Vad är smalt? Vad är mulligt?

Det föregående inlägget om smala tjejer med små bröst får mig att börja fundera lite. Gränsen för vad som är mulligt är ju relativt tydlig i de flestas ögon, även om den givetvis är fylld med gråskala. Själv tycker jag att alltför många ”normala” kvinnor lättvindigt blir klassificerade som mulliga, när de bara ser ut som kvinnor ska göra.

Men vad är en smal kvinna? Var går gränsen för smal och undernärd? Vad är smalt men ändå hälsosamt?

Det går ju att vara både smal och hälsosam. Jag erkänner att jag kan vara rätt hård och omvänt kritisk mot smala tjejer ibland, när jag lika lättvindigt klassificerar många smala tjejer som ”undernärda”. Det är inte rättvist, och det är en inkonsekvens i mitt beteende som jag erkänner. Smala tjejer kan vara precis lika ”hälsosamma” som mulliga tjejer, och tvärtom. En mullig tjej kan vara precis lika ohälsosam som någon som är gravt undernärd – men åt andra hållet liksom.

Nedan är en blandning av diverse mer eller mindre smala tjejer som jag hittade i mina bildsamlingar medan jag funderade på detta. Ingen av dem tycker jag ser ohälsosam ut, tvärtom ser alla väldigt trevliga ut och även om jag generellt lutar åt mulliga tjejer skulle jag inte tacka nej till att ha någon av dessa i min närhet.

Men är de smala? Det finns ett ord på engelska (eller franska, egentligen) som heter ”petite” som jag tror närmast på svenska kan översättas med ”finlemmad” som är något jag tycker om. Jag kan vara väldigt förtjust i finlemmade tjejer, och i de flesta fall så går finlemmad ihop med att man är smal. Ja, nästan spinkig. Man kan ju vara spinkig även om man äter normalt och inte mår dåligt över sin kropp.

Ingen av tjejerna ovan tycker jag är direkt finlemmad. En del är lite mer finlemmade, andra mindre. Jag gillar robusta kvinnor, oavsett om de är smala eller tjocka. Jag gillar kvinnor som har kroppar som inte ser ömtåliga ut. För massor med år sen hade jag ihop det med en liten, smal och väldigt finlemmad tjej. När vi hade sex blev jag alltid lite orolig att jag skulle ha sönder henne, som om hon var gjord av porslin. Superlöjlig tanke, men jag kunde inte släppa den. Hon var så delikat, såg så bräcklig ut.

Så var börjar man vara smal, och var slutar man? Var börjar man vara tjock, och var börjar man vara ”hälsosam”? Och vidare, vad definierar små bröst, och vad definierar stora bröst? Var går gränserna? Mitt huvud är i kaos!

Läs även dessa inlägg:

9 reaktion på “Vad är smalt? Vad är mulligt?

 1. Linka

  Tycker dina inlägg är helt underbara och önskade att flera skulle ha din syn på på kroppen. Kvinnoidealen som är idag och jakten att nå storlek 0 (zero) har jag så svårt att förstå. En kvinna som älskar sog själv och sin kropp och vårdar den efter bästa förmåga är såååå vacker. Jag tycker båda smala och mulliga tjejer är snygga och min absoluta favorit bland bilderna där ovan är hon längst upp till vänster. Många skulle säkert se henne som mullig, men jag tycker hon är så vacker och kvinnlig. Forstätt med du (Klumpesnusk) gör hedra kvinnan…Tack för att du finns och får oss kvinnor och bli ännu vackrare 🙂 Kram Linka

  Svara
 2. Anna (igen)

  Trots att de flesta lägger olika värderingar i orden ”mullig” ”normal” och ”smal”, där det smala gärna blir normen, kvarstår ändå faktumet att de alla är jämförande ord. Man kan inte vara något av det utan att jämföra sig med hur andra är. Så om kvinnorna på dina bilder är smala, petite eller ”normalsmala” har inget bestämt svar. Är smal att ha smala höfter eller är det att ha lite fett? Kan en muskulös tjej med minimalt fett vara smal? Osv. För att skapa ännu mer förvirring :).

  Att jag frågade om smöbröstade kvinnor var av ren nyfikenhet då jag hållt koll på bilderna som förekommer på sidan. Att säga att man tänder på olika sorters kroppar när främst en sort (den lite mulligare) är den som visas som exempel på snygga tjejer eller tjejer med snygga bröst/rumpor, kan ju te sig lite kluvet. Men nu slipper jag undra mer då! Tack för att du tog dig tid att svara.

  Är, förövrigt, skönt med en sexblogg som inte enbart promotar samhällets idealkvinna som just idealkvinnan // anna

  Anna (igen)’s senaste inlägg..Salong K om attraktiva kvinnokroppar

  Svara
 3. M

  Längst upp till höger står min drömkvinna. Om jag nån gång ska ha sex med en kvinna så får hon väldigt gärna se ut ungefär så. Mjammi!

  Svara
 4. Shiva

  Du har verkligen en helt underbar syn på mycket saker och ting, och jag läser imponerat din blogg lite då och då. Själv hör jag till kroppsskaran som ser ut som din bloggbild nr.1, med 2 kg till på kanske, och jag ser mig själv som mullig. Är det mulligt för dig? Skulle vara kul att höra lite vad andra tänker, så man inte fastna i enbart sin egen självbild. 🙂

  Svara
 5. tjej, 18 år

  Intressant! Personligen tyckre jag att ingen på bilderna är mulliga för fem öre. Tycker de flesta är väldigt smala, eller bara lite kurviga. Mer mull åt folket! 🙂

  Svara
 6. Terese

  Ingen av tjejerna på bilderna är mulliga. De är i mina ögon smala, vissa väldigt smala. De är inga size 0, som Linka skrev om, men de är inte så långt borta. Återigen, i mina ögon.

  Terese’s senaste inlägg..Grön och grå

  Svara
 7. klumpesnusk Inläggsförfattare

  Allt är relativt. Det var lite det som var tanken med mitt inlägg. Att allt är relativt, och på nåt sätt har vi ändå fastnat i ett samhälle med absoluta åsikter om kroppsidealet. Antingen är man en sak, eller så är man en annan. Trots att man egentligen inte är det – utan man är nånting relativt till nåt annat.

  Svara
 8. Henrik

  Håller med föregående talare, ingen av tjejerna på bilden kan kallas mullig. Som Klumpesnusk säger, allt är relativt. Rent biologiskt mår väl kroppen bäst då den är lagom vältränad utan ”extra” underhudsfett (gäller både killar och tjejer).

  Å andra sidor har jag sett många oerhört tilldragandande och sexiga tjejer som inte passat in inom denna norm, de har haft ”bilringar” kring magen och stora hängande bröst. Men en kvinnas sexighet har också att göra med mental utstrålning och charm. För mig är detta oerhört viktigt! Intellektuell skärpa ger definitivt sexigheten ett mervärde.

  Svara

Skriv en kommentar!