Histoire d´O

För att skriva om något roligt efter det andra inlägget så tänkte jag rekommendera boken och filmen Histoire d´O, Berättelsen om O.

Jag har självklart både film och bok, men jag måste säga att boken är lite bättre då den kittlar fantasin mer än filmen gör. Sedan är jag lite knäpp när jag avslöjar att jag har lite svårt för filmer som inte har svenskt eller engelskt tal, det är bara Taxi-filmerna samt denna jag ”klarar av”. Som film finns även en tvåa som enligt mig är helt irrelevant mot ettan, det är inte samma skådespelare, inte samma känsla alls.

Boken är skriven av Anne Desclos (eller Dominique Aury), under pseudonymen Pauline Réage, som kärleksbrev till sin älskare Jean Paulhan som i sin tur beundrade Marquis de Sade.

Den handlar då om O, en undergiven kvinna i Paris. Hennes älskare René (spelad av Udo Kier) tar henne till ett slott, Château de Roissy, där hon blir tuktad, piskad och nyttjad av andra män. Hon får uppleva bondage och disciplinering för att bli männens slav. Det är först när man äger något som man kan låna ut detta. Hon blir under filmens gång också brännmärkt, piercad och utlånad till sin älskares styvbror Sir Stephen.
Det låter kanske som en fullkomligt bisarr film, men den är helt underbar!
(Boken ska man dock inte läsa innan man ska sova, då måste man onanera innan man kan lägga bort den och släcka lampan.)

Den finns dubbad till engelska men jag rekommenderar att titta på den där orden följer läpparnas rörelser. Dock är det inte mycket som skulle tilltala en som tycker bättre om ”vanilj”. Förutom den uppenbara sexualitet och erotik som utstrålas genom hela filmen. Tillgivenheten som O känner inför sina män och hennes förvandling.
Hade den räknats som en porrfilm hade den stått i hyllan med ”mjuk-porr” då de visar bara nog mycket för att tittaren ska få fantisera ihop lite själv. Det gör absolut mycket för känslan och budskapet.

Igår fick du veta att det är förbjudet att se en man i ögonen eller tilltala Honom så länge du vistas i slottet. Förbudet gäller också inför mig, din enda rätt är att tiga och lyda. Jag älskar dig. Hädanefter öppnar du enbart munnen inför en man för att skrika eller smeka Honom.”

Finns att läsa om den på IMDB, Wikipedia (även i Whipipedia som jag tyvärr inte finner på någon officiell sida) samt internetbokhandeln. Inte svår att få tag på alltså.

Läs även dessa inlägg:

5 reaktion på “Histoire d´O

  1. Mumin

    Filmen var lätt att hitta och helt sevärd. =) Den eggade verkligen ens fantasi…. (=

    Svara
  2. Mumin

    Jag hittade den på ett sånt där lagligt ställe på nätet… 😉 Bara att söka på google 😀

    Svara

Skriv en kommentar!