Varningsskyltar på tidningar

Jag funderade på mitt tidigare inlägg om att stärka sitt självförtroende och våga vara unik. Mina tankar flödade fritt och jag satt och studerade nedanstående bild.

Det finns massor med såna här exempel. Enligt mitt minne har jag publicerat ett tidigare, men det här är ännu ett bra exempel på hur retuschering av bilder skapar en förvrängd bild som vi desperat försöker leva upp till. Photoshop är ett fantastiskt kraftfullt verktyg som jag själv har använt i olika egenskaper i mer än 12 år, men jag tycker enormt illa om hur man använder det för såna här ändamål. Jag funderade vidare på detta, och jag gled över till att tänka på rökning. Jag har aldrig rökt, och rent generellt tycker jag att rökning är en vansinnigt avtändande ovana.

Jag förundras över att vårat samhälle fortfarande tolererar rökning, på nån svårt definierbar nivå förstår jag inte varför en sorts beroende är mer acceptabel än en annan. Varför gör vi undantag för rökning när vi förbjuder t.ex. cannabis? Jag känner att det är ologiskt. Antingen förbjuder man rökning precis som cannabis, eller så släpper man allting fritt i bästa superliberala stil och låter människor själva ansvara för sin hälsa.

Så, jag funderade på detta och insåg plötsligt att vad som behövs är varningsetiketter på blaskorna som kan förstöra våra självförtroenden. Inget pjåskande, inget tramsande – bara en rak och brutal påminnelse om att det inte går att lita på innehållet. Vilket fick mig att googla lite och sedan använda just Photoshop för att skapa nedanstående alster inom nån minut.

För om samhället ska ha en såpass stor roll i att bestämma våran hälsa, borde inte det även gälla våran mentala hälsa?

Läs även dessa inlägg:

7 reaktion på “Varningsskyltar på tidningar

 1. Lexi

  En fråga… hur ofta blir män photoshopade till samma ”extent” som kvinnor? Kvinnor görs smalare, renare, slätare… med män brukar man minska näsan och rynkorna och det är det. Vad tjänar man på kvinnors låga självförtroende? Väldigt mycket… de kanske inte tycker de tjänar på mäns?

  Lexi’s senaste inlägg..Yoga

  Svara
 2. klumpesnusk Inläggsförfattare

  Lexi: Ja, jag har ibland undrat över det där också. Även om vi killar också känner pressen att leva upp till en idealiserad mansbild (vältränad, lång, ha rätt sorts utseende) så är pressen på oss mycket mildare än kvinnor. Vi får mycket mer utrymme att röra oss i.

  En intressant fråga, helt klart.

  Svara
 3. Em

  Cannabis är inte bara förbjudet för att det är dåligt för vår hälsa. Man kan få snedtändningar på det också, och då är det nog inte bara en själv som drabbas. Men jag förstår ändå din tanke, och jag älskar att du uppmärksammar bra grejer hela tiden!! 😀

  Em’s senaste inlägg..Körslaget 2008, Kom tillbaka.

  Svara

Skriv en kommentar!