Sex under graviditet

Under min första graviditet var jag konstant kåt, det fanns inget slut och jag onanerade minst tio gånger om dagen! Min första tanke var att det kunde vara skadligt för barnet i magen, men så pratade jag med min barnmorska och ett par andra mammor som var i samma sits och fick liknelsen att när det krampar, som det gör vid orgasm, så var det som att barnet får massage. Alltså tog jag det som att det var grönt och körde på mina tio gånger / dag, minst.
Andra gången var det likadant, jag var kåt konstant och onanerade som ett djur. En period i mitten på graviditeten gick jag och gned mig mot allt som fanns i höjd med underlivet, i förbifarten, för att få till ett litet stillande pirr.
Mången gång har jag läst och hört om kvinnor som inte ville alls, vilket jag på sätt och vis kan förstå då det är många bekymmer som följer med en graviditet (vilka jag inte behöver dra här) vilket gör att man känner sig mindre attraktiv och villig, men något som är absolut säkert är att jag har aldrig känt mig mer som en kvinna som när jag var gravid!

För att luska lite mer i hur andra än jag haft det så frågade jag ut lite ont anande mammor om deras sexuella aktiviteter under graviditeterna:
De flesta upplevde att de hade mindre lust under sin andra graviditet, och det mycket på grund av orken då det tidigare barnet och vardagen tog ut sin rätt. Någon kände sig också väldigt ful och äcklig. Vilket jag personligen inte kan förstå då gravida kvinnor är något av det vackraste som finns!
Två stycken tyckte sexlusten var densamma och lika många tyckte de hade mer lust.
Då graviditet medför ett annat blodflöde blir underlivet känsligare, blygdläpparna större, för många kvinnor och bara det i sig kan göra mången partnern helt tokig!
Det fanns även de som fick mer lust på slutet så det blev en och annan ”färdknäpp” för att få igång värkarna. Det fanns inget samband, vad jag kunde se, på huruvida de bar på en pojke eller flicka. Annars kan man tänka sig att hormonerna och måendet spelar in på lusten, men inte det alltså.
Ställningar som var populära när magen blev större var bakifrån (då rekommenderas det att lägga en kudde under magen) samt att ligga ”i sked”. De flesta var överrens om att det koncentrerades mest på mys och närhet, sedan fick ställningarna lösa sig eftersom.
De flesta upplevde att mannen i hemmet hade samma lust till sex som innan, samt att han var väldigt tacksam över att han fick komma till. Han tackade och tog emot som någon uttryckte sig.
Ang tankarna på att barnets huvud skulle vara så nära så var de flesta överrens om att de tänkte på det mest vid slutet på första graviditeten, när barnets huvud var fixerat.

Jag passade också på att smita in på Netdoktor för lite fakta:

Barnet ligger väl skyddat inne i livmodern så varken rörelser, kontakt eller utlösning skadar barnet. Många känner av sammandragningar i livmodern som också blir hård vid orgasm och en stund efter. Var inte orolig, de slutar snabbt och födseln påbörjas inte i samband med dem.

Bekräfta att du älskar hennes kropp som klarat bära och föda ert barn! Ett lyckat sexuellt samliv beror alltid på lusten hos båda parter. Vad som är helt avgörande är hur ni behandlar varandra ”med kläderna på”. Visa varandra respekt, trygghet och kärlek. Vare sig kvinnan är gravid eller ej, är det er relation, ja samlivet i stort och smått, som är avgörande för om er intimitet och ert sexliv är så bra som ni önskar.

De rekommenderar boken Hot mamas – Konsten att njuta av sex under och efter graviditeten av Lou Paget.
Jag har inte läst den själv och har inga större planer på det heller då jag inte ska ha fler barn.
Min slutsats är dock att man ska passa på och mysa innan bebisen kommer, orgasmer skadar inte bebisen och mannens penis ger inte bebisen hjärnskador med stötarna. Smek, kel och bekräftelse är härligt för alla kvinnor, speciellt i ett sådant tillstånd då en del kan känna sig gigantiska och oattraktiva. Nu om någon gång är det dags för mannen att visa för sin kvinna hur mycket han älskar henne. För tänk sedan när bebisen kommit är detta med sex en helt annan femma!

Sist men inte minst vill jag upprepa min åsikt om att något av det vackraste som finns, är gravida kvinnor!

Läs även dessa inlägg:

Skriv en kommentar!