Inga tuttar på facebook!

Det här är en halvgammal nyhet som jag läste häromdagen, men om ni har missat det så är det numera totalförbud vad gäller exponerade bröst på Facebook. Tydligen är det anstötligt att se tuttar, även om det är såpass harmlöst som en bild på ett ammande barn.

Swedishteen blev aningen upprörd, och jag själv kan inte låta bli att sucka lite smärtsamt över den amerikanska attityden till nakenhet och kroppar. Det finns mycket jag gillar med USA -cowboyhattar, hamburgare, bilar med fenor och en skön attityd till en del saker- men jag har alltid ogillat den neurotiska bibelviftande inställningen till människokroppen.

Bara för att man ser en tutte på facebook betyder det inte att man förvandlas till en okontrollerad sexgalning som måste ut och sätta på allt som inte är fastspikat. Jag tror personligen att människor (och speciellt amerikanare) är alldeles för rädda för att bli chockade, och att vi nu håller på att linda in oss i nåt slags bisarr kokong där vi kan stänga ute allt som gör oss rädda – oavsett om vi bör bli rädda för det eller ej.

Bara bröst är definitivt inte nånting vi behöver bli rädda för. Kvinnobröst är bland det vackraste som finns, och ju fler som visar upp dem desto gladare blir åtminstone jag.

Läs även dessa inlägg:

2 reaktion på “Inga tuttar på facebook!

 1. Vimse

  Har Facebook fortfarande kvar detta?

  För jag lade nämligen ut bilder på min syster nu när hon fick bebis i februari, och dom bilderna ligger kvar. Det är när hennes lilla russin till unge ligger just vid bröstet och äter. Plus att jag på något vis hamnade på en annan tjejs sida på Facebook, och där hade hon lagt ut ”Boobs”-bilder… inget helnaket utan det var i stil med (mkt) generösa v-ringningar.

  Svara
 2. klumpesnusk Inläggsförfattare

  Vimse: Det är mycket möjligt att Facebook ångrat sig på den policyn eftersom det blev massiv kritik från användarna. Förhoppningsvis gjorde det, och det du berättar om verkar ju bekräfta detta.

  Min personliga åsikt är att en community inte ska ägna sig åt censur – vill man visa sina tuttar eller sig själv naken ska det stå en fritt att göra detta så länge det inte är olagligt. Man kanske kan ha en disclaimer (som t.ex. blogspot har på vissa bloggar) men i övrigt tycker jag att om det inte är olagligt borde det inte censureras.

  Svara

Skriv en kommentar!