En bra sexblogg?

Jag funderar lite på mig själv och min roll i att blogga. Det är ju nu mer än två år sen jag började skriva den här bloggen, och mycket har hänt under de två åren. Jag har gått från att vara en obskyr enmangsgrej till att numera ha en seriös co-blogger samt ligga relativt högt upp på listorna över svenska sexbloggar.

Varför är det så? Vad är det som gör min blogg såpass ”framgångsrik” (eller vad man nu ska kalla det) att den förtjänar allt det här? Och i förlängningen, vad är det som gör en sexblogg till en BRA sexblogg?

Sen kan man ju fråga sig, vad är framgång egentligen när man är bloggare? För allting är ju relativt. Jag har tre sponsorer till den här bloggen – något jag aldrig hade ens vågat drömma om när jag började blogga. Varje dag kommer omkring tusen besökare in och läser eller ser sig omkring. En del av dessa är regelbundna stammisar, andra är såna som hittat hit via antingen någon sökmotor eller nån av de andra bloggarna som länkar till klumpesnusk.

Ett vanligt mått för framgång är mängden besökare. Jag själv tycker inte det är ett rättvist mått, då det är ganska lätt att skapa besökare. Det gäller bara att hitta nåt som tilltalar en så bred massa som möjligt, och inte bry sig om sin egen integritet utan bara sälja, sälja, sälja och hela tiden göra reklam för sig själv. Blondinbella är ett bra exempel här, hon tilltalar en bred massa men utan att egentligen bidra med nånting, samt verkar helt sakna skrupler vilket underlättar för henne att bli såpass populär som hon är.

Jag är inte sån. Jag vill hela tiden nöta mig själv lite närmare till kärnan, att hitta det som är viktigt. Jag är glad att mina tankar och funderingar uppskattas, och jag tycker det är oförskämt roligt att få kommentarer. Det smeker mitt ego också att människor emellanåt frågar mig saker och tycker att mina svar är viktiga. Sånt känns bra.

Men skriver jag en bra sexblogg? Om jag ser tillbaka på 2+ år av bloggande, kan jag känna mig nöjd med det jag skapat, eller är det bara ännu en blogg i mängden?

Det är detta jag funderat på, och när jag tänker tillbaka på det jag skrivit så känner jag att – ja, jag kan vara nöjd med det. Jag har fortfarande min integritet som skribent och bloggare, och jag har blivit relativt populär enbart genom att skriva ärligt om det jag tänker på.

Och därmed vill jag tacka alla besökare också, för utan er hade det här aldrig blivit nåt!

Läs även dessa inlägg:

6 reaktion på “En bra sexblogg?

 1. jess

  du ÄR en bra bloggare och det e så skönt att läsa om en kille som har normala ideal och inte ser tjejer som objekt, sen e du ju 30 också så att du har väl en sundare bild än alla dessa 20åringar som tror att porr är verklighet 😛 Jag som tjej tycker iallafall att du är asgrym, rock on! 🙂

  Svara
 2. Maja

  Det jag verkligen gillar med din (er?) blogg är att både du och Sheila är bra på att väcka eftertanke. Ibland håller jag med er i ert resonemang och ibland inte, men nästan alltid lyckas ni vidda mina vyer med era texter.

  Svara
 3. L & F

  Egentligen är väl inte din populäritet speciellt förvånande då det uppenbarligen fattades en manlig röst som öppet accepterade/och till och med föredrar en annars nedvärderad kroppstyp. Det fanns en fet nisch som bara väntade på att bli fylld, och där kom du och tryckte på helt enkelt. Bra jobbat!

  Jag skulle vilja att du vidareutvecklade dina tankar om vad ”allt det här” är egentligen. Du nämner egosmek och populäritet men är det målet eller en bieffekt? Du säger också att du vill hitta det som är viktigt- menar du för dig själv eller för publiken? Hur förhåller du dig egentligen till din massa?

  Jag tycker du ska fråga vad dina läsare får ut av att läsa just dig och strunta i det där med sexbloggsetiketten.

  Svara
 4. Mumin

  Jag tycker att detta är en så ”mysig” blogg att läsa. Du och sheila berättar om sex och porr så vardagligt att man lätt känner igen sig. Dessutom gillar jag detta, som jag sagt förut, att ALLA är välkomnade och önskvärda oavsett utseende. Att det inte handlar om ett ideal(smal, blond, tjock etc..) utan en människa i en sexuell situation. Och ni skriver om allt möjligt inte bara ”idag har jag knullat 3 gånger….”.

  Ni väcker även tankar och känslor eftersom ni just tar upp olika saker och faktiskt ibland rena funderingar om sex och det är så härligt att läsa.

  Svara
 5. Sophie

  Ni skriver verkligen en bra blogg, som jag såg att den annan skrivit i en kommentar att du verkar ha en sundare syn på sex.. för min del har ni iallafalls kvalificerat eran blogg till en utav dem som tillhör min dagliga-bloggkoll 😉

  Svara
 6. Ett Underverk

  Din blogg är den bästa ever! Slår fjortisbloggar,modebloggar och allehanda konstiga bloggar.

  Mer snusk åt svenska folket!

  Tack för alla underbara tankar och bilder!

  Svara

Skriv en kommentar!