Badmode från förr

Foto är nåt som fascinerar mig, jag gillar att se på fotografier av nästan alla sorter. Givetvis ligger nakenbilder varmt om hjärtat, men jag fascineras också av gamla bilder eller s.k. funna bilder. Gillar man gamla bilder rekommenderar jag att man börjar följa en blogg som heter Shorpy. Den publicerar bilder från förr, oftast från början på det förra seklet.

Där hittade jag den här bilden, och två saker slog mig. Nämligen att badmodet verkligen har ändrats sedan 1914, och att det här är/var tre väldigt vackra kvinnor.

16602u

Läs även dessa inlägg:

6 reaktion på “Badmode från förr

  1. Juliette

    Ja och inte bara badmodet utan också kroppsidealet, dessa ‘normala’ lite kraftiga ben tex jämfört med dagens ideal, skulle knappast få visa upp dagens badmode. Skulle banne mig vilja ha en sån baddräkt till sommaren : )

    Svara
  2. Karin

    Tänk vad fint om dessa kroppar hade prytt H&M:s skyltar i år! Och massa andra reklampelare såklart. I mycket eller lite tyg. Vad skönt det skulle vara!

    Svara

Skriv en kommentar!