Den snaggade looken

Kommer ni ihåg Sinéad O’Connor? Som hade en megahit 1990 med låten ”Nothing Compares 2 U”? Hon blev ju känd för en annan sak, nämligen sin snaggade frisyr. Jag hörde ganska många elaka smeknamn på henne, t.ex. ”Skinhead O’Connor” var ett av dem. Hon fick ta emot mycket kritik för sin okvinnliga frisyr, vilket jag (trots att jag bara var 12 år gammal då) personligen tyckte var en dum sak att fokusera på.

Så jag funderar återigen på det här med kvinnligt och manligt. För vi stöps in i ganska strikta könsroller vare sig vi vill eller ej, och det är sedan svårt att bryta sig ur dem. Pojkar ska gilla blått och leksakssoldater, flickor ska gilla rosa och dockskåp.

(En intressant liten berättelse om just könsroller är X: A Fabulous Child’s Story som skrevs 1972. Läs den gärna, den är värd det.)

Frisyrer är också en sån sak. Idag är vi tack och lov lite mer progressiva, men snaggade huvuden associeras inte spontant med kvinnlighet. Det associeras (negativt) med feminister. Det associeras med manshatande semi-lesbiska upproriska kvinnor som vill omstörta samhället och förvandla män till nåt slags spermafabriker men i övrigt ta bort våra rättigheter. Osv, osv. Bla bla bla. Massor med trångsynthet. Ni kan säkert föreställa er.

För emellanåt tycker jag faktiskt det är rätt fräckt med kvinnor som är kortsnaggade. På en del kvinnor ser det sjukt fräckt ut, och många kvinnor skulle säkert må bra av att snagga sig. Att sluta oroa sig för om man har ”rätt” frisyr och istället bara kapa av det och prova nåt nytt. Det är en vansinnigt praktisk frisyr också, ni kan kasta ut alla tuber och burkar och medel som ni annars använder. Låt håret hämta sig från det kemiska förtrycket. Ni behöver inte ens kamma det när ni vaknar – det sköter sig själv.

Kvinnor med snaggat huvud kan vara precis lika kvinnliga som nån av de där hemska våpen i reklamfilmerna. Ni vet, de som slänger med sitt långa perfekta hår som om de vore en ponny på grönbete. Ni behöver inte ens vara nåt slags märklig truckflata för att våga snagga huvudet. Ni kan göra det bara för att ni känner för det.

För vem bestämmer egentligen över din frisyr? Du själv eller den anonyma massan? Vem ska du låta styra över din frisyr?

Nedan lite porr som jag tror är riktat till folk med en attraktion till kvinnor med snaggade huvuden:

Läs även dessa inlägg:

5 reaktion på “Den snaggade looken

 1. Juliette

  Ja, jag tror det även det kan vara riktat till dom (läs oss) som attraheras av kombinationen vit och mörk choklad..nog kändes det så..hihi..lena mjuka porrbilder…angående hår, det stämmer allting men man kan inte blunda för att tuffare tjejer, flator, feminister mm klipper av sig håret just för att poängera vilket jag tycker är fel, friheten att ha det man trivs i bör väl vara det viktiga..själv långhårig och kommer nog så av förbli.

  Svara
 2. S

  Bäste inlägget jag någonsin läst i en sexblogg!
  /Tjejen som brukade vara snaggad, skaffade pojkvän och fick långt hår

  Svara
 3. M

  Läckra bilder, verkligen. Och sexigheten, vad bestämmer vad som är sexigt? Det varierar ju så otroligt mycket från person till person. Det kan vara allt från karisma, till ögon, till skrattet eller handskarna. 🙂

  Dina åsikter är verkligen bland det bästa jag läst och jag följer dig regelbundet. Ha en toppendag Snusken!

  M

  Svara

Skriv en kommentar!