För mycket sex KAN DÖDA DIG OM DU ÄR KILLE!

… eller nån liknande panikreaktion är det nog meningen att den här Aftonblaskan-artikeln ska orsaka hos män i alla åldrar.

Männen med prostatacancer har procentuellt haft mer sex än de andra männen. De har även onanerat mer regelbundet, haft fler sexpartners och tidigare sexdebut. Främst är det i 20- och 30-årsåldern som sexvanorna mellan grupperna skilt sig åt.

– Vi fann ett betydande samband mellan prostatacancer och den sexuella aktiviteten i 20-årsåldern samt onanivanor i 20- och 30-årsåldern, säger Dimitropoulo.

Men det finns mycket som inte stämmer. Till att börja med har man baserat den här undersökningen på 800 personer. Det är en väldigt liten mängd med tanke på vilka breda och generaliserande resultat man fått fram. När man gör undersökningar på människor så bör man ha så många som möjligt – jag tror att man kanske börjar likna en seriös undersökning när man testat kanske det tiodubbla.

Det roliga är dessutom att skillnaderna är så små att det inte leder till nåt definitivt resultat.

-Men skillnaderna är så små att jag inte skulle råda människor att ändra sina sexvanor, säger Anna Bill-Axelson, specialist i urologi.

Med andra ord är hela undersökningen (och Aftonbladets publicerande av densamma) egentligen bara nymoralistisk skrämselpropaganda. Sorgligt.

Jag letade rätt på artikeln som publicerats på Sciencedaily.com och läste den. Den har lite mer kött på benen än det som Aftonslasken valt att publicera, men hela undersökningen framstår ändå som att den inte har nåt att stå på rent vetenskapligt. Undersökningen skulle lika gärna kunna handla om att män med inåtvänd navel löper större risk för prostata-cancer än män med utåtvänd navel.

Löjligt.

(Via: Swedishteen)

Läs även dessa inlägg:

2 reaktion på “För mycket sex KAN DÖDA DIG OM DU ÄR KILLE!

  1. Anders

    Ska man tro på vad experterna säger så borda man ha varit död för länge sen, Det är bra att vara försiktig men vad fan lite kul måste man få ha.

    Svara

Skriv en kommentar!