Svar till Linda om analsex

Linda skrev en kommentar på föregående inlägg och hade lite funderingar kring det här med att ta den i rumpan.

hej, jag har en fråga angående analsex. jag är en tjej på 20 år som väldigt gärna skulle vilja prova, men saken är att jag inte vågar. är rädd för att jag ska ha typ en massa bajs som antingen åker ut/killen får inte in den/ lr att när han drar ut den så är den helt brun. några tips lr tex en förklaring på hur det hela går till lite mer exakt skulle upskattas 🙂 ps. underbar blogg!

Hej Linda!

Ja, det där är en vanlig fundering, och en helt giltig sådan. När det kommer till analsex kanske uttrycket ”friskt vågat – hälften vunnet” är nåt att ha i åtanke.

Skämt åsido. Det finns givetvis en risk för att nånting mindre charmigt fastnar på kuken när den åker in i någons rumpa. Man får acceptera det. Dock finns det en del knep för att kunna undvika obehagligheter. Först och främst måste man lära känna sin rumpa, och veta när man har bra dagar och dåliga dagar för rumplekar. Detta påverkas av kost, stress och sömn.

Vidare kan man göra t.ex. ett lavemang innan man ägnar sig åt att knulla rumpa. Det är allmän praxis inom t.ex. porrbranschen och är varför analsex alltid ser så rent ut på film samt varför man vågar sig på alla ass-to-mouth scener som numera är standard i porr. Dock är det en del jobb, lite obehagligt och dödar fullständigt eventuell spontanitet i sovrummet.

Ett annat knep är att använda kondom om man är fundersam. Tycker jag är överlag det bästa sättet att undvika choklad-mousse på pitten efteråt.

Sist men inte minst vill jag säga att i min personliga erfarenhet så är brunkuk nåt som aldrig hänt mig. Jag har haft analsex med flertalet flickvänner och har aldrig upplevt att det hänt. Säkerligen beroende på att de kände sig ”bra” men det har aldrig hänt mig. Man ska dock såklart ägna sig åt grundläggande hygien – inte byta hål, tvätta händerna och kuk efteråt, samt inte stoppa den i munnen efter att den varit i rumpan.

Vad gäller att få in den så gäller tre regler: långsamt. försiktigt och med massor av glidmedel. Har man aldrig haft analsex förut rekommenderar jag att investera i någon rumpleksak från t.ex. Amore of Sweden. De har en liten röd sak som säkert är bra för nybörjaren. När du är van vid den, skaffa en större och träna på tills du är redo att ta emot en kuk. Amore har också bra glidmedel, för rumplekar brukar jag rekommendera silikonbaserade glidmedel eftersom dessa håller glidet länge – vattenbaserade glidmedel torkar rätt fort.

Sist men inte minst vill jag säga att jag inte är läkare eller sexolog, jag är bara en kille med en blogg. Dessa råd följs m.a.o. på egen risk 😉

Lycka till med din rumpa i framtiden!

Läs även dessa inlägg:

4 reaktion på “Svar till Linda om analsex

 1. Total Satisfaction

  Jag som sysslar med sexualupplysning tycker du svarat riktigt bra! Lavemang ska man vara försiktig med eftersom det stör bakteriefloran och även kan göra en mer mottaglig för könssjukdomar. Kroppen fungerar så att om man har bajsat så finns inget kvar i ändtarmen – så gå på toa en stund innan, det räcker! (och lite brunt på kådisen e ingen fara) Vid analsex är kondomen viktig, och givetvis rikligt med glidmedel precis som klumpesnusk skriver. En jättebra liten broschyr är RFSU:s ”praktika för analsex”, den finns att ladda ner på deras hemsida. Lycka till!

  Svara
 2. tezzan

  väldigt bra råd du gav damen där =)
  jag var helt emot rumpsex innan men efter att ha provat ett par gånger så tycker jag nu att det är väldigt skönt och det ska jag iaf ha med min pojkvän!! om jag nu hade haft ngn =( men men. jag gillar det och säkert många fler tjejer med mig. MYCKE glid ska det vara annars kan det bli obehagligt.

  ang, det där med bajs/avföring på kuken. Ger man sig in i leken får man väl leken tåla. man vet ju i vilket hål man är i och knullar, då får man ju ta det som kan komma =)

  tezzan’s senaste inlägg..sunday night

  Svara
 3. Linka

  Älskar analsex, men man ska vara sugen på det och känna att det är okej…och okej just den dagen ;). En känsla som får mig till ännu högre höjder // LInka

  Svara
 4. L

  … men allt handlar nog om att ta det lugnt. Inte stressa sig in. Jag har heller aldrig varit med om att ngt fastnat och kommit med ut. Men vad skulle det göra?
  Men åter igen: Tid, glid och avslappning är nog det absolut viktigaste för att det skall bli njutningsfullt.

  Svara

Skriv en kommentar!