Hur stora bröst är för stora bröst?

Det finns en kvinna som heter Nadine Jensen. Jag har för mig att hon kommer från Tyskland (hennes hemsida ligger iaf på en .de-domän så jag antar det) och hon är känd för en sak. Eller ja, två saker om man ska vara petig.

Hon är känd för sina bröst. De är väldigt stora, och enligt reklamen är de (såklart) helt äkta och inget fusk.

Huruvida de verkligen är äkta eller ej är en annan diskussion, men jag funderar som alltid på det här med bröst och storlek. Hur stort är för stort? Finns det för stora bröst? Jag har sett bilder på kvinnor med groteskt stora bröst. Verkligen abnormt stora bröst. Lolo Ferrari är ett exempel på en kvinna med abnormt stora bröst, bröst som är fullständigt konstgjorda. Är det ens snyggt med så stora bröst, oavsett om de är naturliga eller ej?

Men finns det för stora bröst? Inte nog med att stora bröst orsakar smärta pga sin tyngd hos ägaren, de är dessutom svåra att hantera. De flesta kvinnor jag varit med har haft ganska genomsnittliga bröst, och ibland har jag haft förmånen att få känna på ett par större meloner. Stora bröst är alltid svårare att hantera, de är mjukare svårare att hålla i handen. De har en skön tyngd dock, vilket är ganska häftigt.

Jag undrar om samhället i fråga om bröst har glömt bort att känsligheten i brösten är viktigast, och i likhet med så mycket annat etablerat att större alltid är bättre, och att alla andra villkor är oviktiga.

Vad tror ni?

Tillägg: jag tror den andra bilden här är ”förbättrad” i Photoshop eller liknande. Kanten på det nedre bröstet ser inte naturlig ut, det är nånting med bilden som inte riktigt stämmer.

Läs även dessa inlägg:

8 reaktion på “Hur stora bröst är för stora bröst?

 1. Linka

  Har själv stora bröst, finns bild på dom bland amatörkorten ”Linka”. Dom har blivit betydligt mindre efter 3 barn. Och jag tror att bröst kan bli för stora, i alla fall för bäraren.
  När jag var ung funderade jag på operation pga tyngden, ofta ont i nacke och rygg. Men efter barnen blev tyngden lättare att bära, älskar mina stora naturliga bröst och är glad för att jag slapp operation. Har en väninna som gjorde bröstförminskning, hon blev av med känseln….inte kul, för finns det något härligare än den pirriga känslan när någon suger på dom. Har även hört liknade upplevelser på dom som gör dom större, att känseln blir sämre…

  Svara
 2. Henrik

  Jag tycker Nadine Jensens bröst är för stora. Måste vara tungt att bära så stora. Brösten bör väl vara i proportion till kroppen i övrigt. Kvinnan på bilden i inlägget Avslappnad nakenhet http://www.klumpesnusk.se/2008/12/02/avslappnad-nakenhet/ har mycket vackra bröst – ganska stora för att sitta på en av allt att döma ganska liten kvinna, men hon är mycket proportionerlig och verkar vältränad med ganska breda axlar, smal midja och breda höfter. Stora bröst är roliga att ”bolla” med, men om de är alltför stora kan de vara svårare att hålla i handen.

  Svara
 3. Jayz

  När det är naturliga bröst så är det ju i alla fall just naturligt. När de opererat in silikon så det blivit för stort är det ju dummare. Sedan att de tjejer som först opererat in silikon och sen förminskat dem verkar se sig som några feministiska hjältar tycker jag är lite fel. Kanske de inte tycker så, utan de orkade helt enkelt inte bära på dom?

  Tack för en trevlig blog !

  Svara
 4. Nicke

  Så länge de är äkta, kan de inte bli för stora, ur min synpunkt. Att sen bäraren kan ha andra åsikter pga värk o.dyl, är en annan aspekt på frågan.

  Svara
 5. MG

  Tja… På bild vet i 17 om jag tycker de kan bli för stora. Tycker det är häftigt att titta på stora jättebröst.

  I verkligheten är det ju en annan sak. Tjejer med konstant värk i rygg och nacke är ju inte att föredra.

  Svara
 6. Lou

  Stackars tös, det ser sannerligen tungt ut. Fast å andra sidan ser hon inte ut att lida jättemycket på bilderna. Tror som sagt också att bröst kan bli för stora för bäraren. Sen måste jag erkänna att jag inte tycker att storleken större silikonbröst a la Pamela är snyggt på något vis, så sett kan dom bli ”för” stora, men det är ju bara min åsikt. /Lou

  Lou’s senaste inlägg..oh yes, yes, yes!

  Svara
 7. X

  Hon ser ju så himla ung ut?
  Mina bröst är inte speciellt stora, men jag gillar dom som de är, är glad att jag slipper värken i alla fall!

  X’s senaste inlägg..Gärna rakat.

  Svara
 8. Sara

  Jag har själv H kupa, inga besvär än så länge med rygg osv. Det jag har haft ”besvär” av är alla människor som tror att dom har rätt att kläcka av sig saker till mig bara för att jag har stora bröst. Ska inte du operera dina bröst kan dom fråga. Jag får då förklara vilka risker det finns med operation och att jag inte har några besvär med mina bröst. Ganska förnedrande. En manlig ”arbetskamrat” skulle vara rolig och låtsades sticka en nål i mina bröst och sen gjorde han ett ljud som när en ballong exploderar. Kännde mig inte som en människa i det läget.. Vet inte varför jag skrev allt detta, behövde nog få ut det bara. För att svara på frågeställningen. Finns inga bröst som är för stora eller för små att titta på, smakerna varierar så otroligt. Men ur hälsoaspekt så finns det för stora och för små bröst. Kramar från mig!

  Svara

Skriv en kommentar!