Nej, kuken petar inte ungen i ögat

Det är lite tunt på skrivarfronten här, både jag och Sheila har lite skrivkramp. Men jag tar och gör ett inlägg här eftersom jag blir förvånad över att det fortfarande finns människor som tror att sex när man är gravid är farligt.

Jag skulle inte säga att människor som tror det är dumma, men det här är en gammal myt som av nån anledning fortfarande flyger omkring. Sex när man är gravid är inte farligt, tvärtom är det fritt fram att knulla bäst man orkar. Ja, man kanske inte är världens mest graciösa älskarinna då (speciellt inte när man börjar närma sig slutet) men det är inte farligt. Det vet t.o.m. jag som bara är en fjant med en blogg och inte nån professionell sexrådgivare.

(Oss emellan så är dessutom en av mina många fantasier att få ha sex med en gravid kvinna!)

Läs även dessa inlägg:

3 tankar kring ”Nej, kuken petar inte ungen i ögat

 1. Linnea

  Jag har en liten egen teori om det här, för jag kan tänka mig det känns farligare än vad det är. Jag är tveksam till om jag skulle vilja ha sex om jag blev gravid, åtminstone inte mot slutet. För det första känns det helt sjukt konstigt att man har ett barn INUTI sig, bara det kan få vem som helst att bli lite knäpp. Och för det andra så känns det kanske inte som om man vill stoppa in nånting alls i fittan när man vet att det finns ett litet barn därinne. Trots att man vet att det inte är alls farligt, så gissar jag på att väldigt många män och kvinnor känner sig lite ovana vid tanken.
  Men som sagt, jag bara spekulerar. 🙂

  Svara
 2. klumpesnusk Inläggsförfattare

  Det är helt och hållet en psykologisk grej att inte vilja ha sex när man är gravid. Mot slutet av graviditeten kan jag förstå det, de flesta kvinnor känner sig inte direkt sexiga då.

  Men fysiologiskt finns det ingenting som hindrar en från att ha sex under hela graviditeten. Faktiskt så har jag hört många läkare och barnmorskor rekommendera det, bl.a. för att få igång födseln om den dröjer.

  (Disclaimer: jag är ingen läkare eller sexolog. Det här är bara vad jag hört och vidarebefordrar)

  Svara
 3. Mumin

  Jag har oxå hört att man kan ha sex för att starta värkarna… 😀 Dessutom tror jag ju att de hormoner som släpps loss vid sex måste vara lika bra för barnet som dess mor..

  Svara

Skriv en kommentar!