Mer tankar om swinging, sexualitet och duschar

För alldeles en liten stund sen kom jag ur duschen. Jag tycker mycket om att duscha, och en av fördelarna med att värme ingår i månadshyran är att varmvatten också gör det. Därmed kan jag hänge mig åt en av mina favoritsysslor, nämligen att stå länge under hett vatten och duscha. Det är lite som meditation för mig att stå där, naken och intvålad och låta händerna göra sitt medan tankarna flyger runt i huvudet.

Det enda som saknades var en trevlig tjej att duscha med. Jag är enormt förtjust i gemensamma duscher, och har jag nån som delar det intresset i närheten så har det en tendens att bli lite trångt i duschen. Men å andra sidan, hade jag haft en naken tjej med mig i regnet så hade tankarna säkert varit åt ett annat håll, och det hade nog inte blivit något inlägg av det.

För ett tag sen skrev jag ju ett någorlunda dödfött inlägg om fenomenet Swinging. Sedan dess har jag funderat vidare på konceptet. Jag har ingenting emot det, men på något vis känns det lite som en blindtarm för mig – något som fyllde en funktion nån gång i tiden men som idag har spelat ut sitt syfte.

Innan jag får massor med ilskna kommentarer från swingers som säger att jag inte kan nånting om den kulturen så låt mig få säga att, nej, det kan jag inte. Det jag baserar detta på är vad jag läst om fenomenet samt mina egna funderingar.

Swinging är i första hand en etikett. Det finns massor med etiketter i samhället, och dessa appliceras mer eller mindre frikostigt för olika åsikter, fenomen och läggningar. En del är ganska subjektiva, andra är mer definitiva. Man kan ju t.ex. knappast kalla sig homosexuell om man inte är attraherad av människor av samma kön, medan etiketter som t.ex. Feminist är mer öppna för diskussion kring vad det innebär att vara feminist. Jag själv brukar ofta mer eller mindre skämtsamt kalla mig för feminist, men det beror mer på att mina åsikter ofta går på samma linje som det många feminister tycker – dvs lika rättigheter och möjligheter oavsett kön.

Swinging faller lite under den kategorin. Jag skulle säkert kunna kallas för swinger eftersom många av mina åsikter och teorier kring sexualitet och förhållanden passar in i den kulturen och den etiketten. Jag tycker inte det är dåligt att ha ett öppet sexliv, tvärtom tycker jag det är ganska hälsosamt på sätt och vis. Människor är inte monogama av naturen, bla bla bla. Ni som läser regelbundet här vet ganska väl hur sången går vid det här laget.

Så, skulle jag kunna tänka mig att gå på swingerfest?

Nej, det skulle jag inte. Vad jag förstått så är swingerfester (och klubbar med samma inriktning) i princip organiserat anonymsex. Jag som person får inte ut nåt av anonymt sex med människor jag inte känner. Det gör mig inte upphetsad, och sexet är för mig en del av nånting större. Sex är enormt trevligt och definitivt en av de bästa saker man kan spendera sin tid med att utöva, men sex med människor jag precis träffat känns inte rätt för mig.

”Hej, jag heter Kenneth och jag kommer att sätta på din fru ikväll”

Nej, i mitt huvud låter det där konstigt. Och nej, jag heter inte Kenneth i verkliga livet heller.

En sak som jag tycker är lite sorglig är att man ofta blandar ihop swingers med nudister. Under årens lopp när jag läst om nudism och naturism i traditionella media har det alltid antytts att nudister även är lite sexuellt avvikande och gillar att knulla runt. Visst, många swingers är nudister och vice versa, men det betyder ju inte att de två kulturerna är en och densamma.

Vilket leder mig tillbaka till det här med etiketter. Varför har vi så många etiketter för saker? Är människor i princip bara en bunt med fjärilssamlare som älskar att sitta med sin etikettmaskin och trycka upp olika etiketter för allting? Hmm.

Nej, nu ska jag sluta svamla och ägna mig åt andra saker.

Läs även dessa inlägg:

Skriv en kommentar!