The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert

Jag har suttit en stund nu och läst ”Att vara Elias”, en blogg som skrivs av en transexuell kvinna som ser sig själv som man transexuell man och hur det är att vara honom.

(Jag har funderat en stund nu på hur jag skulle formulera den inledande meningen, då transexuella människor gör mig väldigt förvirrad och jag vill inte trampa någon på tårna eller förolämpa någon genom att använda fel uttryck. Så om jag sa nåt fel så beror det helt och hållet på min egen klumpighet och ingenting annat)

(Uppdatering: Såklart blandade jag ihop begreppen. Det bör vara korrigerat nu. Slå mig på huvudet igen om det inte är det.)

Elias är alltså en man som har en kvinnas kropp. Jag har inte träffat någon transexuell människa på riktigt, vilket jag ibland tycker är lite synd då jag gärna skulle vilja prata med någon som är sån om hur det är att vara sån. Jag försöker hålla ett så öppet sinne som möjligt, och att hela tiden försöka lära sig mer om hur andra människor fungerar och tänker anser jag är självklart.

Jag har dock träffat några dragqueens, och har haft oförskämt roligt tillsammans med dessa. Tänk Eddie Izzard, fast ännu mer vulgära. Det var den typen av dragqueens jag träffat. Riktigt kul människor.

Så medan jag satt och funderade på transexuella människor och dragqueens kom jag såklart att tänka på att det finns en väldigt bra, rolig och insiktsfull film som innehåller dessa två ingredienser. Därmed vill jag starkt rekommendera alla läsare som inte sett den att leta rätt på just The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert och se den omgående. Det är en härlig film på många sätt och vis, och det är tveklöst en av mina favoritfilmer.

Seså, sitt inte kvar här. Gå och leta rätt på den! Nuuu!

Läs även dessa inlägg:

4 reaktion på “The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert

 1. Elias Sohlberg

  Heej. Trevligt att du finner min blogg intressant. Och att den kan delge information till människor som inte har transpersoner så nära inpå sig i sin vardag.

  Jag måste dock lägga in en liten not om att jag är en transsexuell man. Inte en transsexuell kvinna.

  En TS-tjej (transsexuell tjej) är MtF, male-to-female (man-till-kvinna), kvinna född i manskropp.
  En TS-kille (transsexuell kille) är FtM , female-to-male (kvinna-till-man), man född i kvinnokropp.

  Anledningen till den benämningen, som ändå är ganska viktig att reda ut, är just att det inte är meningen att vi ska bli benämnda som just det vi inte vill bli benämnda som. Kallar du mig transsexuell tjej blir jag just det, och inte speciellt glad. Jag vill ju defineras som kille. Jag är transsexuell ja. Men jag är inte kvinna. Alltså är jag en transsexuell man.

  Förövrigt; Jävligt fin film!

  Mvh
  Elias

  Elias Sohlberg’s senaste inlägg..Det behövs fler HBTQ-vänliga klubbar i Göteborg

  Svara
 2. sheila

  Det finns ännu en film som berör ämnet och enligt mig är väldigt bra, ”To Wong Foo Thanks for Everything, Julie Newmar”. Med bland andra Wesley Snipes och Patric Swayze i huvudrollerna. Det är inte FtM men däremot MtF och båda begreppen är lika viktiga.
  Filmen jag nämner har förgyllt många ensamma kvällar med chokladkakan för mig kan jag lova. 🙂

  sheila’s senaste inlägg..Mystisk erotisk konst

  Svara

Skriv en kommentar!