Stendumt förslag från vänstern

Jag skriver väldigt sällan om politik här. Det här är en blogg med sex som tema, och det är bara när sex korsar över till politiken som jag skriver om det. 99 av hundra fall väljer jag dock att inte skriva om det, jag känner inget behov att smutsa ner den här fina snuskbloggen med politik.

Men jag läser om vänsterns urkorkade förslag om en lag som förbjuder svenskar att köpa sex utomlands och det gör mig lite deprimerad. Dels för att lagen i praktiken säger att ”du måste göra som vi säger oavsett var du går i världen”, vilket känns väldigt naivt. Befinner man sig i ett främmande land gäller deras lagar. Så har det alltid varit, så ska det alltid vara. Jag tycker själv att konceptet med ”länder” är lite smått förlegat, för mig känns det lite sådär 1800-tals imperialistiskt.

Det andra som gör mig irriterad med det här förslaget är att jag tycker det är ett steg bakåt. Jag är 100% för en kontrollerad legalisering av prostitution, och att förbjuda den ännu mer fortsätter bara att infektera prostitutionen och fortsätta göra det till en svart fläck på samhället.

Jag förstår inte varför man inte legaliserar det idag. Tar kontrollen över det. Istället för att det ska vara en illegal kriminell verksamhet där människor utsätts för hallickar och våld och människohandel så legaliserar man det och tar kontrollen över det. Kvinnor som säljer sina tjänster (och som VILL göra det) får F-skattsedel och kan skatta för sin inkomst. Ett system för registrering införs, och därmed försvinner människohandeln samt hallickar. Regelbundna hälsokontroller garanterar att de som arbetar med prostitution hålls friska och rena. Osv osv. Jag kan nästan bara se positiva effekter av en legalisering.

Men inte våra politiker. De lever fortfarande kvar i det föråldrade, och tydligen vill de behålla oss där.

P.S. Glöm inte bort våran tävling! D.S.

Läs även dessa inlägg:

3 reaktion på “Stendumt förslag från vänstern

 1. Mumin

  Håller helt och totalt med 😀 (+ det gör min man med.. så vi är två st med dig)

  Svara
 2. Keyser

  O en till som håller med dig där! 100%
  Att förbjuda sexköp utomlands för svenskar? Hörde att norrmännen tänkte så, därför kom man på idén här också. Vansinnigt!

  Plus att legalisera prostitution vore rätt väg att gå! Släng inte det under mattan!

  Svara
 3. klumpesnusk Inläggsförfattare

  Jag läste nånstans nån annan som kommenterat det här korkade förslaget.

  Den personen tyckte (med djup ironi) att det borde gälla alla lagar. Att man inte får gå nånstans och köpa sprit om Systembolaget är stängt i Sverige, eller att alla som kör bil i England begår trafikbrott genom att köra på fel sida vägen.

  Svara

Skriv en kommentar!