Édouard-Henri Avril

Rubriken är namnet på en konstnär som jag precis upptäckte. Jag är ju lite förtjust i erotisk konst, gärna av äldre sort. Jag har skrivit om detta tidigare, ifall ni är nytillkomna läsare.

Édouard-Henri Avril levde mellan 1843 och 1928. Han försörjde sig mest som reklammålare i början, men efter att ha byggt upp ett rykte började han illustrera erotisk litteratur under pseydonymen Paul Avril. Tror inte det fanns nåt som var tabu för de här mannen att måla, förutom de sex målningar som visas nedan målade han även en karl som satte på en get! Nedan kan man se bl.a. gruppsex, lite smisk, bisexualitet samt massor med sex.

Jag gillar stilen han målade med, nästan alla bilder var satta i en pseudo-romersk miljö, och det blir en lite bisarr kontrast mellan de neutrala ansiktsuttrycken och situationerna som de befinner sig i. Det är extremt kitschiga målningar, och personligen hade jag tyckt det varit roligt att ha en reproduktion eller två hängandes nånstans.

Dessa sex verk har jag lånat från det här galleriet, och vill ni se mer av den här mannens skapelser rekommenderar jag ett besök där.

Läs även dessa inlägg:

En reaktion på “Édouard-Henri Avril

  1. M

    Verkligen helt fantastiska bilder! 🙂 Det påminner om en liten vykortsbok jag har med erotisk konst. Ska kolla om hans verk kanske finns med där.

    Svara

Skriv en kommentar!