Svar på tal

Läste med viss irritation Anonyms kommentar på bilden med Miss Plumpnbouncys tuttar häromdagen, och har gått och puttrat lite kring den sedan dess. Innan jag börjar vill jag säga att jag uppskattar alla åsikter och kommentarer som skrivs här, men den här kommentaren kändes bara för dum för att jag skulle kunna ignorera den.

Om ni är för lata för att klicka på länken däruppe så lyder kommentaren som följer:

Nja, inte riktigt min smak. Gillar hellre ett par små fasta bröst. Tycker det är tråkigt att så många kvinnor väljer att lägga på sig cirka 10 kg med åren och så har man en hängmage och bröst till naveln. Sen att kalla det kurvor, nej tack! Kvinnor som ägnar tid och kraft åt att träna och göra sig sexiga via det sättet är att föredra.

Först och främst så är det ju givetvis personlig smak vilken sorts bröst man föredrar. Själv tycker jag att varför föredra en sorts bröst? Jag gillar alla sorters tuttar, att begränsa sig känns bara meningslöst.

Men det som irriterade mig var biten om att ”många kvinnor väljer att lägga på sig”. Kära du, det känns väldigt världsfrånvänt att säga nåt sånt där. Jag tror inte det handlar om nåt slags valfrihet att inte se ut som en idealkvinna. Om man ska tro dig så sitter alla världens kvinnor och säger nåt i stil med

”Nej, nu är jag less på att vara snygg och smal, jag tror jag ska lägga på mig 10 kilo så jag får en ordentlig hängmage istället.”

Det finns massor med kvinnor som har otroliga komplex över sitt utseende och sin kropp för att de inte lyckas passa in i den stereotypa kvinnokroppen oavsett hur hårt de försöker. Man kan ändra sin livsstil, man kan ändra sin diet, man kan ändra det mesta med sig själv – förutom genetiken. Jag är själv ingen supersmal kille, men även på den tiden när jag tränade som en tok och hade i princip noll kroppsfett så vägde jag ändå aldrig under 90 kilo. Även då såg jag faktiskt väldigt bastant ut, och hade inte den där vinthundskroppen som många elitcyklister har. Jag såg mer ut som killarna som ställer upp i Världens Starkaste Man, det var inte förrän man tog av mig tröjan som man såg den platta och vältränade magen och de starka armarna.

Kvinnor har det likadant. Det finns kvinnor som sliter ihjäl sig för att försöka få den kroppen som samhället vill att de ska drömma om – och de kommer aldrig att lyckas. Denna uppfattning är tyvärr mycket resultatet av uttalanden som ditt, om att kvinnor helt enkelt är för lata när de inte har en (enligt din mall) drömkropp. Lägg sen till barnafödsel och åldrande. Eller är dina kvinnor av den sorten som aldrig förökar sig och som står stilla i tiden? Har man fött barn tar det tid att få tillbaka sin kropp innan barnen. Att peka på Britney Spears är bara tragiskt. Jag blev chockad när jag såg henne bara några månader efter sitt andra barn. Chockad. För så ska inte en kropp som relativt nyligt fött barn se ut. Jag tror det var rätt mycket fusk bakom den kroppen, och det gjorde mig ledsen eftersom det ökar bara den här bisarra pressen på kvinnor. Jag tror det var miljoner med kvinnor som såg Brittan dansa runt och kände sig skitdåliga för att de inte lyckades se ut som en fotomodell tre månader efter att de tryckt ut sin lilla illbatting.

”Om hon kan se ut så, då måste det ju vara standard!”

Ålder ökar också svårigheterna för att ha den där modellkroppen. Efter man fyllt omkring 33 så blir det dubbelt så svårt varje år jämfört med året innan att hålla kroppen i exakt samma trim som året innan. Kompromissen blir att acceptera att det blir lite slappare på sina ställen även om man håller sig i form.

Så, vart leder allt detta yrande mig egentligen?

Jo, att jag tycker din kommentar stinker av den typiska manschauvinismen som är så vanlig för killar mellan 15-30 i det här landet. Den där attityden att det är kvinnornas ansvar att hålla sig snygga för oss, och att om de inte gör det så beror det på att de är lata och ingenting annat.

Läs även dessa inlägg:

7 reaktion på “Svar på tal

 1. Lexi

  Underbart svar.
  Trots 3 timmars motion, 5 dagar i veckan kom jag aldrig ner till det som anses standard. Samtidigt har man vänner som äter godis, chips och läsk varje dag och knappt rör sig som är precis stick figurer med små fasta bröst. Allt går inte att påverka…
  De som har den attityden som ”anonym” har, brukar vara i kategorin som aldrig går upp särskilt mycket och knappt behöver röra på sig. De vet inte hur mycket arbete det krävs för vissa!

  Lexi’s last blog post..NK

  Svara
 2. Mumin

  Jag håller helt med dig klumpesnusk. Man ska njuta av livet istället för att slita och stressa över sin vikt och sin kropp. Kändisar har helt sjuka dieter, kan inte äta/dricka något gott (förutom vatten typ) och opererar sig hit och dit och överallt. Vad fan är det för liv? Jag vill kunna ta min öl och min chipspåse och ha gott samvete………

  Svara
 3. Anna

  Det roliga är att jag tror kommentaren var menad som en komplimang till just små bröst, så att säga, ”de behöver faktiskt inte följa det stora idealet”, och att han inte fattar själv hur ytterst kränkande hans kommentar faktiskt var. Inte enbart mot storbystade/större kvinnor, utan mot kvinnor överhuvudtaget. Väldigt fin iakttagelse Klumpeduns. Det krävs att folk uppmärksammar sådant för att någonsin kunna förändra attityderna kring det. Därför ni fått en ny prenumerant på bloggkoll nu :)!

  Anna’s last blog post..Det gäller ju att hänga med.

  Svara
 4. Em

  Haha ”Klumpeduns” ^^

  Jag håller med dig om allt!! Varför kan inte alla tänka som du gör? :O Tänk va skönt det hade varit att slippa det här sjukliga och orimliga idealet som vi måste slava efter ><

  Svara
 5. plumpnbouncy

  Seeing as though it was my body that was being commented on I thought I should join in and comment myself! When I started my blog I expected to
  receive negative comments about that way I look, afterall I am a size 18 and at least 10kg overweight. I have always had a great deal of attention from men and even though I dont comply with with VOGUE tells us is sexy and attractive Ive always gone along my own path and always had plenty of male admirers who like a bigger women. We all have different tastes. Given a new body Id be 6ft, size 8 with perky little titties that point up to the sky and legs that go on forever but I dont have that body so I just make do with the one Ive got. I eat well, I work out 3x per week but I am what I am.

  Svara

Skriv en kommentar!