Kvinnor kan också vara idioter

Idag fick jag en tydlig demonstration av att även kvinnor kan konsten att vara riktiga stolpskott, och att det inte är förbehållet män att vara det.

Det finns en viss typ av kvinnor som verkligen driver mig till vansinne. Det är den där sortens kvinnor som känner att de får uppföra sig precis hur de vill, och att omvärlden ändå måste respektera dem. Det är den typen av kvinnor som skriker ”kvinnoförtryck!” så fort man säger till dem på skarpen och vill att de ska uppföra sig vettigt. Det är den typen av kvinnor som använder sitt kön för att rättfärdiga att de är skitstövlar. Säger man emot dem så är man antifeminist och liknande.

(Det är den republikanska debattmetoden. Ta vad motståndaren säger och förvräng det ur proportion. Om man pratar med någon som är för fri abort, ta hans uttalande och påstå att han är för mord på barn)

Tidigare idag cyklade jag iväg mot Coop för att köpa lite förnödenheter. Jag har ingen bil, och på ren envishet har jag bestämt mig för att cykla hela året runt. Det här innebär en hel del spänning för mig, och speciellt när det ligger is på gångbanorna blir det lite mer utmanande.

På vägen hem från Coop hade jag lite grejer i min ryggsäck och en påse på styrstången. Framför mig går två kvinnor i 40-årsåldern i precis lagom bredd för att täcka upp hela gångbanan, men utan att egentligen behöva det heller. De pratar högljutt om nånting, jag tror det är om Idol eller nåt annat tv-program. Jag inser att det är omöjligt att cykla runt dem så jag pinglar på ringklockan och säger nånting för att få dem att inse att andra människor vill komma runt dem.

Så vad händer? Jo, absolut ingenting. En av dem tittar t.o.m. över axeln och ser mig, men ingen av dem rör sig en millimeter, annat än att fortsätta promenera i maklig takt. Total ignorering av mig. Så jag tröttnar, ökar farten och cyklar runt på sidan.

Precis när jag passerar dem känner jag hur fästet brister (jag blev såklart tvungen att cykla ut där det inte var grusat) och i sista sekunden hindrar jag mig från att stå på huvudet genom att bromsa och sätta ner fötterna.

Kvinnorna fnissar lite och säger ungefär ”Nämen är det lite halkigt?” med ironisk barnröst.

Här brister mitt humör och jag ryter att ”Ja, speciellt när två dumma kossor inte kan flytta sina arslen ur vägen trots att man försöker artigt påpeka det!” varpå jag sätter mig upp igen och cyklar iväg, frustande av ilska och irritation.

Bakom mig hör jag förvånade och bestörta utrop av ”hur vågar han!”-modellen.

Det är inte förbehållet män att uppföra sig som skitskaft. Kvinnor kan konsten också, och att tro nåt annat är bara strunt. Jag påminns om uttalandet att ”även svarta människor kan vara rasister” och känner återigen att detsamma gäller könsdebatten. Kvinnor har lika stor möjlighet och potential att vara idioter som män. Könet avgör inte hur stora kukhuvuden vi är, det gör vi själva.

Läs även dessa inlägg:

8 reaktion på “Kvinnor kan också vara idioter

 1. Juliette

  Bra gjort, är själv en åretruntcyklare och fattar iofs inte varför trottoar och cykelväg ska samsas på minimalt utrymme,finns det lagar vad som gäller om en gångare blir påkörd av en cyklist undrar jag….?

  Svara
 2. Linka

  Hoppas det gick bra…och så himla dumt att vara ironisk i ett sånt läge. Man blir förvånad över det mänskliga släktet! Tycker det här vore ngt att tänka på…”Vad vi är i dag kommer från gårdagens tankar och våra nuvarande tankar bygger morgondagens liv; våra liv skapas i vårt sinne om en människa talar eller agerar med ett rent sinne följer glädjen honom som hans egen skugga ”

  Svara
 3. Shiva

  Herrejisses…Tyvärr är det ingen ovanlig sak som händer. Känner igen det där alltfört väl. Antingen är det sampratande kvinnor eller stora ungdomsgäng som brukar blockera på det där sättet. Vad hände med det vanliga hyffset?!

  Ha en fin 2:a advent!

  Svara
 4. MsFire

  Folk har perception som blinda möss. Se någon annan än sig själv är helt omöjligt…

  Svara
 5. Mandy

  haha fyfan vad bra! Endel tjejer gör det ju verkligen bara värre för sig när dom använder feminism på helt fel sätt.. det är nästan lite komiskt 😛

  Svara

Skriv en kommentar!