Jobbiga saker: inget sprut!

(Återigen ett inlägg skrivet via fjärrkontroll från jobbet! Man måste älska ledningsmöten som man inte ingår i!)

Det finns många myter och föreställningar kring killar och killars sexualitet. En av de vanligaste är att vi är sexmaskiner. Man stoppar i ett mynt och får ett sprut. Men vad händer när sprutet uteblir? Det pratas relativt ofta om för tidig utlösning, men det pratas desto mer sällan om när det aldrig kommer.

Vi killar har förvånansvärt många stereotyper som vi förväntas leva upp till. Inte sagt att tjejer inte har det problemet heller, men när det kommer till sex är en undermedveten attityd att killar aldrig har problem. Vi förväntas bli hårda på nolltid, knulla som maskiner och spruta när det är precis rätt tillfälle.

Tro mig, det är svårare än det ser ut att komma på kommando.

Det idealiska är såklart att man kommer samtidigt som sin partner. Det händer i praktiken aldrig – jag tror jag haft den stora turen att få uppleva det en gång. Att tajma sin utlösning är omöjligt, och faktum är att mer killar än man tror bara är glada att kunna komma överhuvudtaget.

För tidig utlösning är också jobbigt. Jag är själv rätt känslig och ofta känner jag att när jag har sex kommer jag för tidigt. Jag vill kunna dryga ut knullandet och ge min partner en långsam njutning. Jag har mer och mer börjat acceptera att jag helt enkelt är relativt snabb. Inte fyra-sekunder snabb, men när jag knullar är det sällan tal om nån halvtimme av älskog direkt. Om det är bra eller dåligt är en subjektiv fråga – i början av min sexuella karriär trodde jag att alla tjejer var långsamma och jag var snabb. Men allt eftersom dimmorna skingras lär man sig att det finns tjejer som är snabba också. Även om kuken sprutar fort så går det alltid att tillfredsställa sin partner med andra medel.

Tro mig också när jag säger att sarkasm, ironi och irritation inte får problemet att försvinna. Om du är tjej och försöker det på din kille när han kommer ”för fort” så garanterar jag att det inte kommer att få honom att skärpa sig. Det kommer bara att spä på hans ångest över det hela.

Det motsatta problemet är när man inte får utlösning alls. När kuken inte vill spruta hur mycket man än knullar och hur hårt man än tänker på hur skön hennes fitta är. Till sist känns den bara som en skavd falukorv och all sexighet försvinner totalt. Då har det blivit ett uthållighetslopp. Pressen att komma blir ännu större.

För tidig eller ingen utlösning alls kan såklart ha fysiologiska orsaker. Men för mig är de båda totalt psykologiska.

Om jag är stressad, känner mig osexig, känner mig osäker eller på nåt annat vis har oro i hjärnan så brukar tyvärr min förmåga till utlösning antingen minska eller försvinna helt. Det är fruktansvärt irriterande och frustrerande, för man VILL verkligen komma.

Så, mitt råd till dig/er som har svårt att komma:

Slappna av. Ta en paus. Glöm bort att ni knullar, bara sluta och lägg er och gosa istället. Prata om annat en stund. Låt hjärnan och kuken hämta andan. Ju mer du pressar dig själv och din kuk, desto mindre kommer den att spruta. När man hamnar i det här läget är hjärnan som en jättekomplicerad knut – du kan dra och dra och dra men det enda du åstadkommer är att dra åt knuten ännu hårdare. Ju mer ångest du känner desto mer ångest kommer du att skapa över det. Släpp ämnet en stund, återkom senare.

Om du är tjejen som blir påsatt och vill hjälpa honom så visa ditt stöd. Bli inte gnällig eller sarkastisk, det har bara motsatt effekt. Ge honom en kram. Visa honom att du tycker om honom oavsett hur det går eller inte går. Lugna honom och hjälp honom att slappna av. Ta fram din empati, föreställ dig hur han känner sig och vad han behöver för att slappna av och känna sig trygg igen.

Läs även dessa inlägg:

4 tankar kring ”Jobbiga saker: inget sprut!

 1. a s

  Varför göra det så svårt? Knulla tills ni tröttnar, har han inte kommit runkar hon av honom.

  Svara
 2. Em

  Åh tack för tipset 😀 Jag har själv problem att komma i vissa fall, speciellt när jag känner att jag måste.
  Min sexpartner är likadan, det känns bra för då förstår vi varandra!
  Nu vet jag definitivt vad jag ska göra nästa gång han får svårt att komma 😀

  Svara

Skriv en kommentar!