Kvantitet eller kvalité?

Ett samtal tidigare idag fick mig att börja fundera på själva jakten efter att knulla. Vad man går igenom för att få det liksom.

Jag är ingen sån ut och ragga-typ direkt, utan väljer hellre att ha torrperioder istället för att hela tiden jaga. Jag känner att jag väljer kvalité över kvantitet. Jag har haft några engångsligg för massor med år sen, och när jag tittar i backspegeln känner jag att det inte gav mig speciellt mycket i ren sexväg. Det var ett sätt att prova på, men sexet som så var rätt kasst.

De få gånger jag faktiskt går ut och tar en öl eller två blir jag alltid lika fascinerad över köttmarknaden som pågår. Hur så gott som alla killar går runt och bara spanar likt hungriga vargar efter varje tjej som går förbi, ser hur de väger för- och nackdelarnar, hur mycket arbete som de är beredda att spendera. Hela atmosfären genomsyras av den här känslan. Jag tror att om man skulle fråga människor så skulle en majoritet av de som går ut erkänna att de går ut på puben för att i första hand hitta sig ett ligg.

Är det verkligen så viktigt att knulla att man går igenom denna ritual varje helg? Jag känner mig skeptisk. Missförstå mig inte, jag älskar att knulla och ha sex, men är det verkligen värt all ansträngning för ett engångsligg? One-nighters är ju sällan bra, speciellt inte om man är lite på lyran. Man famlar runt, till sist kanske man hittar in och även om en eller båda får orgasm så är man ju inte direkt tillfredsställd egentligen.

Nu är jag kanske inte heller rätt person att bedöma det då jag inte är den där kött-typen som bara kan skita i personen och tänka på kroppen. Jag ser inte kvinnor som ett medel för min egen njutning, och har därför lite svårt att förstå hur man kan gå ut i köttmarknaden och bara se kvinnor som ett medel för ens egen njutning.

Men det är en ständig process att hitta nån att ligga med. Vill man ha konstant kuk/fitta (beroende på kön och läggning) så måste man verkligen… ja.. ligga i. Så fort man tar en andningspaus försvinner flödet av sex, och man får nästan börja om. Är det verkligen värt allt arbetet? En del har talang för att hitta sånt här och behöver inte anstränga sig nästan alls, de bara går in på närmaste hak och kommer ut tio minuter senare med nån som har gått på allt skitsnacket. Jag tror att man måste vara en hyfsat stor skitstövel för att få konstant sex via såna här metoder. Att så fort som möjligt passera all uppvärmning och bara tänka på sig själv. Att cyniskt försöka manipulera personen man pratar med, och hitta punkten då det är för mycket arbete i förhållande till resultatet. När det är dags att lägga ner och gå vidare till nästa byte, så att säga.

Jag tror att det här beteendet föder sexmissbrukare. Man glömmer bort sexet, man glömmer bort personen. Jakten blir det som blir spännande, inte resultatet.

Men det är bara min tanke.

Läs även dessa inlägg:

9 reaktion på “Kvantitet eller kvalité?

 1. Linka

  Ännu en gång kloka funderingar….Kvalité är mycket bättre än kvantitet. Dom gånger jag har haft one night stand har inte varit några sexuella höjdpunkter…utan det är när man träffar samma person flera gånger som det verkligen kan bli något. Och sex onykter är lika med flopp tycker jag, men det kanske mest beror mest på mig. När jag är onykter så kan jag ha sex hur länge som helst utan att det går…det är inte alls lika skönt då. Visst kan man vara kåt då men sexet blir verkligen ingen hit.

  Svara
 2. Bella

  Jag håller helt med dig, hur orkar man? det är klart det är kul och intressant med sex men det fina med det är ju att uppleva det med någon man tycker om 🙂 inte bara för att liksom.

  svar: jag har tagit dom med mobil hemma i byn där jag bor. Jättemysig liten håla som är vacker vilken årstid det än är 😉

  Bella’s senaste inlägg..God morgon.

  Svara
 3. anna

  Väldigt intressant skrivet. Ibland kan det vara riktigt skönt att bara hitta en onenighter och släppa på alla hämningar med medvetenhet om att båda egentligen bara vill ligga, men sedan jag fick en seriös pojkvän försvann det ”begäret” i stort sett helt. För det ger ju nästan ingenting. En mindre kick och ett ligg, ja, som – i relation till att kunna ha sex med någon man älskar flera gånger i veckan – ändå inte betyder ett skit.

  Tror det konstanta letandet efter en tillfällig sexpartner handlar om osäkerhet, att man vill bekräfta sin manlighet (eller kvinnlighet), att man duger för det andra könet. Jag menar det kan ju givetvis vara roligt att ”jaga” lite ibland, men folk som går ut kanske flera gånger i veckan eller varje helg bara för att få till det har väl ofta väldigt svårt att faktiskt behålla en kontakt sedan? Så fort något blir seriöst så springer dem. Hm.

  Svara
 4. Å andra sidan

  Men samtidigt kan det vara sjukt kul att bara gå in för att ragga. Se det som en sport som inte många behärskar. Sen att det kanske inte leder till det bästa ligget i ens liv är inte hela världen… även om one-night-stands kan vara ruskigt bra mellan varven också.

  Svara
 5. MizzE

  Jag följer fascinerat och en gnutta äcklad en blogg som heter clubvegas.se. De är själva sinnebilden för det här jagande beteendet som du beskriver. Jag läsers deras vardag med skräckblandad förtjusning och undrar ”finns sådana människor på riktigt?” och hur mår de egentligen innuti?

  Svara
 6. Ex-stud

  Känner några personer som är/var väldigt duktiga på att träffa partners för en kväll, men jag kan inte påstå att någon av dessa är någon skitstövel (ja kanske en…). Det som de däremot har är en grym förmåga att prata med folk och förr eller senare prata med någon som vill samma sak. Så som jag förstått det handlar det inte om övertalning utan om att bjuda på sig själv och vara öppen för vad som ska/kan hända. Visst någon tjej/kille hade säkert hoppats på mer, men å andra sidan så har det skett åt andra håller också.

  Fast nu kanske det bara är min positiva människosyn som kommer fram igen. Visst finns det skitstövlar där ute också som utnyttjar folk, men det gäller som sagt att tänka på att en hel del av de one-nights som uppstår troligen är för att båda vill bli utnyttjade.

  Svara
 7. klumpesnusk Inläggsförfattare

  MizzE: Jag har kikat in där nån gång eller två, men vänder alltid i dörren. Det de killarna ägnar sig åt är totalt raka motsatsen till hur jag tycker vettiga människor ska uppföra sig.

  Ex-stud: Absolut, det du säger är också mycket giltigt. Ibland vill man bara bli utnyttjad utan att tänka långsiktigt på det.

  Svara
 8. Ett Underverk

  Jag måste säga att jag upphör aldrig att förvånas över alla kloka ord och vackra bilder som bara väller fram.

  Låter i övrigt som en utmärkt jul!

  God Jul!

  Kram!

  Svara

Skriv en kommentar!