Digitalkamera?

Jag går i tankar om att investera i en kamera. Som budgeten ser ut nu verkar jag ha omkring 1500 kronor att investera i en digitalkamera. Ja, jag vet, det är inte mycket pengar men jag har kikat runt lite och sett att man ändå får förvånansvärt mycket kamera för denna blygsamma summa pengar.

Nu är det så att jag inte är helt korkad när det kommer till kameror och vet ungefär vad jag vill ha samt vad jag är villig att kompromissa på. Om jag hade fått välja fritt hade jag ju givetvis haft en Nikon D90 med en uppsättning objektiv, men det är inte ens i närheten av min budget.

Så därmed har jag siktat på nånting i stil med Canons Powershot-serie. Jag har goda erfarenheter med denna serie, den ger bra bilder och en bra balans mellan automatik och manuella inställningar. Däremot är det nu mer än tre år sen jag sist på allvar granskade kameramarknaden. Vilket i sin tur medför att jag inte är helt uppdaterad på utbudet.

Därför tänker jag fråga mina läsare, känner ni till nån vettig Powershot-aktig (eller t.o.m. en riktigt Powershot?) som går att klämma in i min budget? Jag struntar fullständigt i om det är det absolut senaste eller om den har nåt år på nacken – bara den tar hyfsade bilder och möjliggör någorlunda vettiga inställningsmöjligheter då jag hatar den typen av kamera som har en massa förinställda (läs: värdelösa) val.

Idéer?

UPPDATERING 090121: Sedan några dagar (måndag, idag är det onsdag) så är jag ägare till en Canon Powershot A590IS och jättenöjd med den. Tack för alla tips dock!

Läs även dessa inlägg:

7 reaktion på “Digitalkamera?

 1. SwedishTeen

  Canon PowerShot A590 torde vara ett bra val för dig om du vill ha en bra kompaktkamera som levererar bra bilder. Kolla in testbilderna på Cyberphoto: http://www.cyberphoto.se/info.php?article=A590IS

  8 Megapixlar, 4x optisk zoom, stor skärm och bildstabilisator

  Steve Digicams har en bra genomgång av kameran också:
  http://www.steves-digicams.com/2008_reviews/canon_a590is.html

  Fullt användbara bilder även i ISO 1600 tycker åtminstone jag?

  Mer info hittar du säkert via Prisjakt:
  http://prisjakt.nu/produkt.php?p=270033

  Här hittar du fler Canon kameror på Prisjakt:
  http://prisjakt.nu/kategori.php?k=97&o=produkt_pris_inkmoms#rparams=k=s33751194

  Lycka till i kamerasökandet!

  SwedishTeen’s senaste inlägg..Kan orsaka nedsättning av syn?

  Svara
 2. D

  Kan absolut rekommendera Canon Powershot A560. Om du tittar på tex prisjakt.nu så kan du hitta den inom din budget!

  Svara
 3. Sillstars

  Jag har ganska mycket erfarenhet av kameror dock inte i det segmentet som du efterfrågar men jag kanske kan tipsa om Fotosidan som har en massa information om fotografering och kameror.

  http://www.fotosidan.se/reviews/listcat.htm?ID=40&title=C*&skip=90
  där te.x har du digitala kompaktkameror och så kan man välja sidnumren för ”C” så ser du vilka modeller som finns att tillgå.

  Jag har god erfarenhet av Cannon SX100 IS, föregångaren till dagens SX110 IS men den hamnar på 1000-lappen högre än du tänkt dig att investera en kamera i.

  Hoppas du finner lite bra information på Fotosidan, Sveriges samlade fotografer finns där.

  Lycka till och vi ser fram emot MÅNGA härliga fotografier framöver! =)

  /Sillstars

  Svara
 4. Sillstars

  Av någon outgrundlig anledning klipper bloggen av hela länken som jag klistrade in… du får helt enkelt klippa och klistra =)

  /Sillstars

  Svara
 5. klumpesnusk Inläggsförfattare

  Tack för alla tipsen, jag kikade runt lite och hittade just Powershot A590. Jag har haft en Powershot A520 tidigare så det känns som ett bra val.

  Ska lägga en beställning lite senare. Vem vet vad för slags bilder som dyker upp här i framtiden 🙂

  Svara
 6. Sofia

  En Canon Ixus 80 eller 85 skulle jag rekomendera, liten och smidig och ger kanonfina bilder. Powershoten har jag ingen bra koll på, men vad jag sett tidigare så är Ixusen bättre både meny, batteri och bildmässigt.

  Svara
 7. klumpesnusk Inläggsförfattare

  Sofia: Ixus-modellerna är rätt mysiga, men jag har använt dem och anser att Powershot-serien slår dem på allt förutom utseende – Ixusarna är smidigare rent fysiskt. Men Powershot-kamerorna tycker jag har bättre inställningsmöjligheter och överlag bättre bildkvalité.

  Men smaken är ju olika 🙂

  Svara

Skriv en kommentar!