Sommaren med Vanja (1976)

Jag gillar gammaldags porr. Via Inre Rummet läste jag om ännu en gammal klassisk svensk porrfilm – Sommaren med Vanja. Den finns att ladda hem antingen via Piratbukten, eller om man föredrar det kan man köpa den på DVD från Lastbryggan.

sommarenmedvanja_cover

Det här är faktiskt en rätt kul porrfilm. Precis som alla klassiska svenska porrfilmer har den en lövtunn handling för att binda ihop de olika knullsekvenserna. Handlingen i stort handlar kring sexuellt frustrerade hemmafrun Vanja, och en karl som heter Börje. Börje har rent allmänt svårt att hålla kuken inuti byxorna, och han och hans fru verkar (såvitt jag kan avgöra) ha ett väldigt öppet sexuellt förhållande.

1

2

Knullscenerna är precis vad man kan förvänta sig. De är inte riktigt lika fint filmade som Skandalskolans, men är å andra sidan rätt entusiastiska. Jag menar, gruppsex inuti en Mercedes där tre killar knullar Vanja får väl klassas som entusiastiskt? Det är en härlig porrfilmsklyscha också, Börjes bil tjuvstannade och de här killarna hjälper henne att få igång den så givetvis tackar hon dem med sex. Underbart.

3

4

Tjejerna är såklart härligt håriga, även om det finns en tjej som är rakad. Lite kul att se en rakad tjej i en film från mitten på 70-talet. Men de flesta kvinnorna har stora fina buskar, och det är härligt att se på dem.

En kul grej är att dialogen verkar vara indubbad efteråt. Dialogen är dessutom så otroligt träig, vilket leder till en hel del humor mellan varven. Ibland är filmen dessutom lite lustigt redigerad, t.ex. finns det ett segment som klipper fram och tillbaka mellan Börje som knullar Vanja och Börjes fru som av nån okänd anledning tömmer diskmaskinen (!) naken.

5

6

En bit in i filmen bjuds det till fest. Denna festen slutar såklart i en stor orgie mellan alla deltagarna, men fram tills dess avbryts den av att olika karaktärer berättar om olika sexuella eskapader. Dessa eskapader presenteras i olika flashback-sekvenser, vilket kändes som en ovanligt progressiv berättarteknik för att vara en svensk porrfilm från 70-talet.

7

Överhuvudtaget tycker jag det här var en kul gammal porris som de flesta nog kan tycka om. Inget fel på själva sexet, men filmen har lite lägre produktionsvärde och en mindre underhållande handling än Porr i Skandalskolan. Om nu sen handlingen är viktig eller ej, det får man själv avgöra.

betygskuk_colorbetygskuk_colorbetygskuk_colorbetygskuk_bwbetygskuk_bw

Läs även dessa inlägg:

6 reaktion på “Sommaren med Vanja (1976)

 1. Gratiswebcam.se

  Haha!
  Gammal härlig svensk porrfilm är helt klart underskattat! Synd att det inte fortsatt i samma härliga spår bara. Idag är ju det mesta som görs rätt tråkigt och det finns ingen glimt i ögat som det fanns förr. Kanske beror det på att det ”oskyldiga” är borta idag.

  Skall absolut ta en närmare titt på denna filmen. 🙂

  Mvh Peter och Anita

  Gratiswebcam.se’s senaste inlägg..Fast rumpa och stringtrosor på gratis webcam.

  Svara
 2. Mia

  Okej nu har jag sett den, det var pinsamt. Svensk film är generallt pinsam men det där var…lite extra. Att konversationen var både pålagd efteråt och gjord av en otroligt fanasilös människa hjälpte inte. Jag skrattade så klart en del. Och det var fascinerande med orakade människor. Men upphetsande, näe:p

  Mia’s senaste inlägg..Tack Heinz

  Svara
 3. klumpesnusk Inläggsförfattare

  Mia: Jag fnissade en hel del åt filmen också. Sekvenserna mellan knullande är verkligen komiska. Dialogen är så styltad att det inte är sant, och dubbningen gör inte saken bättre.

  Man får se det som en upplevelse, lite kitschigt typ 🙂

  Svara
 4. Yyrla

  Hihi, speciell film det där! Jag ska som sagt ta och se klart den nåt tag här framöver. Men tycker ju nästan den konstiga ihopklippningen med Börjes fru som plockar ur diskmaskinen är en av de sexigare scenerna i filmen 😉 Men som sagt, av någon anledning man inte vet så står hon naken med förkläde och plockar ur… hehe

  Svara
 5. Elin Sturesdotter

  ”Dessa eskapader presenteras i olika flashback-sekvenser, vilket kändes som en ovanligt progressiv berättarteknik för att vara en svensk porrfilm från 70-talet.” skriver Klumpe, och vad som slår mej (som inte sett den) är att ”manusförfattaren” möjligen sett Pasolinis Decamerone från 1971 och/eller Canterbury tales från 1972.
  http://www.imdb.com/title/tt0065622/

  Jag såg Canterbury Tales när jag var runt 16-17 år, och mer än 30 år senare minns jag fortfarande hur upphetsande vissa scener var (och hur flitigt använda de blev i min egen fantasi…)
  Från Pasolini till svensk porrkalkon är det förstås ljusår, men vem vet…

  En svensk p-rulle som producerades i ett försök att göra A-film är väl annars ”Som havets nakna vind” från 1968, (jag ärvde originalet, Gustav Sandgrens roman efter farfar, och jag läste så det glödde) 😉 http://www.imdb.com/title/tt0062619/
  Kolla bara skådespelarlistan: Gudrun Brost, Barbro Hiort af Ornäs, Birger Malmsten, alla(?) från Dramaten. Och sen förstås Sveriges egen Brigitte Bardot; Gio Petré.

  Svara

Skriv en kommentar!