existerar högt upp i åldrarna och ‘äldre’ tycker jag inte någon under 60 är! Varför kvinnor över 40 njuter mer av sex är ju känt, vi slipper tänka barn,pmedel,osv, det är bara att njuta!

  Svara
 3. klumpesnusk Inläggsförfattare

  Jag överdrev en smula med det där, men emellanåt blir jag fundersam om inte en del tonåringar tror det – att när man blir omkring 35 eller så slutar man ha sexlust.

  Svara

Skriv en kommentar!