Inte direkt Svensson-vanilj…

Sheilas inlägg om lite mer udda sexuella intressen fick mig att börja tänka på det hela. Jag själv är ganska normal (vad nu ”normal” nu innebär är väl relativt diskutabelt) i mina böjelser. Jag är lite svagt voyeurist då jag tycker om att se nakna människor, men överhuvudtaget är mina böjelser relativt genomsnittliga.

Så vad finns det för underliga filier som klassificerats? Efter lite sökande hittade jag en lång lista på engelska Wikipedia. Här är några favoriter som jag tyckte var lite intressanta:

Agalmatophilia: sexual attraction to statues or mannequins or immobility.
(Jag gissar att ett besök på H&M eller KappAl räknas som förspel?)

Autassassinophilia: sexual arousal from staging one’s own murder.

Hybristophilia: sexual arousal to people who have committed crimes, in particular cruel or outrageous crimes.
(Exempel på det här gissar jag är kvinnan som är gift med John ”Lasermannen” Ausonius)

Macrophilia: sexual arousal involving domination by giants, primarily giant women.

Nasophilia: sexual arousal from touching the nose of a person.

Scoptophilia: (or scopophilia) sexual preference for watching others masturbating or having sex.

Somnophilia: sexual arousal from sleeping or unconscious people.

Vorarephilia: sexual attraction to the idea of eating others or the idea of being eaten by others; usually in one piece.

Jag vill poängtera att jag försöker att inte döma människor som har dessa fetischer. Jag håller till stor del med Sigmund om att det enda onormala sexuella beteendet är inget beteende alls, men ändå kan jag inte låta bli att bli lite fascinerad av dessa saker som får människor att gå igång. Jag är också helt övertygad om att för varje inlägg på den listan finns det säkert 3-4 stycken fetischer som inte klassificerats än – jag såg t.ex. ingen omnämning av den fetisch där människor är sexuellt attraherade till motorfordon som t.ex. bilar.

Läs även dessa inlägg:

2 reaktion på “Inte direkt Svensson-vanilj…

Skriv en kommentar!